08 Ιουλίου, 2013

ΕΞΟΥΣΙΑ: Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Η εξουσία συνιστά την "επίσημη νομιμοποίηση" τής παρανομίας.
Αυτή κλιμακώνεται στηριζόμενη στα σύνδρομα τών μαζανθρώπων.
Πάντα επιλέγονται στην πορεία τής εφαρμογής ως θύματα καταλύσεως τής νομιμοφανούς επιφάσεως, την οποία η ίδια η εξουσία έχει υποκριτικά και παραπλανητικά θεσμοθετήσει, κάποιοι, οι οποίοι δικαίως ή αδίκως στοχοποιούνται ως περιθωριακοί, ή ως κοινωνικά επιβλαβείς ή επικίνδυνοι. Αυτοί αποτελούν τον εύκολο στόχο, ώστε σε πρώτη φάση να επιβάλλεται χωρίς σημαντικό κοινωνικό αντίλογο η καταπάτηση τού ισχύοντος "δικαίου", έστω ως λεπτού φλοιού νομιμοφάνειας, ως επίστρωση υποτιθέμενης "τάξεως" επάνω στο μπαχανάλιο που έχει φορτωθεί στην καμπούρα των τροφίμων τής ανθρωποφάρμας.

Τα ΝΑΤΟικά κράτη είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να μετατρέψουν σε σεληνιακό τοπίο με τα βομβαρδιστικά τους αεροπλάνα κάθε χώρα, τής οποίας το καθεστώς θεωρούν μη αποδεκτό συμφώνως προς τα δικά τους μέτρα. Ταυτοχρόνως προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία, ότι αδυνατούν να ελέγξουν  την διακίνηση των σκληρών ναρκωτικών, ή την εξαφάνιση χιλιάδων παιδιών, τα οποία καταλήγουν επί των τελετουργικών πάγκων.

Ο Κώστας Σακκάς κρατείται προφυλακιστέος παρανόμως επί διάστημα 2,5 ετών, που είναι πολύ μακρύτερο από αυτό που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Θεωρώ αυτονόητο, ότι η μόνη διέξοδος προασπίσεως έναντι μιάς παρανόμου εξουσίας που τού απομένει, είναι η απεργία πείνας.
Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε και με ενδιαφέρει ποιος είναι και τι έχει διαπράξει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτοί, οι οποίοι επικαλούνται την εφαρμογή των νόμων, ωφείλουν να τούς εφαρμόζουν εξίσου τόσο έναντι αγίων, όσο και έναντι κερατάδων. Εφ' όσον - ως ισχυρίζονται - όλοι είναι ίσοι έναντι τού νόμου στα πλαίσια τής ισονομίας.

Η προκειμένη φασιστική πρακτική είναι γνωστή από παλαιοτάτων χρόνων: Πρώτα λιώνουν τον περιθωριακό, ώστε να επιβληθεί χωρίς ουσιαστική διαμαρτυρία το παράνομο λιώσιμο ανθρώπων. Μετά ακολουθεί στην μηχανή τού ωλετήρα ο μέσος πολίτης.
Απλά διότι - εφόσον καθιερωθεί η συγκεκριμένη πρακτική από τούς "δημοκράτες των ροπάλων" (η δράση, ο ψυχισμός και προπαρασκευή των οποίων είναι γνωστή από την νεανική τους περίοδο) - το επόμενο θύμα, όχι μόνο μπορεί να είναι, αλλά με βεβαιότητα θα είναι κάποιοι εξ ημών, αγαπητές φίλες και φίλοι.

Στην δεκαετία τού '70, όταν σε ευρεία κλίμακα τόσο στις μη ανεπτυγμένες χώρες τού λεγόμενου δυτικού μπλοκ, όσο και σε αυτές τού ανατολικού μπλοκ,  κυριαρχούσε μέσω τής επιβολής δικτατορικών καθεστώτων η καταστολή δια των αρμάτων μάχης εις βάρος αόπλων πολιτών, τα τανκς είχαν συνδεθεί με την έννοια τού φασισμού.
Στην εποχή μας όμως το σήμα κατατεθέν τού φασισμού άλλαξε. Δεν είναι πλέον τα τανκς. Στην τρέχουσα εποχή το πάλαι ποτέ έμβλημα τού φασισμού έχει αντικατασταθεί από την γραβάτα. Οι πάλαι ποτέ ροπαλοφόροι πλέον γραβατοθήκανε και προσποιούνται τούς ταγούς τής νομιμόμητος. Τα μετεμφυλιακά, χουντικά, κρυπτοχουντικά και κρυπτοφασιστικά στελέχη επικαλούνται πλέον την "δημοκρατία", επιβάλλοντας μια πλήρως καταρρακωμένη "νομιμότητα".
Υφαρπάζοντας ένα ισχνότατο ποσοστό τής λαϊκής ψήφου με χονδροειδέστατα ψεύδη, εφαρμόζουν την πρακτική τού "Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο". "Μας ψηφίσατε, δικαιούμαστε να σας λιώσουμε".

