17 Αυγούστου, 2013

Το μεγαλύτερο δώρο απ' όλα!

ριν από κάμποσο καιρό, η μία απ' τις δύο Διοτίμες μου (η Μάγια) μου έκανε δώρο ένα smartphone. Ένα απ' αυτά τα υπερμοντέρνα κομπιουτεράκια παλάμης, που παριστάνουν καί τα κινητά τηλέφωνα. :-) "- Να ζήσεις, να σε χαιρόμαστε!", ευχές, φιλιά (τηλεφωνικά), κάποιος γιορτάζει / πού να ξέρωωω, κτλ κτλ. Είχα γενέθλια γάρ! (Δε λέμε ηλικία, ρέ! Κουτσομπόληδες! Εκείειει!... να τα μάθετε όλα! Πάπάπάαα!!! Τ' είν' τούτοι εδώ, ρέ;! :-) )


Συγνώμη γιά τις ζωγραφικές επεμβάσεις,
αλλά διαπίστωσα ότι στη φωτό φαινόντουσαν καθαρά
τα δακτυλικά μου αποτυπώματα!!!

Το ...ζ'μαρ'φόν απεδείχθη εφτάψυχο στα χέρια μου. Μου έκανε όλα τα χατήρια, υπέστη αφάνταστες ταλαιπωρίες, καί ...άντεξε! :-) Μόνο ζ'γκατάψυξ' που δεν το έβαλα! (Μη γελάτε, παλιότερα είχα γνωρίσει έναν τύπο, που κατασκεύαζε πλακέτες. Έ! Αφού τις τελείωνε, τις έβαζε στην κατάψυξη, καί μετά τις περνούσε τέστ με τον παλμογράφο, να δεί αν δουλεύουν.)

Ώσπου, μιά μέρα τώρα πρόσφατα, συναντήθηκα μ' έναν παλιόφιλο, καί πήγαμε γιά τσίπουρα. "- Να σου δώσω κάτι αρχεία!", είπε ο φιλαράκος σε μιά φάση της κουβέντας. "Έχεις μπλού τούθ;" Είχα, όλα τα ζ'μαρ'φόνζ έχουν, αλλά δεν το είχα ενεργοποιήσει. Καί, μέσα στην τσιπουροθολούρα, δεν ήμουνα γιά πολλά-πολλά τέτοια τεχνολογικά! :-) Οπότε, του είπα όχι. "Καλώς!", συνέχισε ο φιλαράκος, "θα σου τα στείλω με το ημέηλ." Κι έβγαλε ένα καλωδιάκι σαν αυτό...


...δηλαδή από micro-usb σε θηλυκό usb "τύπου Α γιά επέκταση" (αυτό που φαίνεται αριστερά - ονομάζεται καί "usb on the go"). Το κοτσάρισε απάνω στο δικό του ζ'μαρ'φόν, κι απάνω στην άλλη άκρη του καλωδίου έβαλε ένα μνημάκι usb.


Το οποίο μνημάκι προφανώς είχε τα αρχεία, που ήθελε να μου στείλει.

Άλλο που δεν ήθελε ο γράφων! Θεώρησα υπέροχη την ιδέα να έχω τα αρχεία μου διαθέσιμα στο ζ'μαρ'φόν μου, καί την άλλη μέρα πήγα σ' ένα μαγαζί ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, κι αγόρασα ένα καλωδιάκι. Αλλά, όταν πήγα να συνδέσω τα μνημάκια, απογοήτευσις! Δεν τα διάβαζε...

Έλα, όμως, που δεν είμαι απ' αυτούς που το βάζουν κάτω μπροστά σε κάτι τέτοιες αναποδιές! Έψαξα το γιατί. Γιατί το δικό μου δεν δούλευε, ενώ του φίλου μου (διαφορετικό μοντέλο, όμως) δούλευε.
Ψάχνοντας στο Ιντερνέτι, βρήκα -εύκολα- ότι πρέπει, λέει, να κάνεις το ζ'μαρ'φόν "root", καί μετά να κάνεις το μνημάκι "mount". Αυτή η ορολογία, όμως, κάτι μου θύμιζε πολύ έντονα...

...Καί, ναί: Το "λειτουργικό σύστημα" των ζ'μαρ'φόνζ, το Android, είναι παραλλαγή του Λίνουξ!!!

Το οποίο Λίνουξ το ξέρω αρκετά καλά, οπότε νό πρόμπλεμ. Μπορούσα να κάνω οποιαδήποτε μετατροπή ήθελα. Αρκεί να συνέδεα το ζ'μαρ'φόν με έναν άλλο υπολογιστή, καί να έβρισκα το κατάλληλο software.
Στην πορεία, ανακάλυψα πως σε κάθε ζ'μαρ'φόν μπορείς να σβήσεις το "λειτουργικό σύστημα" που έβαλε ο κατασκευαστής, καί να "φορέσεις" άλλες παραλλαγές του Android, πιό όμορφες καί πιό λειτουργικές. Από τις οποίες είναι γεμάτος ο τόπος. Μέχρι κι η Γκούγκλ έφτιαξε μία, να σκεφτείτε!

Κι όσο γιά το γιατί η συσκευή μου δεν διαβάζει τα μνημάκια, η απάντηση είναι απλούστατη: γιά να τα διαβάσει, πρέπει να τα τροφοδοτήσει (μέσω της σύνδεσης usb) με 5 Volts, γιά να δουλέψουν. Αλλά το συγκεκριμένο Android, που η συσκευή μου "φοράει" απ' το εργοστάσιο, έχει απενεργοποιήσει την τροφοδοσία αυτήν, γιά να μην τελειώνει η μπαταρία της συσκευής κάθε μισή ώρα! Εάν, όμως, "φορέσω" άλλο Android, μπορώ κάλλιστα να ενεργοποιήσω την τροφοδοσία, καί να διαβάζω μνημάκια. Κάποιες άλλες συσκευές, σαν του φίλου μου, προφανώς διαθέτουν μπαταρία που κρατάει περισσότερο, γι' αυτό τα εργοστάσια κατασκευής τους έχουν ενεργοποιήσει την τροφοδοσία usb προς εξωτερικές συσκευές.

Ειδικά στο τεράστιο ζήτημα τής "Ενθυμίσεως" ο Πλάτων  παρέχει στον Διάλογο "Θεαίτητος" συγκεκριμένη μεν, κωδικοποιημένη δε, μέθοδο προσπορισμού της. Ως έχω αναγγείλει επί τού θέματος αυτού συντόμως θα αναφερθώ διεξοδικά.

Καί, κάπου εκεί, μού 'ρθε ο κεραυνός του Διός στην κεφάλα μου!

Το ζ'μαρ'φόν απεδείχθη το μεγαλύτερο δώρο που μου έκαναν ποτέ!... Καί ΔΕΝ εννοώ από άποψη χρηματικής αξίας αγοράς.



Αλήθεια, τί καταλάβατε τόση ώρα που γράφω; Ότι σας εκθέτω ένα τεχνολογικό πρόβλημα, γιά να βρούμε μαζί τη λύση του; :-) Δεν το πιστεύω!... Δεν πιστεύω ότι δεν κρατήσατε τουλάχιστον μία "πισινή"! Με ξέρετε, δά! Στο τέλος το σερβίρω το καλό! Θα ήμουνα τόσο προφανής;

Το συσκευάκι αυτό, πέρα απ' τις απίθανες ταρζανιές που μπορεί να κάνει, απεδείχθη εξυπνότερο αρκετών δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Απεδείχθη εξυπνότερο καί του γράφοντος, ακόμη! Ο οποίος γράφων τυγχάνει μεγαλοφυιής, αλλά σε κάποια θέματα είναι καταντίπ βλάξ. Γι' αυτό ενθουσιάστηκα. Επειδή μου άνοιξε τα μάτια!

Λοιπόν:

Τί "ήρωες" καί "μεταήρωες" περιμένουμε να γίνουμε, πώς θα κατατροπώσουμε προδότες κι εχθρούς, πώς περιμένουμε ν' αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο, απαλλάσσοντάς την διά παντός απ' τα λαμόγια - καί λοιπάς κολοκύνθας μετά ριγάνεως, που γράφονται (με πάσα χαζοβιόλικη σοβαρότητα επιπέδου Καραγκιόζη που κάνει όνειρα) ανά τα ελληνόφωνα ιστολόγια, αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα;

Πώς θα ενεργοποιήσουμε τις κρυμμένες δυνατότητες του "hardware" μας, αν δεν αλλάξουμε το "software" μας;

Πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε ο,τιδήποτε σημαντικό, αν δεν δούμε τον κόσμο μ' άλλα μάτια;

- Καί τί προτείνεις, ρέ Εργοδότη; Να μάθουμε καράτε, ή γιόγκα;

Κι αυτά χρειάζονται... Αλλά πρωτίστως χρειάζονται άλλα. Πχ, να μη σπαταλάτε τον χρόνο σας - καί δη, σε μαλακίες. (Πράγμα που ο γράφων γνωρίζει κάλλιστα, ύστερ' από άπειρους συζυγικούς καυγάδες με την "Αγγλίδα" σύζυγό του, γι' αυτό καί σας το συνιστά.) Ενεργήστε σα να μην υπάρχει αύριο.