Η κοινωνία έχει πλέον κατανοήσει σε σοβαρό ποσοστό, ότι επί τού προκειμένου δεν πρόκειται περί κοινοβουλευτικού καθεστώτος, αλλά ούτε καν περί κοινοβουλευτικής επιφάσεως. Αρκεί πλέον μια "πράξη νομοθετικού περιεχομένου", ώστε να καταλύσει ο κάθε γραβατάκιας τα πάντα. Από πίσω παρακολουθούν συνωφρυωμένοι οι πραιτωριανοί τού ευρωστρατού. Άνθρωποι, οι οποίοι έχουν επωαστεί από νηπιακή ηλικία μέσα σε ειδικά ορφανοτροφεία, όχι μόνον να μισούν τούς συνανθρώπους τους, αλλά να επιζητούν "νομιμοφανή" ευκαιρία να τούς εξοντώσουν. Με βάση το δίκαιο τής Ισπανίας, κάθε πολίτης ισπανόφωνης χώρας δικαιούται να αποκτήσει υπηκοότητα τού ισπανικού κράτους, άρα δύναται αυτοδικαίως να είναι "πολίτης" τής ευρωπαϊκής ενώσεως. Το κάθε επωασμένο υβρίδιο στα ορφανοτροφεία των καρτέλ ναρκωτικών τής Κολομβίας, το κάθε υφαρπαγμένο νήπιο, τούς γονείς τού οποίου εξόντωσε η συμμορία τού Πινοσέτ τής Χιλής και οδηγήθηκε στην συνέχεια στα φυτώρια κατασκευής ανθρωπομηχανών εξοντώσεως, "δικαιούται" να είναι "πολίτης" τής ευρωπαϊκής ενώσεως και να συμμετέχει στην επάνδρωση των κατασταλτικών της μηχανισμών. Το εν λόγω φαινόμενο τεκμηρίωσα προ ετών με βιντεοσκοπημένες και φωτογραφικές  αποδείξεις στις αναρτήσεις μου σχετικά με την διαδικασία τού ανθρωπίνου λιωσίματος, που διεξάχθει σε βάρος των διαμαρτυρόμενων μπροστά στην "βουλή" στα τέλη Ιουνίου. Μέχρι και πρόσωπα - απρόσωπα συμετείχαν στις δυνάμεις καταστολής, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΦΥΛΗ.

Το πλέον επικίνδυνο είδος ανθρώπου δεν είναι αυτοί που έχουν κακό ή στρεβλό χαρακτήρα. Είναι αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Οι άνθρωποι - άγραφα χαρτιά. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΥ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ. Δεν είναι καθοριστικό εάν ήσαν ορφανά, τα οποία επωάσθησαν εντός ειδικών ορφανοτροφείων, ή κολεγιόπαιδες, οι οποίοι επωάσθησαν σε τζάκια. ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ. Οι άνθρωποι - μηχανές, τα βιολογικά ρομπότ τής εξουσίας, τα οποία στο βάθος γνωρίζουν, ότι είναι γελοιοδέστατα αξιολύπητοι. Αλλά αδυνατούν να ελέγξουν το θυμικό τους και να αποκτήσουν ίδια βούληση. Ο αείμνηστος Νίκος Βεργίδης έγραφε γι' αυτούς στούς "Μιγάδες τής Ελληνικής Ιστορίας": "Καημένα μου παιδιά - καημένη μου Ελλάδα" και γι' αυτόν τον λόγο (συν κάποιους άλλους ακόμη) δολοφονήθηκε. Ά ρε Νικολάκη, μεγάλε προφήτη, σε διαβάζαμε τότε και δεν τα καλοκαταλαβαίναμε, σήμερα τα βλέπουμε να ορθώνονται μπροστά μας.

Η εξουσία επιδιώκει σήμερα στο πρόσωπο τού Κώστα Σακκά ένα νεκρό. Ώστε να μπορέσει να αποδείξει στην κοινωνία, ότι δύναται σε τελείως παράνομη βάση να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή, εκμεταλλευόμενη την στάμπα "ύποπτος τρομοκρατίας", μπροστά στην οποία ο κάθε ανθρωπάκος παθαίνει αγκύλωση και βγάζει τον σκασμό.
Υπάρχει όμως μεγαλύτερη τρομοκρατία από την προώθηση των σκληρών ναρκωτικών και την εξαφάνιση παιδιών, που οργανώνει παρασκηνιακά η εξουσία;
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ ΕΝΟΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ. ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΣΑ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Κατάλαβες φιλαράκι, ότι έχεις τις καλύτερες προϋποθέσεις ο επόμενος Σακκάς να είσαι εσύ, ασχέτως εάν είσαι εβγατζής ή αστροναύτης;

Στο χέρι τής κοινωνίας είναι να σώσει την ζωή τού Κώστα Σακκά, ο οποίος καρατομείται σήμερα παρανόμως. 

Ο κ. Πρωθυπουργός, ως ο υπ' αριθμόν ένα γραβατοφόρος αυτής τής χώρας γνωρίζει, ότι ως προερχόμενος από το μέγιστο τζάκι αυτής τής χώρας, των Μπενάκηδων και Χωρέμηδων, αλλά και τού πρωτοπαλίκαρου τής μπίλντερμπεργκ Γιάγκου Πεσμαζόγλου, φέρει διπλό σαράκι: Αφ'ενός αυτό τής μεγάλης Ηρωίδας Πηνελόπης Δέλτα, αλλά και αυτό αυτού, ο οποίος την έκανε παράλυτη, τού δολοφόνου πατέρα της Εμανουήλ Μπενάκη. Φέρει το σαράκι τής Πηνελόπης και τού Στέφανου, ο οποίος εδίδαξε σιωπηρά το Πανελλήνιο τι εστί αληθής συζυγική στοργή και αγάπη. Ακολουθεί όμως τον ρύπο στα αχνάρια τού Μανόλη. Αναμφίβολα υφίσται η αιτιολογία, ότι εφόσον ακολουθήσει την ηρωική έξοδο, κινδυνεύουν αμέσως τα παιδιά του να υποστούν τρομερές κυρώσεις από την εξουσία. Όμως μήπως και η προσαρμογή δεν είναι μοιραία, δεδομένου ότι η εξουσία θα απαιτήσει να ακολουθήσουν και αυτά τον ίδιο ρύπο;
Και η αναπηρική πολυθρόνα καραδοκεί πίσω από κάθε στροφή ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Ναι, κάποιοι δεν φοβόμαστε τούς αθλίους. Θα βγούμε στο μετερίζι και θα κλάψουνε μανάδες.