Πχ:

Σας αρέσει να διαβάζετε ιστολόγια; Καλώς. Κάντε, όμως, έναν κόπο να ξεχωρίσετε τα απαραίτητα γιά ανάγνωση, απ' αυτά που καθημερινά αναπαράγουν γοητευτικές συνομωσιολογικές αηδίες με copy-paste. Τα τελευταία, μην τα ξαναδιαβάσετε ποτέ σας! Το ίδιο γιά διάφορα περιοδικά καί βιβλία "έρευνας". Δώστε τους δρόμο. Απλή λογική, μωρέ! Τί σόϊ "απόρρητα μυστικά" θα διαβάσετε με -πχ- δέκα ευρώ, που δεν θα τα διαβάσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες ακόμη - μερικοί των οποίων τυγχάνουν πράκτορες; Ά σιχτίρ, πρέπει να τελειώνουμε κάποτε μ' αυτή τη μαλακία!
Ενεργοποιήστε το θείο δώρο, που λέγεται "μυαλό". Καί τότε, θα δείτε ν' αλλάζουν όλα με μαγικό τρόπο!

Έτσι, κι εν όψει της θύελλας που έρχεται, θα πάψετε να περιμένετε ξένους "σωτήρες".

(Μπερδεγουέη, μ' αυτούς που μας τα πρήξανε με τους "ομόδοξους αδελφούς μας Ρώσσους", που δήθεν "θα καθαρίσουν, γιά να πάρουμε την Πόλη σύμφωνα με τς προφητείες", η χρονολογία 1770 -μΧ, εννοείται- σας θυμίζει τίποτε; Σας θυμίζει το καθαρό πούλημα που φάγαμε απ' τους ..."αδελφούς μας", ή όχι; Ούστ από 'δώ, ανιστόρητοι πανύβλακες, που αγνοείτε πως ο τότε Σουλτάνος είχε τόσο οργιστεί, που κόντεψε να μας περάσει λεπίδι όλους! Καί γλυτώσαμε χάρη σ' έναν απ' τους μέγιστους ΕΛΛΗΝΕΣ όλων των εποχών, που έπαιξε τη ζωή του κορώνα-γράμματα, γιά να καθησυχάσει το θεριό!... Τον τότε αρχηγό των Γενιτσάρων, λέω. Άλλη φορά, όμως, αυτά.)

Θ' αρχίσετε να σκέφτεστε λύσεις, καί μάλιστα αυτές που σας ταιριάζουν. Διότι, καλά είναι τα εγχειρίδια κηπουρικής (γιά να μην πεινάσετε σε δύσκολους καιρούς), ή survival, που βρίσκετε δωρεάν στα ιντερνέτια, αλλά ποιός κάθεται να τα διαβάσει! Θα διαπιστώσετε πως, μπορεί η απόκτηση ενός πυροβόλου όπλου να είναι δύσκολη (καί των σφαιρών ακόμη δυσκολώτερη), αλλά υπάρχουν όπλα ...απ' τον καιρό του Αχιλλέα... που κατασκευάζονται με τα χέρια μας! Καί ...σκοτώνουν αρκετά καλά! (Ξέρετε, δεν υπάρχει "ολίγον πεθαμένος"! :-) ) Καί θα οικτίρετε τον εαυτό σας, που δεν τα σκεφτήκατε αυτά νωρίτερα!

(Παρένθεση: Μην περιμένετε να προχωρήσω τέτοιες αναλύσεις δημοσίως. Αρκεί μία νύξη, να ξεκινήσετε. Δεν χρειάζεται να πάρουν πρέφα πολλοί το τί σκοπεύουμε να κάνουμε.)

Αν, λοιπόν, το μυαλό σας κάνει αυτό το "τσάκ", καί πάρει άλλες στροφές, θα μάθετε όχι μόνον να κατασκευάζετε τα όπλα σας, αλλά καί να (τα αποσυναρμολογείτε καί να) τα κρύβετε ...φανερά!... Σε περίπτωση που μπουκάρουν τίποτε "δυνάμεις ασφαλείας" στα σπίτια σας γιά ..."έρευνες"!