ΑΠΑΙΤΩ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΙΚΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΩΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ!   
 ΑΠΑΙΤΩ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 31 ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΠΑΡΗΛΘΕ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 26 ΜΗΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΛΘΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.




ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ:

 Κάποιος ανώνυμος σχολιαστής κατέθεσε ένα σχόλιο (το δεύτερο κατά σειράν) το οποίον θεωρώ ότι αρμόζει να προβληθεί στα πλαίσια τής ανάρτησης, διότι αναφέρεται σε κάποια σημαντικά ζητήματα, τα οποία σχετίζονται με αυτήν.
Το αυτό θεωρώ και ως προς την τοποθέτησή μου έναντι τού συγκεκριμένου σχολίου, την οποίαν επίσης αναρτώ μετά το συγκεκριμένο σχόλιο.
 Αναφέρει λοιπόν ο εν λόγω σχολιαστής: 

Ανώνυμος είπε...
Mάλιστα. Τώρα υποστηρίζουμε και τρομοκράτες και αναρχοκομμουνιστικά μισελληνικά παραφερνάλια.

Αναρωτιέμαι όμως. Οταν οι λεβέντες αυτοί δεν αναγνωρίζουν τις διαδικασίες (νομικές, συνταγματικές κ.λ.π.) κατά την σύλληψή τους, γιατί πρέπει όλοι οι υπόλοιποι που δεν νιώθουμε αλληλέγγυοι με αυτούς και τον αναρχικό ολοκληρωτισμό τους, να σκεφτόμαστε by the book;

Αιδώς!

25 σχόλια:

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

Καλημερα Μποτίλια...[Η εξουσία επιδιώκει σήμερα στο πρόσωπο τού Κώστα Σακκά ένα νεκρό]..και δέν είναι ο μόνος!εχουν προηγηθει κι αλλοι..καποιοι δε υπέστησαν τετοια ανήκεστο βλάβη που σχεδον μετατραπηκαν σε ατομα χωρις προσωπικότητα[αυτο το τραγικο που επισημαινεις πιο πάνω και το οποιο προσυπογραφω]...πάντως την δεδομενη στιγμή δεν τούς συμφέρει ενας νεκρός..ισως ειναι η αρχη του τελους τους αν το παιδι...[δεν θελω να το σκεφτομαι]..Ιδιαίτερη περίπτωση ο Βεργίδης ,μπράβο που τον θυμήθηκες!ασπασμούς!

Ανώνυμος είπε...

Mάλιστα. Τώρα υποστηρίζουμε και τρομοκράτες και αναρχοκομμουνιστικά μισελληνικά παραφερνάλια.

Αναρωτιέμαι όμως. Οταν οι λεβέντες αυτοί δεν αναγνωρίζουν τις διαδικασίες (νομικές, συνταγματικές κ.λ.π.) κατά την σύλληψή τους, γιατί πρέπει όλοι οι υπόλοιποι που δεν νιώθουμε αλληλέγγυοι με αυτούς και τον αναρχικό ολοκληρωτισμό τους, να σκεφτόμαστε by the book;

Αιδώς!

ΦΩΤΕΙΝΗ είπε...

άσχετα απο το τι ειναι ο νεαρός ,τι πρεσβεύει, η τι εχει πράξει,η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να εξαντλήσει ολες τις νομικες παραμέτρους που ισχυουν για καθε πολίτη..εχει δικαίωμα σε μια νομιμη υπεράσπιση και δικαιουται να ισχύει και για αυτον το οριο της προφυλάκισης,οπως συμβαίνει και στον χειροτερο εγκληματία..οσο για την ιδεολογία του η δημοκρατία[λέμε τωρα],του δινει το δικαίωμα να την εκφραζει,ωστε εγω ,εσυ κι οποιος αλλος, να μπορούμε με τους ιδιους ορους, να του ασκούμε κριτικη και να εκφραζουμε τις αντιθέσεις μας!οσο για τους ανθέλληνες εγω τους μεγαλυτερους τους εχω εντοπισει να ιερουργουν στον ναο τής δημοκρατια...

PANDAROS είπε...

καλησπερα

με τον Σακκα υπαρχει θεμα και μαλιστα μεγαλο

ενταξει ειναι αναρχικος. Ε,και? τι ζορι τραβαει ο ανωνυμος?
το θεμα μας ειναι αλλο, δεν μπορεις αγαπητε φιλε ανωνυμε να κρατας εναν ανθρωπο σχεδον 3 χρονια φυλακη χωρις να εχει γινει η δικη του..
δηλαδη τι φοβουνται? Μην το σκασει απο την ελλαδα?
Θελω να σου υπενθυμισω οτι τον Μακη Ψωμιαδη τον αφησαν ελευθερο μεχρι που να γινει η δικη του και αυτος την εκανε στα Σκοπια!!χαχαχχα
Αφησαν ενα βαρωνο της νυχτας ελευθερο γιατι απο το δικαστηριο δεν κριθηκε υποπτος φυγης...

που να παει αγαπητε φιλε ο Σακκας? στην κουβα?Η στο ιραν?
Να εδω θα την εβγαζε και θα επινε καφε στα Εξαρχεια μεχρι που να γινονταν η δικη του..

Το αν καποιος ειναι μισελληνας το βλεξουμε απο τις πραξεις του.
Δηλαδη αυτο το αναρχοκουμμουνι ειναι μισελληνας και οι αλλοι ιδιαιτερα αυτοι οι γερμανοτσολιαδες που μας κυβερνουν ειναι φιλλεληνες!!!!