Διότι, το μεγαλύτερο όπλο, κυρίες καί κύριοι, είναι το μυαλό! Απ' αυτό ξεκινάνε όλα!

Καί μέγιστη ποσότητα μυαλού διαθέτει το τηλεφωνοκομπιουτεράκι που μου δωρίσανε! :-) Ακολουθήστε το!



Αυτά, λοιπόν, με το ζ'μαρ'φόν! Τό 'χε η μοίρα του, να γίνει πηγή έμπνευσης! Του χρωστάω, επομένως, αιώνια ευγνωμοσύνη - κι άλλη τόση στη Μάγια!

Πάντα τό 'λεγα, το ανδρικόν φύλον μπορεί να κάνει θαύματα... Αλλά, γιά ν' ανοίξει τα φτερά του καί να πετάξει, είναι απαραίτητη η θηλυκή "μπαταρία"!

3 σχόλια:

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Καλέ μου Εργοδόταρε,

ακόμη μια φορά επέτυχες διάνα (ελληνιστί αρτεμικώς) τον στόχο. Εύχομαι αναδρομικώς εις πολλά έτη, με γεια και το μηχάνημα.
Πράγματι, διαφαίνεται να αποτελεί ζήτημα κλειδί, ότι τα θηράματα διαθέτουμε χάρντγουερ, ενώ οι θηρευταί στερούνται αυτής. Διαθέτουν όμως πολύ σοφιστικέ σόφτγουερ, την οποία μάς φοράνε, ώστε να λειτουργούμε υπέρ αυτών και εναντίον ημών. Όπερ συνεπάγεται, ότι εφόσον ξεφορτωθούμε τον υπάρχοντα προγαμματισμό μας και αυτοπροσδιορίσουμε νέον λειτουργικό σύστημα, οι θηρευταί παραλύουν.
Τοιουτοτρόπως προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα:
1. Εκ ποίων συνίσταται το υπάρχον λειτουργικό σύστημα και δια ποίου προσήκει αυτό να αντικατασταθεί;
2. Πώς μπορεί να συντελείται το απαραίτητο reset;
3. Ποία η ζωντανή μνήμη μας και ποίος ο σκληρός μας δίσκος; Είναι αυτός ενιαίος, ή έχει υποστεί μερισμόν (partition); Πώς δυνάμεθα να αποκτήσουμνε πρόσβαση στο D:\ τού σκληρού δίσκου μας;
3. Πώς λειτουργεί ο κεντρικός επεξαργστής μας και πώς μπορεί να βελτιωθεί η πρόσβασή του στο διαδίκτυο;
4. Ποια η απαραίτητος γλώσσα προγραμματισμού και ποιές εντολές αυτή δέον να περιλλαμβάνει, ώστε να μην πεταχθεί το μηχάνημα στα προς ανακύκλωση;
5. Μήπως κάτι φάκες με τυρί που βλέπω ολόγυρα, στοχεύουν να εξουδετέρέσουν τα ποντίκια μας;

Και ίσως το σπουδαιότερο:
Μήπως είναι ώρα να ασχοληθούμε συγκεκριμένα με τον "Θεαίτητο" τού Πλάτωνος, καθότι τα καλαπμαλίκια τής Intel μάλλον τον παρακολουθούν με το μακαρόνι;

Πολλά φιλιά σε όλους τούς φίλους και τις πολυαγαπημένες Μπαταρίες.

Άντε, ο Καλός Θεός να φυλάε

PANDAROS είπε...

Καλησπερα

-πριν απο λιγο ηρθα απο την Αιγινα,ολοι χρειαζομαστε ξεκουραση αδελφια,
ανοιξα και ειδα αυτα που εγραψε ο εργολαβος ...

σχετικα με το 'ξανθο γενος'' εγω θελω να συμπληρωσω πως απο συστασεως ρωσικου κρατους ηταν εχθρικο προς τον ελληνισμο-τα παλια τα ξερουμε,να δουμε ομως τα σημερινα,π.χ τι παιζει με την Συρια.
Ολοι ξερουν εκτος απο τον Σαμαρα και την δοσιλογικη κυβερνηση του ,οτι αν ανατραπει ο Ασσαντ στην Συρια, θα ειναι κακο για την ελλαδα και γενικοτερα για τον ελληνισμο,
οπως και φαινομενικα θα ειναι κακο για την ρωσια
το περιεργο ειναι οτι οι ρωσοι ειναι αλλου!!!εδω ο κοσμος χανεται ,μαζι και η μοναδικη τους βαση στην μεσογειο και κοιταχτε το δυναμεις εχουν στην περιοχη


//Το ρωσικό Ναυτικό έχει αναπτύξει την φρεγάτα NEUSTRASHIMYY, το βοηθητικό AMUR, τα αρματαγωγά PERESVET και NEVELSKOY και το ρυμουλκό ανοικτής θαλάσσης SORUM. Γενικά έχει μικρές δυνάμεις και η Ρωσία.''