Αυτοι δηλαδη που εχουν βγαλει στο σφυρι τα παντα σε αυτην την χωρα ,αυτοι που εχουν καταργησει την βουλη με πραξεις νομοθετικου περιεχομενου ,αυτοι που θα σου παρουν το σπιτι η θα σου βουτηξουν τα λεφτα απο την τραπεζα αν χρωστας εστω και ψιχουλα στο παλιοδημοσιο ,ειναι φιλελληνες και Ελληναραδες

πρεπει να καταλαβουμε ο εχθρος του ελευθερου ανθρωπου ειναι το Κρατος,ακομη και η πολιτεια του πλατωνα τα ιδια σκατα θα ηταν,- οχι βεβαια τοσο, οσο σημερα αφου για να επιβιωνε θα επρεπε να εφαρμοσει καταστολη αφου θα επρεπε να κρατα τις ταξεις σε αποσταση μεταξυ τους. Ποιος θα ηθελε ο βοσκος να ηταν για ολη του την ζωη βοσκος και ολη του η οικογενεια και τα παιδια των παιδιων του και οσο παει -

αρα ,αν και δεν καιγομαι ιδαιτερα για τον Σακκα,γιατι ουτε τον ξερω ουτε και θα τον γνωρισω στο μελλον αλλα μπορει να γινει μια πρωτης ταξης ευκαιρια, μεσω κινητοποιησης να την ακουσει στερεοφωνικα το''Κρατος''και ολοι αυτοι οι ρουφιανοι που ειναι τα γραναζια του....

Τωρα θα μου πεις ,σιγα μην την ακουσουν αν αναγκαστουν να τον βγαλουν,Πλακα θα κανουν και θα περιμενουν τον επωμενο Σακκα για να τον μπουζουριασουν κγια κανα τριχρονο και αυτον

και εγω θα σου απαντουσα οτι θα ειναι μια νικη ,εστω και μικρη.Με την διαφορα ομως ,οτι οι πολλες μικρες νικες,σε διαφορα μετωπα, φερνουν και την Μεγαλη Nικη και εκει θα την ακουσουν καλα,,,,



Ατάργα τις είπε...

Καλησπέρα

δεν τους σταμάτησαν τόσες αυτοκτονίες λέτε να τους σταματήσει η απεργία πείνας ενός "περιθωριακού" και μάλιστα που έχει συλληφθεί ως συμμετέχων στους πυρήνες της φωτιάς;;;
Εδώ εχουν καταδικάσει έναν λαο σε λιμοκτονία, κοψιμο συντάξεων και μισθών, σε αμορφωσιά-κλεισιμο σχολείων, σε αργό θανατο λόγω κατάργησης νοσοκομεία κλπ
σιγά σιγα θ΄αρχισουν και οι κατασχέσεις. Οι φυλακίσεις ήδη άρχισαν για οσους χρωστάνε ...κλπ κλπ

Ειμαστε λέμε ολοι αναλώσιμοι, το εχω ξαναπεί βρισκόμαστε σ΄εναν αόρατο πόλεμο και μας πολεμούν με αφανή όπλα !!!
Υποηχους, ψέκασμα, φθόριο, μεταλλαγμένα, εμβόλια, γενόσημα κλπ κλπ

δειτε τα παρακάτω επίκαιρα

http://www.defencenet.gr/defence/index.php

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/324805/politika-kommata-kai-mme-stin-ellada-theoroyntai-oi-pleon-dieftharmenoi

και κάντε τις συγκρίσεις...

Καλο βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι ρε σεις αυτό το τουμπανίδι η συντρόφισσα στη photo; Όχι τπτ άλλο να πάω να την παρηγορήσω ρε τη κοπελούδα που δε εφαρμόζεται το σύνταγμα στη περίπτωση του Κωστ γαμώτη

Ανώνυμος είπε...

Πω πω τι κλάψες για ένα σκουπίδι που οι σύντροφοί του καίνε και έμβρυα. Καμμία ανοχή δεν πρέπει να δείχνει η πολιτεία απέναντι σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Τι να κάνει; Να δώσει άδεια ή να τον αμολύσει ελέυθερο όπως τον άλλο τον Μαζιώτη που την κοπάνησε με την χονδρέλλα του και να φάει κανέναν άτυχο με το καλάσνικωφ;

Τελεία και παύλα. Δεν δέχεστε την συντεταγμένη πολιτεία, δεν σας δέχεται και αυτή. Ολος ο κόσμος πλην μερικών γραφικών αυτό απαιτεί.

Τις υπόλοιπες μεταξωτές κορδέλες δεν θα μπω στο κόπο να τις σχολιάσω γιατί είναι η απαραίτητη γαρνιτούρα για να δικαιολογηθούν οι μισέλληνες αναρχοκομμουνιστές στα μάτια των αφελών.



Ανώνυμος είπε...

ΥΓ:Είναι πάγια κομμουνιστική τακτική να πάει η κουβέντα αλλού. Μίλησε κανείς για το τι γνώμη έχει για τους κυβερνώντες και αρχίσανε οι γαρνιτούρες περί ναού της δημοκρατίας;

Το θέμα είναι οι μισέλληνες ανθρωποειδείς αναρχοκομμουνιστές-τρομοκράτες που σκοτώνουν στην πρώτη ευκαιρία και όχι το πως σκοτώνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες.

Προσωπικά με απασχολεί αυτό το σκουπίδι και τα συντρόφια του να πάνε στον αγύριστο.

Βγάλτε τα γυαλιά σας και συγκεντρωθείτε.

Ανώνυμος είπε...


Μη μας τσαμπουνάς ρε μεγάλε κι εσύ άσκοπα την αντικομμουνιστική πίπιζα σου. Το θέμα εδώ είναι να μη γίνεσαι ισοπεδωτικός, όχι να γίνεσαι γραφικός. Eye for an eye. Βγάλε πρώτα τα δικά σου.

Ανώνυμος είπε...


Δλδ κανείς δε ξέρει για τη συντρόφισσα με το 4dd?

Μποτίλια και πάσης Ελλάδος είπε...

Ευχαριστώ όλους τούς φίλους και τις φίλες για τον σεφτέ που έκαναν.

Ρε βόδι, δεν έχεις κατανοήσει, ότι το τρίτο μάτι δεν βγαίνει με τίποτε; Ακόμη την γκεσταπο ονειρεύεσαι;

Ανώνυμος είπε...

τα γυαλιά βρε βγάλε

όχι τα μάτια

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμος

Φίλε μου καλέ,
γράφουμε, γράφουμε, αλλά κακία δεν κρατάμε ποτέ.
Έχεις μια άποψη, έχω κάποια διαφορετική, συζητάμε έστω και έντονα. Μην νομίζεις ότι δεν μπορώ να διακρίνω, ότι όλοι όσοι σχολιάζουν εδώ διέπονται από ένα είδος καλωσύνης. Γι αυτό όποτε έγινα σκληρός μετά το μετάνοιωσα.
Σε ευχαριστώ για την διευκρίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά στη κερκίδα ρε

http://www.youtube.com/watch?v=0CupoMAT_pU

Και θα βρούμε και νερό

Δε διαφωνει κανείς με κανένα

Μπερδεύεις/ετε πρόσωπα και πράγματα

Δε διαφωνεί κανείς με κανένα

Ελλάς

Άνθρωπος

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΓ@ΜΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ http://www.youtube.com/watch?v=Xl72XVmSXy4 ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ -ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΙΚΟ- ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΩ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

του ξεφευγουν τα προτοκολλα, ενω αρχιζει και αναλυει σωστα την συνεργασια των ερεβαιων με τους αρχοντες κατα τον μεσαιωνα σαν τοκογλυφοι και σαν χαφιεδες μετα αυθαίρετα συμπεραίνει οτι αυτο σταμάτησε... αν αυτο σταματησε πως η οικογένεια ροθτσιλντ κατεχει περιουσία 500 τρις νταλλαρς; https://www.youtube.com/watch?v=xVsdHpq7O1w η πως ολη η εξωτερική πολιτική των ηπα-παρα κινείται μονο υπέρ ενός ξένου κράτους και μηχανορραφεί κατα ολων των άλλων; και ειδικα κατα της Ελλάδος; εν κατακλείδι πεφτει στην τεχνητή λούμπα που πέφτουν ολοι οι αναρχοκομμουνιστες δεν παραδέχονται οτι ολα τα "επαναστατικα" κινηματα δεν ειναι λογω της "παλης των ταξεων" αλλα λογω της "φυλετικής-θρησκευτικης" παλης και ειχανε τους ερεβαιους απο πισω. ολα

PANDAROS είπε...

«΄Οταν κάποιος µακάριζε τον Καλλισθένη και έλεγε πόσες πολυτέλειες απολαµβάνει κον-
τά στον Αλέξανδρο, είπε «Είναι δυστυχισµένος, αφού τρώει όποτε κάνει κέφι ο Αλέξανδρος»

''Διογενης ο κυνικος''



Ο αναρχισμος εμφανιστηκε πρωτα στην Ελλαδα,και απορω γιατι οι Ελληνες δεν τον δεχονται ως ενα αλλο επιτευμα της σκεψης των αρχαιων προγονων μας αλλα ειναι επιφυλακτικοι.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΣ ;

αντιγραφω απο wiki..O αναρχισμός (αγγλικά: anarchism, ισπανικά: anarquismο) είναι ένα ιδεολογικό πολιτικό και κοινωνικό κίνημα. Ετυμολογικά προέρχεται από την ελληνική λέξη αρχή (=εξουσία) και το στερητικό α. Στην κυριολεξία αναρχία σημαίνει «χωρίς εξουσία» και το κοινό χαρακτηριστικό όλων των αναρχικών κινημάτων είναι το αίτημά τους για κατάργηση του κράτους, το οποίο βλέπουν ως βασικό καταπιεστικό παράγοντα περιορισμού της ελευθερίας του ατόμου ή / και της κοινωνίας.

Τις βασικες αρχες του αναρχισμου τις ειχαν διακηρυξει οι αρχαιοι Ελληνες σοφοι

δηλαδη τι ελεγαν με λιγα λογια ?

- οι νομοι επειδη ειναι φτιαγμενοι απο ανθρωπους ειναι αχρηστοι,οπως και η ατομικη ιδιοκτησια που ειναι οχι μονο αχρηστη αλλα και επικινδυνη γιατι αυτη φερνει την ΕΞΟΥΣΙΑ [το μεγιστο κακο γιαυτους]η οποια ειναι πηγη καθε εγκληματικης πραξης

και ποιοι τα ελεγαν αυτα?
οι κυνικοι, το alter ego τους οι στωικοι και οι επικουρειοι.
το μεγαλο λαθος ειναι οτι θεωρουν πολλοι οτι η σκεψη ολων αυτων των σχολων ηταν κατα του πολιτισμου ενω ολες αυτες οι σχολες σκεψης ηταν κατα του καθιερωμενου τροπου ζωης που ηταν σχεδον παντα ασυμβιβαστος με την λογικη

βλεπετε τιποτα περιεργο σε αυτο?ολοι δεν λεμε καποια στιγμη στην ζωη μας οτι αυτος ο νομος ειναι παραλογος, η οτι αυτη αυτη η αποφαση του δικαστηριου ειναι παραλογη,η αυτο που κανουν οι εξουσιαστες μας ειναι παραλογο?

οι σχολες αυτες ηταν μαχητες της
΄΄πραγματικης ελευθεριας΄΄ του ανθρωπου και οχι της μαιμου ελευθεριας που ειχαν αλλα και εχουν μεχρι σημερα οι ανθρωποι

αλλα ας δουμε πρωτα ποια ηταν η εννοια της ελευθεριας στην αρχαια Αθηνα
'' Η ελευθερια ηταν ενα προνομιο που το αποκτουσε κληρονομικα με την γεννηση του ο αρρεν αθηναιος πολιτης'' τελεια και παυλα
δεν υπηρχαν αλλοι ελευθεροι πολιτες ουτε ΟΙ μετοικοι ουτε δουλοι ουτε καν οι Αθηναιες γυναικες!!!

οταν οι επικουρειοι φιλοσοφοι και οι κυνικοι της επερναν μαζι τους στις σχολες τους και τις ξεστραβωναν μαθαινοντας τους φιλοσοφια εκαναν καλα η κακα?
ξεχασα. επαιρναν μαζι τους και δουλους!!χαχαχχαχ σκανδαλιζοντας τους Αθηναιους, και ιδαιτερα τον Αριστοτελη που ελεγε οτι ο δουλος ειναι εμψυχον οργανον, προορισμενο για καταναγκαστικη βαναυση εργασια!!!χαχαχχα ελεος, κατσε εχει και συνεχεια..
που ειχαμε μεινει? αααα επισης κατ αυτον ο δουλος ειναι αντικειμενο κτησης, δεκτικο σε σχεσης κυριοτητας αντιστοιχης με αυτης που ασκειται επι κινητων....

PANDAROS είπε...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

βεβαια μετα απο αυτα τα πολυ ωραια λογια του Αριστοτελη οι αναρχικοι σιγουρα φανταζαν γραφικοι οταν χτυπουσαν με λογια και πραξεις την Εξουσια.

οταν ελεγαν οτι η κοινωνια και ο συμβατικος τροπος ζωης δεν ειναι καθολου φυσικος αλλα ουτε και εναρετος ,αλλα ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ , γιατι προσδιδει αξια σε στον πλουτο στην κατοχη γης, στην ομορφια ,στην κοινωνικη θεση και κυριως στον εξευτελισμο του συνανθρωπου τους.
Ελεγαν μπαρουφες η παπαριες? Ηταν κουμμουνιστες? -Δεν νομιζω

οσο και αν σας φαινεται παραξενο αυτοι οι πρωτοι αναρχικοι της γης ηταν ουσιαστικα μια ''Σωκρατικη σχολη'' θα την ελεγα καλυτερα αιρεση. Ο Αντισθενης ηταν μαθητης του Σωκρατη ηταν μαλιστα στο στενο κυκλο του και ηταν παρων οταν ο Σωκρατης ηπιε το κωνειο
ετσι μολις πεθανε αυτος ο μεγαλος δασκαλος ο αντισθενης σαν γνησιος αντιεξουσιαστης παρεδιδε μαθηματα φιλοσοφιας σε νεαρους που δεν ηταν Αθηναιοι πολιτες και κυριως διδασκε στους νοθους,τα μπασταρδα !!

εκτος απο το οτι την επεφτε καθημερινα στην εξουσια και της κατεβαζε καντηλια διδασκε καθαρα με Σωκρατικο τροπο ,ελεγε πως η αρετη μπορει να διδαχθει σε ολους ανεξαρτητα απο καταγωγη και οταν αυτη αποκτηθει ποτε δεν χανεται !

ηταν αυτος που εθεσε για πρωτη φορα την αντιθεση ΝΟΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ
ηταν κατα του παπαδαριου και χτησιμοποιησε την αντιθεση αυτη για να μας πει οτι ο πολυθεισμος υπαρχει συμφωνα με τον Νομο των ανθρωπων ενω στην φυση υπαρχει μονο ο ΘΕΟΣ!!!

οταν ελεγε οτι η εκπαιδευση πρεπει να ειναι σε αρμονια με την φυση ηταν παραλογος?
και λογικος ηταν ο ελιτιστας πλατωνας και αυτο το στριμενο αντερο ο Αριστοτελης?
οταν ελεγε αυτα που ελεγε και ο δασκαλος του ο Σωκρατης πως η αρετη ειναι γνωση και μαλιστα στην απολυτη αρμονια της γνωσης με την ηθικη ειναι η μονη αληθινη υπαρξη του ανθρωπου ηταν πουθενας?
και την γνωση ποιος την κρατουσε για παρτη του και τοτε και τωρα?
-Μα φυσικα η εξουσια
αρα αν εισαι κατα της εξουσιας εισαι υπερ της γνωσης με την σωκρατικη εννοια της δηλαδη την αρετη και φυσικα εισαι υπερ της πραγματικης ελευθεριας του ανθρωπου

Γιαυτο και οι πρωτοι ελληνες αναρχικοι ηταν κατα του κρατους και της εξουσιας γιατι οπως και ο μεγαλος δασκαλος τους πιστευαν και αυτοι πως οι νομοι ειναι επιτευματα των ανθρωπων ενω οι αγραφοι νομοι ειναι θεικης προελευσης
αρα και ελευθερος ανθρωπος πρεπει να συμπεριφερεται σαν πολιτης με βαση οχι τους νομους που εχει θεσπισει η πολιτεια αλλα συμφωνα με τον νομο της αρετης

εχουν καμια σχεση με αυτα που λεει οαυτο το στριμενο αντερο ο Αριστοτελης?
προσεχτε τι λεει το ατομο..
σε μια δημοκρατια η αρχη της ελευθεριας δηλαδη να ζει κανεις οπως επιθυμει[ των πλουσιων εννοει] αναιρεται γιατι αναγκαζεται να υποκυψει στην θεληση των πολλων [των φτωχων δηλαδη] και κατα συνεπεια δεν ειναι ελευθερη!!!!!χαχαχαχαχ
και προσεχτε τι προτεινει ο Αριστοτελης στην ΕΞΟΥΣΙΑ
να δημιουργησει περισσοτερους αγροτες [κοπιαστικη εργασια ]και μαλιστα να μενουν μακρυα απο την πολη για να μην μετεχουν στην εκκλησια του δημου και να μην διεκδικουν αξιωματα!!!!
χαχαχαχαχχαχααχ μια ακομη παρα πολυ ωραια σκεψη, και μετα φταιει ο αντισθενης και οι αναρχικοι που τον εκραζαν
αλλοι βεβαια οπως ο επικουρος του εγραψαν εντελως εφτιαξαν την δικη τους προτυπη κοινωνια χωρις νομους με ελευθερια και δικαιοσυνη




''Όσο πιο σάπιο είναι ένα κράτος, τόσο πληθύνονται οι νόμοι.''
Τάκιτος

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου γίγαντα του πνεύματος Πάνδαρε, που έστειλες τον Πλάτωνα για ανακύκλωση και τον Αριστοτέλη για παϊδάκια με συνοπτικές διαδικασίες.

Πλέον η ανθρωπότητα θα κλίνει το γόνυ σε εσένα μεγάαααλλεεεε επικούριε.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος Πλατωνας και ποιος Αριστοτελης και μπαρμπουτσαλα λαδοριγανη ? ΠΑΝΔΑΡΟΣ κυριοι ! Αν και λακωνικος σαν τον Ηρακλειτο ο ανθρωπος αποτελει ζωντανο γεωτρυπανο σοφιας.
Δασκαλε Πανδαρε ταπεινα υποβαλω τα σεβη μου...

Ανώνυμος είπε...

Τα γνωστά κόλπα.

Οι πλατωνιστες τίνονται επικουριοι και αναποδα και αυτοεκτιθενται. Άλλοι δουλεια δεν εχετε θα λυσετε τις διαφορες του πλατωνισμου και του γνωστικισμου στου μποτιλια.

Ας δούμε κι έναν γνωστικιστικο πλατωνιστη επιτελους

Και μη μου πειτε πως δε γινεται.

Ανώνυμος είπε...

Οτι θες γίνεται κολπατζή μου εσύ. Στην Ελλάδα δεν είσαι ότι δηλώσεις;

Ατάργα τις είπε...

Καλημέρα

αποφυλακίστηκε ο Σακκάς και τώρα τι ;;;

Πήρε 6 φορές αναβολή της δίκης του και μετά μια απεργία πεινας γιατι τον κρατούσαν παράνομα...

http://logia-starata.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9533.html

http://www.madata.gr/epikairotita/social/285911.html

Οι ίδιοι που χτυπούν το σύστημα κατ΄ουσία δεν χρησιμοποιούνται απο το σύστημα ως ένα ακόμα γρανάζι του για να συνεχίσει να υφίσταται και προβάλει τις νομοθετικές του διατάξεις ή να χρησιμοποιεί τους νόμους του ;;;

Τα παιδιά στην κερκίδα έγραψε ανώνυμος...

Οχι τα καράβια δεν τα καίμε ειναι τα ξύλινα τειχη μας...ποτε δεν ξέρουμε πότε θα μας χρειασθούν !!!

Και τα παιδιά εκεινα, με την αθωότητα τους, το ιδανικό τους, το οραμά τους για την ομάδα τους, για την κάθε ομάδα τους- στην ουσία δεν ειναι εκείνα που χρησιμοποιούνται απο τους προέδρους κάθε σωματείου για να "εκβιάσουν" το σύστημα προς όφελος κάποιων μεγαλομετόχων ή προέδρων ;;;

Τα παιδιά στην κερκίδα δεν γίνονται εκείνα που θα πέσουν εναντίον άλλων παιδιών στην κερκίδα, φανατισμένα και διψασμένα για την νίκη, ή την αδικία, αν σφυρίξει κάποιος "πληρωμένος" διαιτητής ένα φάουλ ή ενα κατα "λάθος" πέναλτυ, ή ακυρώσει κάποιο γκόλ ;;;

Δεν ειναι τα παιδιά που θα θυσιαστούν ως άλλες ιφιγένειες σε δρόμους- βλέπε ατύχημα τεμπών Παοκ, σε θύρες όπως της Θύρας 7 και σε στάδια ;;;

http://pacific.jour.auth.gr/emmeis/?p=4905

Μονο αν καταλάβουν ότι η δύναμη τους κρύβεται στην ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ των φιλάθλων κάτω απο ένα κοινό όραμα και ξεσηκωθούν όπως στην πλατεία ταξίμ ή ταχρίρ μονο τότε υπάρχει ελπίδα. Και ακομα και εκεί υπάρχει ελπίδα ή θα ειναι μια προβοκατόρικη επανάσταση για να οδηγήσει σε έναν ακομα εμφύλιο ;;;

Πάντα όμως θα διασπούν τον λαό κάτω απο ταμπέλες και σημαίες και χρώματα για να διοικούν και να βασιλευουν.

Και που ειναι ο ηγέτης να μιλήσει στην καρδιά και να τους δώσει οραμα για ένα καλύτερο μέλλον και ένα ωραιότερο αύριο;

Καλη και η ανάλυση του Πάνδαρου όμως αγαπητέ μου Πάνδαρε μπορουμε να συγκρινουμε την τότε εποχή με την σημερινή;

Τοτε υπήρχαν δούλοι, γυναίκες που δεν βγαίναν απο τον γυναικονίτη, η μορφωση ήταν για λιγους, η ζωή πολύ πιο απλή, και ο χρόνος αφθονος για διαλογισμό και διαλογο...

Ωρες ώρες νομίζω οτι η μονιμη οχλυση/ενολχυση ειναι αυτή που κερδίζει πάντα.

Κάποτε σε μια ομιλία ο Λυγερός ειχε πεί... ας γινουμε το πετραδάκι που θα βρίσκεται πάντα μέσα στο παπούτσι τους ...

Καλη συνέχεια


Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην δεν αποφυλάκιζε το ελλαδικό σοβιέτ τα χαϊδεμένα βου που επαναστατόπουλα της μεταπολίτευσης.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτόκολλο Δωδέκατο
Απέναντι στον Τύπο θα ενεργούμε με τον εξής τρόπο. Ποιο ρόλο παίζει τώρα ο Τύπος; Χρησιμεύει για να αναφλέγει τα πάθη ή να συντηρεί τους εγωισμούς των κομμάτων. Είναι μάταιος, άδικος, ψεύτης και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καθόλου σε τι χρησιμεύει. Θα του φορέσουμε σαμάρι και θα του βάλουμε γερά χαλινάρια, θα κάνουμε το ίδιο και για τα άλλα έντυπα, γιατί σε τι θα μας χρησίμευε να απαλλαγούμε από τον τύπο, αν επρόκειτο να χρησιμεύσουμε για στόχος των φυλλαδίων και των βιβλίων;
Θα απαιτούμε εγγύηση για την ίδρυση εφημερίδων ή τυπογραφείων. Έτσι θα προφυλάσσεται η Κυβέρνησή μας από κάθε επίθεση εκ μέρους του τύπου.
Είναι αλήθεια ότι οι εφημερίδες των κομμάτων θα μπορούσαν να αντέξουν στις χρηματικές απώλειες. Θα τις απαγορεύσουμε αμέσως μετά τη δεύτερη επίθεση εναντίον μας. Κανείς δε θα θίξει χωρίς τιμωρία την αίγλη του κυβερνητικού μας αλάθητου.
Σας παρακαλώ να σημειώσετε ότι ανάμεσα σ' εκείνους που θα μας επιτίθενται θα υπάρχουν και όργανα δημιουργημένα από μας, αλλά αυτά θα προσβάλλουν αποκλειστικά ορισμένα σημεία, των οποίων εμείς θέλουμε τη μεταβολή.
Τίποτα δε θα δημοσιεύεται στο κοινό χωρίς τον έλεγχό μας. Το αποτέλεσμα αυτό κατορθώθηκε πια στις μέρες μας από το γεγονός ότι όλες οι ειδήσεις συλλέγονται από πάρα πολλά πρακτορεία, τα οποία τις συγκεντρώνουν από όλα τα μέρη του κόσμου. Τα πρακτορεία αυτά θα είναι τότε εξ ολοκλήρου δικά μας και δε θα δημοσιεύουν τίποτε άλλο παρά αυτό που θα τα διατάζουμε.
Αν από τώρα μπορέσαμε να κυριαρχήσουμε στις σκέψεις των Χριστιανικών κοινωνιών σε τέτοιο βαθμό, ώστε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι να αντιλαμβάνονται τα παγκόσμια γεγονότα μέσα από τους χρωματιστούς φακούς των γυαλιών τα οποία βάζουμε μπροστά στα μάτια τους, αν από τώρα σε κανένα Κράτος δεν υπάρχουν συρτάρια που να μας κρύβουν τα ανόητα λεγόμενα από τους Χριστιανούς μυστικά του Κράτους, τι θα γίνει, όταν εμείς θα είμαστε οι αναγνωρισμένοι Κυρίαρχοι του σύμπαντος στο πρόσωπο του παγκόσμιου Βασιλιά μας;
Όλοι εκείνοι που ονομάζουμε φιλελεύθερους είναι αναρχικοί, αν όχι έμπρακτα, τουλάχιστον ως προς τη σκέψη. Ο καθένας τους επιδιώκει τις φαντασιοπληξίες της ελευθερίας και καταλήγει στην αναρχία, διαμαρτύρεται απλά γιατί του αρέσει να διαμαρτύρεται.
Αν βρεθούν πρόσωπα που θα θέλουν να γράψουν εναντίον μας, δε θα βρεθεί κανείς για να εκτυπώσει τα γραπτά τους. Πριν δεχτεί να τυπώσει ένα κείμενο ο εκδότης ή ο τυπογράφος, θα υποχρεώνεται να πηγαίνει στις αρχές, για να πετύχει την έγκριση γι' αυτό. Μ' αυτό τον τρόπο θα γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις παγίδες που μας στήνουν και θα τις καταστρέφουμε, δίνοντας εκ των προτέρων εξηγήσεις για την εξεταζόμενη υπόθεση.
Στην τρίτη γραμμή θα βάλουμε την υποτιθέμενη αντιπολίτευσή μας. Ένα ελάχιστο όργανο θα είναι ο αντίποδας των ιδεών μας. Οι αντίπαλοί μας θα θεωρήσουν τον ψευτοαντίπαλό μας αυτόν για σύμμαχό τους και θα μας αποκαλύψουν το παιχνίδι τους.
Από τώρα πλέον, τουλάχιστον στο γαλλικό Τύπο, υπάρχει μία μασονική αλληλεγγύη. Όλα τα όργανα του Τύπου είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με το επαγγελματικό μυστικό. Όπως με τους αρχαίους μάντεις, κανένα μέλος δεν προδίδει το μυστικό των πληροφοριών του, αν δεν πάρει διαταγή γι' αυτό.
Πρέπει να γίνει πιστευτό ότι το νέο καθεστώς έχει τόσο καλά ικανοποιήσει όλο τον κόσμο, ώστε και τα εγκλήματα ακόμη εξαφανίσθηκαν. Οι περιπτώσεις εκδήλωσης της εγκληματικότητας πρέπει να είναι γνωστές μόνο στα θύματά της και τους τυχόν μάρτυρές τους.