τι ειναι αυτα αγαπητοιφιλοι; Εδω γινεται χαμος απο πλοια και αυτοι πανε με ρυμουλκα και βοθητικα πλοια να κανουν προβολη δυναμης!!!
τι να πω ...παει και η Συρια.

Στο αλλο θεμα που θετει ο εργοδοτης σχετικ με το σκληρο μας δισκο και τον επαναπρογραματισμο του

σας παραθετω οπως ειναι μια ερευνα που μολις την διαβασα απο
goodstory.gr

'''Ο Τζωρτζ Στράτον, γνωστός Αμερικανός ψυχολόγος, έκανε το εξής πείραμα:

Σφράγισε το ένα του μάτι καλά, ενώ στο άλλο του μάτι, προσάρμοσε ένα φακό, ο οποίος είχε την ιδιότητα να αντιστρέφει όλα τα αντικείμενα. Μέρες ολόκληρες ο Στράτον έβλεπε όλα τα αντικείμενα αντεστραμμένα. Γρήγορα όμως ο εγκέφαλος προσαρμόστηκε στα καινούργια αυτά δεδομένα, και ενώ μέσω του φακού στην αρχή έβλεπε αντεστραμμένα τα αντικείμενα, με την προσαρμογή του εγκεφάλου του τα έβλεπε πάλι κανονικά, σα να μη φόραγε το φακό.

Μετά από λίγες ημέρες ο Στράτον, αφαιρώντας αυτόν το φακό, με έκπληξη διαπίστωσε ότι έβλεπε τα πάντα γύρω του αντεστραμμένα. Μέχρις ότου με την πάροδο των ημερών ο εγκέφαλος του προσαρμόστηκε και πάλι στα καινούργια δεδομένα και άρχισε να βλέπει τα πράγματα κανονικά.

Αυτό αποδεικνύει ότι το μάτι μας δεν βλέπει ακριβώς αυτό το οποίο συμβαίνει.. αλλά βλέπει αυτό που ο εγκέφαλος μας το διατάζει να βλέπει. Ένα άλλο παράξενο φαινόμενο της αντίληψης, είναι το φαινόμενο της συναισθησίας.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, πειραματιστήκαν πάνω σε ανθρώπους, που πραγματικά παρουσίαζαν μια περίεργη ιδιομορφία.
Ένα μεγάλο μέρος των οπτικών νευρώνων τους, αντί να καταλήγει στο οπτικό κέντρο του εγκεφάλου, είχε εγκατασταθεί στο ακουστικό κέντρο. Και αντιστρόφως ένα μεγάλο μέρος των ακουστικών νευρώνων, αντί να καταλήγουν στο ακουστικό κέντρο, βρισκόταν στο οπτικό κέντρο. Λόγω αυτής της ιδιομορφίας, οι άνθρωποι αυτοί άκουγαν τα χρώματα και έβλεπαν τους ήχους.

Αυτό είναι το φαινόμενο της συναισθησίας, που κάποιοι άνθρωποι δεν το παρουσιάζουν μόνιμα, αλλά περιστασιακά. Έτσι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν LSD, για όσο διαρκεί η ενέργεια του σκευάσματος, παρουσιάζουν φαινόμενα συναισθησίας. Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν να βιώνουν σκοτεινούς χώρους, με πολύ έντονη μουσική, την οποία αντιλαμβάνονται σαν μια πανδαισία χρωμάτων, που τους έλκει και τους κάνει να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα κόσμο έξω από την πραγματικότητα.

Όλα τα προηγούμενα οδηγούν την σύγχρονη επιστημονική σκέψη στο συμπέρασμα ότι η αισθητή πραγματικότητα, σε οποιοδήποτε επίπεδο, αποτελεί ένα... Matrix. Δηλαδή μια ψεύτικη εικόνα την οποία δημιουργεί η ανθρώπινη φυσιολογία μέσω των εγκεφαλικών διαδικασιών.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ PANDAROS

Αγαπητέ αδελφέ,

ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΑΠΑΤΟΥΝ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ.