27 Νοεμβρίου, 2012

Ποιοί -ή, "τί"- είμαστε; - IV

(προηγούμενο)

ερικά πρόσθετα δεδομένα θα μας βοηθήσουν περισσότερο. Πάμε σε μία σελίδα της Νάσα με αστρονομικά δεδομένα, ετούτην εδώ: http://nssdc.gsfc.nasa.gov/ . Και μετά, πάμε εκεί που γράφει "Solar System Exploration", και ρίχνουμε μιά ματιά στις σελίδες δεδομένων γιά τους φυσικούς δορυφόρους των:
Βρίσκουμε πολύ εύκολα τη στήλη με τις τροχιακές περιόδους (orbital periods), και δίπλα ακριβώς έχει τη στήλη με τις αντίστοιχες περιόδους ιδιοπεριστροφής (rotation periods). Παρατηρούμε ότι στη δεύτερη στήλη σπάνια γράφει αριθμούς. Κατά κανόνα έχει τα γράμματα "S" και "C". Αυτά αντιστοίχως σημαίνουν "synchronous" (σύγχρονες) και "chaotic" (χαοτικές - ίσον ανώμαλες, τρέχα γύρευε δηλαδή).

Και ωραία, τα είδαμε. Τί σημαίνουν όλ' αυτά;

Σημαίνουν ότι οι δορυφόροι των τεσσάρων αυτών πλανητών με την ετικέττα "S" (κατά κανόνα οι μεγαλύτεροι σε μάζα) είναι "κλειδωμένοι" σε λόγο περιστροφής προς ιδιοπεριστροφή 1 προς 1! Όπως ακριβώς η Σελήνη εδώ κάτω!

Και νά 'ταν ένας και δυό!... Τουλάχιστον καμιά εικοσαριά μαζεύονται, αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό με τους παρατιθέμενους πίνακες.

Τυχαίο; Ά μπάαααα! :-) Τυχαίο είναι μόνον γιά κάτι τυπάκια με ακαδημαϊκές καρριέρες "του κιλού", που δεν έχουν δική τους γνώμη, αλλά χαϊδεύουν τ' αυτιά και τα μάτια των προϊσταμένων τους. Είπαμε, κάποιος έβαλε το χεράκι του, και τό 'βαλε χοντρά. Φυσική του αιθέρα (και της κβαντώσεως του βαρυτικού πεδίου) είν' αυτή! Εμείς δεν την ξέρουμε, όμως αυτοί οι "κάποιοι" την ήξεραν!

Εδώ πρέπει να πω ότι, ο λόγος που αποκλείω και την τυχαιότητα, αλλά και την ύπαρξη κρυμμένου φυσικού "νόμου", είναι πως το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται σε μικρό ποσοστό του συνόλου.
  • Αν ήταν άγνωστος φυσικός "νόμος", θα εμφανιζόταν παντού. Σε όλους τους φυσικούς δορυφόρους.
  • Αν, πάλι, ήταν τυχαία η παρουσία τέτοιων κλασμάτων, τότε η εμφάνισή τους θα αριθμούσε σαφώς ελάχιστα περιστατικά.
Βάλτε, τώρα, στην εικόνα κι ένα άλλο φαινόμενο, που ονομάζεται "τροχιακός συντονισμός" (orbital resonance), όπου πάλι σκάνε μύτη λόγοι μικρών ακεραίων, και τα πράγματα είναι πλέον Ηλίου φαεινότερα.

(Παρένθεση: Η σχέση "1:1" της Σελήνης, καθώς και η αντίστοιχη "3:2" του Ερμή μ' έβαλαν σε ιδέες, να ψάξω αν κάποιοι έπαιζαν με τους όρους -ναι, ακόμη μία φορά!- της ακολουθίας Φιμπονάτσι... διότι 1, 1, 2, 3 είναι ακριβώς οι πρώτοι όροι της. Έτσι, περίμενα να δω και λόγους των υπολοίπων όρων, πχ "3:5", ή "5:8", αλλά δεν βρήκα. Δεν μας χαλάει, όμως.)

Δεν μας μένει, λοιπόν, καμμία αμφιβολία ότι η Σελήνη είναι κάτι σαν ένα τεράστιο ρολόϊ. Ωρολογιακός μηχανισμός, τέλος πάντων.

Τίκ-τάκ, τίκ-τάκ!...


v. Το ρολόϊ και οι -πιθανοί- ρολογάδες!

Τώρα, πώς γίνεται αυτό το "ρολόϊ" να μη "χάνει" εδώ κι εκατομμύρια χρόνια; Πώς διορθώνεται, δηλαδή, αυτή η συγκεκριμένη σχέση 1:1;

Η ιστοσελίδα γιά τον τροχιακό συντονισμό, που σας έδωσα παραπάνω, μας λέει ότι μερικές φορές οι τροχιακοί συντονισμοί είναι αυτορρυθμιζόμενοι - δηλ. αυτο-διορθωνόμενοι. Όμως, θυμάμαι πολύ καλά ότι εδώ και χρόνια είχα βρει ιστοσελίδες, που επέμεναν ότι η Σελήνη κάνει "μυστηριώδεις διορθωτικές κινήσεις", ένθα "διορθωτικές" σημαίνει "ετεροδιορθωτικές", δηλαδή διορθωνόμενες από εξωτερικό αίτιο. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να τις ξαναβρώ. Έβαλα στα ψαχτήρια "corrective motions Moon", αλλά τίποτε. Θες οι συγγραφείς αυτών των ανακοινώσεων να βιάστηκαν να γράψουν γιά το εύρημά τους, και στην πραγματικότητα να μην ήξεραν πολλά πράγματα από Μηχανική; Οπότε, όταν ανακάλυψαν την ανεπάρκειά τους, έσβησαν τις ιστοσελίδες; Μπορεί.
Βέβαια, στο Ιντερνέτι ό,τι γράφει δεν ξεγράφει, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να ξαναβρώ αυτό το υλικό. (Αν κάποιος αναγνώστης, ή κάποια αναγνώστρια βρει κάτι, θα το εκτιμήσω.)

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι δεν είναι τα Μαθηματικά των τροχιακών κινήσεων αυτά, που κρατάνε τον λόγο 1:1 στον αιώνα τον άπαντα, αλλά κάποιο άλλο αίτιο... που παρεμβαίνει όποτε χρειάζεται. Δεν έχω δεδομένα γι' αυτό, αλλά μιλάω καθαρά από ένστικτο. Στο κάτω-κάτω, είναι πιό γοητευτική αυτή η υπόθεση! :-)
Πού μπορεί να εδράζεται, λοιπόν, ο διορθωτικός μηχανισμός;

Οι απαντήσεις είναι τρείς:
  • Επάνω στην ίδια τη Σελήνη.
  • Κάπου αλλού στο Ηλιακό μας Σύστημα.
  • Κάπου επάνω στη Γή.
Γιά τις δύο πρώτες πιθανότητες, όσα ξέρετε, ξέρω. Εξωγήϊνοι (ελαφρώς αθάνατοι μάλιστα) με σούπερ διαστημόπλοια και υπερ-υπολογιστές... Ό,τι παραμύθι μπορεί να φανταστεί κανείς, χωράει. Πλην όμως, δεν διαθέτουμε δεδομένα.

Μας μένει η τρίτη πιθανότητα, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι ισχυρώτερος υποψήφιος γιά να τεθεί ως απάντηση. Γιατί;

Διότι, ως φαίνεται, διάφοροι πανάρχαιοι πολιτισμοί ήξεραν καλά την επίδραση της Σελήνης, και την εκμεταλλευόντουσαν γιά ίδιον όφελος. Πώς; Με τρόπο που δεν γνωρίζουμε σήμερα, αλλά μυρίζομαι πως έχει να κάνει με τα μεγαλιθικά μνημεία. Στόουνχετζ, Πυραμίδες, μενίρ και ντόλμεν (δες πχ εδώ κι εδώ), ακόμη κι ο Παρθενώνας.

Εάν, όμως (όπως ξέρουμε από τη σημερινή τεχνολογία), κάτι δρά ως "κεραία λήψεως", τότε δεν είναι μακριά και η μετατροπή του σε κεραία εκπομπής! Και, όπως καταλαβαίνετε, στην περίπτωση της εκπομπής, τα μεγαλιθικά -ή λοιπά παρεμφερή- μνημεία παίζουν τον ρόλο της "κονσόλας", που ρυθμίζει τη Σελήνη!!!

Τί είπατε; "Ιερατεία που ρύθμιζαν τη λειτουργία αυτών των κτισμάτων"; Πολύ σωστά, αλλά δυστυχώς σήμερα αυτά τα κτίσματα είναι μισοκατεστραμμένα και δεν λειτουργούν (γιά την ακρίβεια: υπολειτουργούν), τα δε αντίστοιχα ιερατεία είναι -ιστορικώς, τουλάχιστον- ανύπαρκτα εδώ και πολλούς αιώνες. Άρα, δεν μπορούμε να ερευνήσουμε ούτε προς αυτή την κατεύθυνση γιά σίγουρα δεδομένα. Τί μας μένει, επομένως;
Μα, οι διάφοροι θρύλοι!... κυρίως της λογοτεχνίας του μεταφυσικού, γιά κτίσματα αυτού του είδους μυστικά, άγνωστα στον πολύ κόσμο, ενδεχομένως ευρισκόμενα υπό την Γή, και άλλο τόσο άγνωστα ιερατεία, κεκρυμμένα.

Μού 'ρχονται πρόχειρα στο μυαλό οι θρύλοι γιά τον Μαετρέγια και τους "μεγάλους Παλαιούς". Όντα τρομακτικά (μάλλον γι' αυτόν τον λόγο μου έγραψε ο αγαπητός σχολιογράφος ότι αρχίζω να προσεγγίζω τον φόβο), προερχόμενα από κάποιο απροσδιόριστο υπερ-μακρυνό παρελθόν, που τώρα βρίσκονται κάπου στα έγκατα της Γής σε κατάσταση νάρκης (σαν τις αρκούδες τον χειμώνα, δηλαδή! LOL!!!), και περιμένουν την ημέρα που θα ξαναξυπνήσουν και θα κυριεύσουν τον πλανητάκο μας. Και στο μεταξύ τα υπηρετούν και προστατεύουν την αιώνια ησυχία τους διάφοροι ακοίμητοι φρουροί - μάλλον ρομπότς. (Κάτι σαν τον θαμμένο στρατό του αυτοκράτορα Τσίν!... που, όμως, δεν ήταν πάντα θαμμένος.)

Κάπου εδώ συνδυάζω τα πράγματα με τις υπόγειες "μαύρες" δραστηριότητες, τις οποίες αρέσκεται να ξετρυπώνει ο οικοδεσπότης, αλλά κάτι δεν μου κολλάει στην όλη εικόνα. Υπόγεια εχθρικά ιερατεία, που φυλάγουν φοβερές οντότητες σε νάρκη, και ρυθμίζουν την επίδραση της Σελήνης στ' ανθρώπινα όντα... Εντάξει, αλλά γιατί; Δεν μπορώ σ' αυτή τη φάση να εντοπίσω το κίνητρο.
Στο κάτω-κάτω, δε βαρυέσαι! Αυτοί τη δουλειά τους, κι εμείς τη δική μας!

Όμως, ποιά είναι η "δική μας δουλειά";


vi. Πώς αντιδρούμ' εμείς;

Γιά την απελευθέρωση από τον υποτομέα του "μάτριξ", που αφορά τις γεννήσεις και τους θανάτους, πάλι πρέπει να μιλήσουμε γιά σαφή διάκριση σε (α) ενδογενείς και (β) εξωτερικούς παράγοντες.

Δεν φαντάζεστε τί έκπληξη με περίμενε, όταν από τις πρώτες κιόλας μελέτες μου, σε μία περίπτωση διέκρινα "σπάσιμο" της συμμετρίας των όρων της Φιμπονάτσι! Μ' άλλα λόγια, κάποιο άτομο που μελετούσα, έπρεπε να γεννηθεί ακριβώς έναν σεληνιακό αστρονομικό μήνα μετά τη μέρα που πράγματι γεννήθηκε.
Σας έχω ξαναπεί, ότι γιά μένα οι αριθμητικές και γεωμετρικές σχέσεις είναι πολύ ευδιάκριτες - εκεί που ο "μέσος άνθρωπος" βλέπει μονάχα χάος. Άρα, δεν τίθεται θέμα αν έκανα λάθος, ή όχι. Ούτε τίθεται θέμα, αν υφίσταντο περισσότερες της μίας συμμετρίες, ώστε να κάνω εσφαλμένη τελική επιλογή. Διότι, είπαμε: πόσες μελωδίες μπορείς να παίξεις σε όργανο με λίγες νότες; Το οποίο όργανο, μάλιστα, επιβάλλει συγκεκριμένου τύπου μουσική; (Όπως πχ η φυσαρμόνικα στα μπλούζ. Πάρτε και θρυλική "μπλουζιά", νά 'χετε να πορεύεστε! :-) Αφιέρωση, ως ελάχιστη μουσική μου συνεισφορά, στο παρόν ιστολόγιο!)

Το περιστατικό αυτό μου έδειξε ότι είχαμε φανερή έξωθεν επέμβαση. Θέλετε να μιλήσετε γιά θεούς, ή αγγελικές δυνάμεις; Εντάξει, πείτε το όπως σας αρέσει. Θέλετε να πείτε πως υπάρχει ένα είδος "συμβουλίου του κάρμα", που λέει κι ένα αγαπητό μου άτομο; Πείτε το κι έτσι! Το γεγονός είναι πως η στρατηγικού τύπου επέμβαση αυτή "έβγαζε μάτια".

Εκτός, όμως, από τις "άνωθεν" επεμβάσεις, υπάρχουν και πράγματα, που μπορούμε -και οφείλουμε- να κάνουμε εμείς. Αποκλειστικά εμείς. Ας δούμε μερικά, όσα μπόρεσα να συμπεράνω.

Εφ' όσον το "μάτριξ" γεννήσεων και θανάτων δεσμεύει μονάχα το αιθερικό κομμάτι της ψυχής μας, αλλά αφήνει τον νού και το πνεύμα μας ελεύθερα, τότε θα στηριχτούμε σ' αυτά γιά να γλυτώσουμε. Θα εφαρμόσουμε τη δύναμη της θέλησής μας, μ' άλλα λόγια.
Καθόλου δεν μ' αρέσει να μιλάω σαν φανατικός τηλε-ευαγγελιστής, ή αρχηγός αίρεσης ή πυραμιδικού σχήματος, ή οποιασδήποτε παρόμοιας μορφής χιτλερίσκος, αλλά καταλαβαίνετε καλά τί θέλω να πω. Αυτο-ενεργοποίηση της εσωτερικής μας δύναμης, με κάθε τρόπο...

...Κι εδώ ενωνόμαστε με τον οικοδεσπότη, σαν παραπόταμοι! Αυτά που διαβάζετε, μάλλον ακούτε, στις δικές του αναρτήσεις γιά ενδοσκόπηση, συγκλίνουν ακριβώς στα δικά μου σημερινά συμπεράσματα.

Ξεκινήστε το (όσοι-ες δεν ξεκινήσατε ήδη), διότι ο χρόνος πιέζει... και διότι "οι άλλοι" δεν μας αφήνουν σε ησυχία. Ο σιωνιστικός πύθων άρχισε να μας σφίγγει έως θανάτου, όχι μόνο με ορατούς (χρέος, εγκληματικότητα, ιταμές διεκδικήσεις εχθρικών κρατών), αλλά και με αόρατους τρόπους. Γιά παράδειγμα, το τί ραδιοκύματα τρώει επί βάσεως 24/7 (24ώρου/εβδομάδας - δηλ. συνεχώς) ο πτωχός μας εγκέφαλος, δεν περιγράφεται. Και το τί κακές επιρροές περιλαμβάνουν αυτά τα ραδιοκύματα, επίσης δεν περιγράφεται.
Το αποτέλεσμα το βλέπετε καθαρά: όλοι έχουν πιάσει τους καναπέδες, τρέμοντας απ' το φόβο τους, και περιμένοντας τη σωτηρία απ' αλλού. Η οποία, όμως, δε λέει νά 'ρθει η ρημάδα!

Εκτός από την εφαρμογή της δύναμής σας, αποτοξινώστε και το μυαλό σας. Μη δίνετε είσοδο σε "ιούς". Σταματήστε να βλέπετε τηλεόραση. Σταματήστε να διαβάζετε ωροσκόπια!... κι αυτό σας το λέει κάποιος, που τη δυτική Αστρολογία την ξέρει τόσο καλά, ώστε θα μπορούσε να έχει μαθητές όλες τις "φίρμες" των πρωϊνάδικων. Μ' άλλα λόγια, ισοπεδώστε την έννοια του χρόνου! Θεωρήστε πως όλες οι μέρες και όλες οι ώρες είναι το ίδιο. Κάντε το, αυτό το τελευταίο, και τ' αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά!
Ως παράδειγμα, πριν λίγο καιρό μελετούσα τις ώρες και τις μέρες, κατά τις οποίες μπορούσα να κερδίσω στο "Πάμε Στοίχημα". Μάλιστα, έβγαλα κι ένα πινακάκι. Και χάρηκα που δεν ήμουν μόνος, διότι στα ίδια απάνω-κάτω συμπεράσματα κατέληξε κι ένας συντάκτης εντύπου γιά το "Στοίχημα", ο οποίος έβγαλε πίνακα με τα ωριαία ποσοστά των "άσσων", των "over", κτλ. (Τα οποία είναι περισσότερο από εκπληκτικά, διότι παραβιάζουν χοντρά την κλασική θεωρία των πιθανοτήτων!) Όμως, όταν άρχισα να θεωρώ τον χρόνο "ισοπεδωμένο", τ' αποτελέσματα ήταν ακόμη εκπληκτικώτερα! Μπορούσα να έχω κέρδη οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί βέβαια να έπαιζα προσεκτικά.

Επίσης, σταματήστε να στεναχωριέστε. Δεν ξέρω πώς θα το καταφέρετε αυτό... πέστε ανέκδοτα, γίνετε κλόουν σε παιδικά πάρτυ, μαζευτείτε παρέες και παίξτε τουρτοπόλεμο σαν τον Βέγγο, κάντε παρτούζες (που λέει ο λόγος - δεν το συνιστώ! :-) ), κάντε χειμερινά μπάνια, παίξτε με παιδικά τραινάκια, παίξτε με μπαγλαμαδάκια, κάντε σούζες με ποδήλατα, χαϊδέψτε γατόσκυλα, κάντε ό,τι κατεβάσ' η κούτρα σας, αλλά σταματήστε να στεναχωριέστε. (Διότι αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι ραδιοακτινοβολίες στο κεφάλι μας. Την κατήφεια και την απορρόφηση της ζωτικής μας ικμάδας, σα βαμπίρ.)

Τούτων ειπωθέντων, δεν έχω προς το παρόν να προσθέσω κάτι άλλο. Ελπίζω πως μιά μέρα θα γνωρίζουμε σε τί ακριβώς επιδρά η Σελήνη επάνω μας με άσχημο τρόπο - κι αν χρειαστεί, θα γνωρίζουμε πώς ακριβώς να το εξουδετερώσουμε. Ως τότε, η δύναμη της ελεύθερης θέλησής μας και μόνον!...

...Άλλως, το δόγμα του Σάν-Λούν Κούνγκ Φού: Ο μοναδικός και απόλυτος κύριος του εαυτού σου, είσ' εσύ!

Είμαστε άνθρωποι, δεν επιτρέπεται να μεταβληθούμε σε ρομπότ γιά κανέναν λόγο.

τέλος

Υγ: Σημαντική προσθήκη!

Η τελευταία αυτή συνέχεια γράφτηκε με πανσέληνο στους Διδύμους. Φυσικά δεν έχει καμμία σημασία, σύμφωνα με τα προεκτεθέντα - θα γραφόταν ούτως ή άλλως, ακόμη και με το τελευταίο τέταρτο του φεγγαριού στον Γάϊδαρο. (Δεν υπάρχει τέτοιο ζώδιο; Κακώς! :-) ) Τί θέλω να πω, όμως:

Να βλέπετε τα πάντα σαν ευκαιρίες!

Ενδεχομένως η (αστρολογική, και ίσως όχι μόνον) κβάντωση του χρόνου, δηλαδή κάτι νέα φεγγάρια και κάτι πανσέληνες και κάτι Πλούτωνες στους Ζυγούς και δε συμμαζεύεται, να έχουν σημασία γι' "αυτούς". Αλλά εμείς θα βλέπουμε αυτές (και όλες!!!) τις στιγμές σαν "τζάμπα γεύμα"! (Μωρέ, υπάρχει και παραϋπάρχει - κι ας λένε οι Αμερικάνοι το αντίθετο!)
Πώς είναι κάτι καζίνα, που πχ την πρώτη του μήνα έχουν δωρεάν είσοδο, δωρεάν ποτό, και σου δίνουν κι ένα εικοσάρι ευρώ να παίξεις; Κάπως έτσι! Πας, πίνεις το ποτό, τρως τον αγλέορα απ' τον μπουφέ, παίζεις και το εικοσάρι, και αρριβεντέρτσι!

Να είστε πάντα ευτυχισμένοι-ες, και να βλέπετε παντού ευκαιρίες!

19 σχόλια:

Theophanes Raptis είπε...

Αγαπητέ Εργολήπτα

Κρατώ με επιφυλάξεις τα προσωρινά αυτά συμπεράσματα αλλά θέλω να επιμείνω σε κάτι.

1. Από κάποια "ανησυχητική" ίσως σύμπτωση, ορισμένα από όσα λες συνηχούν περίεργα με αυτά που γράφω στο άρθρο που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη μάλλον εβδομάδα στο τ. Δεκεμβρίου του Hellenic NEXUS.

2. Για να μην είμαστε αλαζόνες, πρέπει να αποδεχθούμε την πιθανότητα ότι εάν κάποιοι "Άλλοι" υπάρχουν κάπως, κάπου, για αυτούς μπορεί ακόμη και ένα βιολογικό ον, να είναι "κατασκευάσιμο", και επομένως από τη δική τους σκοπιά μπορεί να φαινόμαστε σαν βιο-ρομπότ. Κυρίως όμως, το πρόβλημα εδράζεται στην περίφημη "Ελευθερία Βουλήσεως" η οποία απλούστατα δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί. Τυχαίνει να έχω ούτως η άλλως, δημοσιεύσει μια εργασία πάνω στην δυνατότητα ανακατασκευής μια μορφής "Τεχνητής Βουλήσεως" οπότε έχω ειδικούς λόγους να πιστεύω ότι ακόμη και τα ανθρώπινα όντα μπορεί να είναι "κατασκευάσιμα" - και άρα να έχουν Κατασκευαστές!
Συνιστώ επίμονα αυτή τη φορά, να εντρυφήσεις λίγο κυρίως στη φιλοσοφία μιας τέτοιας κατασκευής που περιγράφεται αφαιρετικά σε αυτό εδώ το άρθρο

http://vixra.org/pdf/1012.0013v1.pdf

Χαιρετισμούς για την ώρα

Κ.Δ είπε...

Καλησπέρα σε όλους…
ΟΙ γοητευτικές «υποθέσεις» για τους δορυφόρους και τους κομήτες …είναι και μεγάλες αλλά και παλαιές ρε συ Εργοδότα… Στο κόσμο του φανταστικού … ή και σε μυθολογικό και μεταφυσικό επίπεδο … μεταξύ άλλων δεν πήραν και την εικόνα … κομητών – ναυαρχίδων … τύπου μπιπερόν … πλανητοδιαστημοπλοίων τύπου death , φόβοι και δήμοι… και πάει λέγοντας?? Οι αναφορές συνήθως δεν υπογραμμίζουν πως πριν επιτευχθούν τα ταξίδια– άλματα …από τους αρχαίους ημών «μηχανικούς»… η μετακίνηση ήταν συμβατική??
Για τους εξωγήινους που γράφεις ότι δεν έχουμε δεδομένα… μάλλον δεν έχεις υπόψιν το disclosure project… (το οποίο είναι υπό την εποπτεία του κυρίαρχου για την ώρα ιερατείου)…
Ο χρόνος δε πιέζει αγαπητέ μου κανέναν… Όσο αναπνέεις και ζεις υπάρχει χρόνος… Όσο κρατάς την αλυσίδα της γνώσης… αγοράζεις κι άλλο χρόνο. Ο χρόνος δε τελειώνει άντε έτσι επειδή κάποιος τοπε…
Ο χρόνος πιέζει μόνον αν θες να ολοκληρώσεις μία αντζέντα. Άλλο αυτό. Άλλους πιέζει ο χρόνος. Αυτός που αντιστέκεται… κερδίζει κάθε δευτερόλεπτο που περνά…
Εσύ εργοδότα μου θα έλεγα από καιρό έχεις πέσει στην παγίδα … κι επειδή ίσως κάποιοι σου λεν ότι ο χρόνος «τελειώνει» … σπεύδεις με ολίγον τι πανικό θα έλεγα να σκιαμαχήσεις… Δλδς το «να βγουν επιτέλους οι ψυχές – πολεμιστές μπροστά» … «να βρούμε τους αρχηγούς και τους καπετάνιους»… το βρίσκω αναίτια σπουδή… που μόνον κακό μπορεί να φέρει… Άπαξ και γίνει το πρώτο βήμα-κύμα (μόλις το είδα να το κάνεις) του αναστοχασμού (που έχει ήδη τονίσει ο οικοδεσπότης) και σταματήσεις να παραχωρείς τον πνευματικό σου χώρο… έχει ήδη ξεκινήσει η αντίσταση… Από εκεί κι έπειτα θέλει 1) να αντέξεις την επίθεση 2) να οργανώσεις τη δικιά σου επίθεση. Δλδ την Αντεπίθεση… Αν και ενδεχομένως στην δικιά μας ιστορική καμπή ίσως και να αρκεί να αντέξεις και μόνο τις επιθέσεις… γιατί ο «εχθρός» είναι σε οριακό σημείο. Το σύστημα εξαντλείται. Η «επανάσταση» έχει ήδη πάρει χώρα στους τρόπους και στο βίωμα και στη καθημερινή ζωή … ειδικά στους νέους… Θα γίνουν αλλαγές… δε χρειάζονται σπουδές λόγω λαιμαργίας… και βολεψιάς στα παλιά…
Όσον αφορά τη συνήχηση που αναφέρει ο συμπαθής για μένα 1ος σχολιαστής (Θεοφάνη τον τελευταίο χρόνο σε «γνώρισα» από εδώ μέσα)… είναι ολοφάνερο πως αυτές οι προβληματικές επανέρχονται από πάντα… και θα επανέρχονται όσο δε λέμε να καταλάβουμε κάποια προφανή… Μάλιστα το αστείο είναι ότι πάντα σε ένα τέτοιο μικρόκοσμο σαν το μπλοκ εδώ μπορείς να βγάλεις και ωραία συμπεράσματα για άλλες κλίμακες…
Πάρε παράδειγμα: Λίγες δημοσιεύσεις νωρίτερα έγινε η κρούση περί κλώνων … και χτες, προχτές… άλλη αναφορά σε πρακτοριλίκια agents και πάει λέγοντας με τις – μηχανές – software- δαίμονες. Κι εγώ ξεύρω πως για να συνδέσεις το software στη δουλειά μου στο server … πρέπει να έχεις το δαίμονα… on and running…
Δε θέλει και πολύ φαντασία, να καταλάβει κι ένας άσχετος, ότι οι “anonymus”… με τα σχολιάκια τους … και οι agents είναι στη πλειονότητα τους «γνωστοί - άγνωστοι»… Ψάξτε και στον καθρέφτη λίγο για «cylons»… δλδς
Και για να το πω κι αλλιώς… Δηλαδής οι «εκλεκτοί πέντε» ή «εκλεκτοί δώδεκα» τί δεν είναι παρά cylons - μηχανές… που φτιάξαν με τη σειρά του κι άλλα υβρίδια… Και άντε ψάξε τώρα από ποια αποικία ξεκίνησαν την επιστροφή τους στη «γαία της επαγγελίας» οι άνθρωποι (που μπορεί να μην ήταν «άνθρωποι» αλλά μηχανές που πιστέψαν πως είναι «άνθρωποι»)… και τελικά φτάσαν στη «γη» … που δεν είναι η «πραγματική» γη… και ποιοι είναι οι πειρατές… και ποια η 13 φυλή «ανθρώπων»… και φέξε μου και γλίστρησα…
It’s very simple… Η διαφορά μεταξύ κλώνου – μηχανής και ανθρώπου είναι απλά θέμα Πίστης. Δεν είναι γραμμένη σε κανένα DNA (εκεί είναι άλλα)… Κάποια «υβρίδια» δλδς στη περιπτωσάρα αυτή μπορείς να πεις ότι βάλαν και τα γυαλιά στους αθάνατους, στους εκλεκτούς 5 ή 12 ή τέλος πάντων διαλέξτε όποια ιστορία σας βολεύει...
PS* Κι επειδής αυτή τη φορά «η επίθεση των κλόουν» και των agents … και δε ξέρω ποιων λαμβάνει χώρα… σε περίοδο after αναστοχασμού… δεν αρκεί να τους ψάξουμε εντός ή εκτός …και επί τα αυτά… αλλά θέλει να σημαδέψουμε και τους μετα-πράκτορες…

kisses

Κ.Δ είπε...

Ps* Και για να κάνω κι ένα tiny encore καταχραζόμενος τη φιλοξενία... τον μεταπράκτορα - ες μπορείτε να τον/τους φανταστείτε ... σαν τον "ανώτερο εαυτό"... ή σαν τον "υιούς του μέλλοντος" ή ως "το πρόσωπο"...

Ανώνυμος είπε...

Κ. Εργοδότα (κ τα μυαλά στα κάγκελα) από έρευνα που έκανα στο ίντερνετ βρήκα τον παρακάτω σύνδεσμο-βιβλίο (σχετικά με την κίνηση της σελήνης) ελπίζω να βοηθήσει στην έρευνα σας.

http://books.google.com.au/books?id=iWkVd8Ir3akC&pg=PA56&lpg=PA56&dq=Moon%27s+corrective+motions&source=bl&ots=Z674Qfx1vv&sig=YKyjBAaUN933CFBOy5CR1jVJYzI&hl=en&sa=X&ei=SYK1UL68LPGZiQfwtYGwAg&ved=0CEoQ6AEwBA#v=onepage&q=Moon%27s%20corrective%20motions&f=false


Με εκτίμηση,

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέχεια προήγουμενου μυνήματός μου...δείτε και αυτές τις δύο ιστοσελίδες κ. Εργοδότα.

http://adsabs.harvard.edu/full/1967AJ.....72..955G

http://www.geo.ucalgary.ca/~wu/Goph547/GravityReduction.pdf

Με εκτίμηση,

Ανώνυμη

Ανώνυμος είπε...

"Οι απαντήσεις είναι τρείς:

Επάνω στην ίδια τη Σελήνη.
Κάπου αλλού στο Ηλιακό μας Σύστημα.
Κάπου επάνω στη Γή.
"
λαθος!
η απαντηση δεν ειναι πανω στην σεληνη αλλα μεσα στην σεληνη, η οποια αποδεδειγμενα ειναι κουφια κατα ενα πολυ μεγαλο μερος και οταν πεφτει κατι πανω κουδουνιζει σαν καμπανα. Ιολαος

ΕργΔημΕργ είπε...

Καλημέρες!

@Θεοφάνη:

Γιά το (1), είπαμε: δίκτυο! Ενεργοποιείται!

Μη σου φαίνεται παράξενο!

Τις παραπομπές σου θα τις διαβάσω με την ησυχία μου.

@Κ.Δ.:

Ακολουθών τους αρχαίους ημών, σπεύδω βραδέως!

Δεν βιάζομαι, αλλά μ' ενοχλεί το γεγονός ότι "αυτοί" ξέρουν παλαιόθεν πράγματα, που εγώ ανακαλύπτω σιγά-σιγά και με ταχύτητες αραμπά.
Κι εφ' όσον όλα δείχνουν πως πάμε γιά κλεφτοπόλεμο, αυτή η μορφή πολέμου απαιτεί πρωτοβουλία κινήσεων. Έ, λοιπόν, θέλω όσο τίποτε να έχω/ουμε την πρωτοβουλία!

Υγ1: Πολύ καλή η παρατήρηση ότι δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο, που ξεχωρίζει τα άνω θρώσκοντα όντα απ' τα ρομποτάκια προμηθεϊκού τύπου.
Υγ2: Και γιά την αφεντιά σου ισχύει ο εξάψαλμος προηγουμένου σχολίου μου! Γράψε τίποτις εκτεταμένο, βρέ! Υπό μορφή άρθρου, εννοείται.

@Ανώνυμον:

Αμοιβαία η εκτίμηση. Σ' ευχαριστώ τα μάλα!

Ατάργα τις είπε...

καλημέρα

μια μικρή αναφορά στην "εξωγήινη" γυναίκα της σελήνης και μερικά βιντεάκια που ακολουθούν.

στην σελίδα

http://strange-files.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

σας διαβάζω αλλά δεν έχω χρόνο για περισσότερα.

όπως τραγουδάει το Λενάκι

http://www.youtube.com/watch?v=kMiQ3Pj9_Q4

Τόσο χρόνια ταξιδεύω δίχως τελειωμό,
στο λαβύρινθο του κόσμου ψάχνω γυρισμό......
Μα στης νύχτας τα σκοτάδια σαν κοιτώ ψηλά,
στης σελήνης τον καθρέφτη βλέπω δυο πουλιά......

φιλιά

Ανώνυμος είπε...

?!
http://blogs.scientificamerican.com/life-unbounded/2012/03/15/mass-effect-solves-the-fermi-paradox/

Λαβρέντης είπε...

Σχετικά με την αναφορά σας εργοδότα για τα μενίρ, μήπως τυγχάνει η μεγαλύτερη συστοιχία του κόσμου, που βρίσκεται σε τόπο μαγικό και ιερό συγχρόνως όπως η Ελλάδα μας,
που πολλές αναφορές σε άρθρα και συγγράμματα την καθορίζουν ως τόπο με τα περισσότερα ενεργειακά πεδία - πύλες στην Γή, και δεν είναι άλλο μέρος από τα Μετέωρα ;
Μήπως οι μοναστικές κοινότητες που βρίσκονται επάνω στον χώρο των Μετεώρων, με πρόσχημα τον ασκητισμό - ησυχασμό,
δημιουργήθηκαν από τις φατρίες που ανέκαθεν μας σφίγγουν το ζωνάρι, για να ελέγξουν έναν κύριο τομέα επικοινωνίας Γης Σελήνης για να κάνουν τις μικρορυθμίσεις τους;

PANDAROS είπε...

Εργοδοτη

Διαβασα πολλες φορες και με προσοχη τα συνεχομενα αρθρα σου και φυσικα με εντυπωσιασες για αλλη μια φορα...

Τωρα πιαστηκα απο αυτο φιλε..[θα μου πεις..΄΄ τοσα εγραψα! Εσυ απο αυτο πιαστηκες?΄΄χαχαχαχ]

Ο/Η ΕργΔημΕργ είπε...

΄΄Εφ' όσον το "μάτριξ" γεννήσεων και θανάτων δεσμεύει μονάχα το αιθερικό κομμάτι της ψυχής μας, αλλά αφήνει τον νού και το πνεύμα μας ελεύθερα, τότε θα στηριχτούμε σ' αυτά γιά να γλυτώσουμε. Θα εφαρμόσουμε τη δύναμη της θέλησής μας, μ' άλλα λόγια.''

Δεν μπορω να καταλαβω αυτο απο που βγαινει φιλε και απο ποιον ..
Σιγουρα οχι απο την Ορθοδοξια.Οι θεσεις της ειναι γνωστες στα περι ψυχης και ο Αγιος Μαξιμος [που τον μελετησα με αφορμη το βιντεακι του Μποτιλια ] ειναι ξεκαθαρος ,,καθε ανθρωπος εχει και την ψυχη του η οποια τον περιμενει να επανεννωθει μαζι του στην Ανασταση Σωματων..
Δηλαδη η ψυχη κατα την ορθοδοξια γεννιεται ταυτοχρονα με το σωμα και δεν κοβει βολτες απο σωμα σε σωμα μετα το θανατο του..αρα στην ορθοδοξια δεν τιθεται θεμα ματριξ τουλαχιστον οπως το θετεις εσυ...

οπως ειπα και σε σχολιο μου πανω βιντεακι του μποτιλια.. η΄ ο Αγιος ειναι απατεωνας και ολο το οικοδομημα που χτιστηκε πανω του [γιατι ηταν ενας απο τους θεωρητικους της ορθοδοξιας],η' ηταν ανθρωπος του συστηματος και υπηρετης του ματριξ !
τριτη περιπτωση δεν υπαρχει, γιατι δεν τον κοβω για βλακα

-Οποτε και στις δυο περιπτωσεις[αν ισχυουν αυτα που λες] ειναι επικινδυνος οποτε ολο το συστημα της ορθοδοξιας ειναι για πεταμα,...και μην ακουσω αδελφια ενταξει τα ειπε λαθος εδω αλλα στα περισσοτερα ειναι σωστος....

-παμε τωρα πιο παλια..

-Ο Πλατωνας μπορει να συμφωνει μαζι σου οσον αφορα τον κυκλο γεννησεων και θανατου αλλα δεν λεει πουθενα οτι δεσμευεται το αιθερικο κομματι της ψυχης μας απο το ματριξ.. ισα- ισα μας ελεγε και τον τροπο που μπορουμε να ανελθουμε..βλεπε φαιδρο [η ψυχη μας δηλαδη] στο ιδιο πεδιο ευδαιμονιας οπου βρισκονται και οι Θεοι!!! Αυτο βεβαια θα γινει αφου τα τιναξουμε...χααχαχχα τελος παντων εδωσε εναν τροπο..

ο πλωτινος μαλιστα. εκανε ακομη ενα βημα παραπανω και μας εδωσε τον τροπο για το πως να σπασουμε αυτον τον κυκλο γεννησεων και θανατου οσο ειμαστε ζωντανοι!!!! Και αυτος ειναι η φιλοσοφια και η διαλεκτικη!! παντως ουτε και αυτος μιλησε για δεσμευση του αιθερικου της ψυχης-τουλαχιστον απο οσα ξερω-

Δεν πιστευω να εγραψα παλι πολλα και να κουρασα....το εχω το ελλατωμα αυτο, αν και ο ανωνυμος με εχει ξεπερασει τελευταια με τα σεντονια του...
















Ανώνυμος είπε...

Apo Syria...
http://www.youtube.com/watch?v=H40EsEVU1Wk

Ανώνυμος είπε...

Λοξή επίθεση και πλάγια σκέψη

http://www.lygeros.org/articles?n=367&l=gr

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.

Το έχετε υπόψη σας αυτό ;
http://www.strangemag.gr/?p=2976

Ποια η γνώμη σας σε σχέση με αυτά που εκτίθενται εδώ ;

Ο Αριβάνης λέει απίστευτα πράγματα. Απλά μετά την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη , στην κυριολεξία τον κατάπιε η γη (εμφανίστηκε σε 1 ή 2 μικρά άρθρα (το ένα ήταν για την ομάδα Ε) του περιοδικού και μετά μην τον είδατε...) .

Theophanes Raptis είπε...

Προς Ανώνυμο για Αριβάνη

Το θέμα του Πλέγματος σχολιάστηκε ήδη από εμένα στο άρθρο μου του τ. Σεπτεμβρίου του Hellenic NEXUS με τίτλο
"ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ: Η ΓΗ ΩΣ VIDEO-GAME!" Παρέθεσα τότε ένα σύνολο υποθέσεων. Αυτό δε το σύνολο υποθέσεων είχε μια ορισμένη "συνήχηση" στο άρθρο μου του τ. Δεκεμβρίου που θα κυκλοφορήσει από την ερχόμενη εβδομάδα με τίτλο "ΧΩΡΟ-ΧΡΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ: Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ “ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ” (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ‘ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ’ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩ-BOTS!)".

Το χειρότερο όμως θα έρθει με το τ. Ιανουαρίου όπου θ δείξω αυτό που μόλις ολοκληρώνω ως πραγματική επιστημονική εργασία -κ την οποία δεν πρόκειται να δημσοιεύσω παρά μόνον εφ' όσον βεβαιωθώ για τον χειρισμό ορισμένων καθαρά στρατιωτικών εφαρμογών της. Γνωρίζω πλέον την πραγματική μαθηματική δομή ενός τέτοιου Πεδιακού Πλέγματος κ το πως αυτό μπορεί να συσχετίζεται με την παλαιότερη πρόταση του Wigner περί Χωρο-Χρονικών Κρυστάλλων http://en.wikipedia.org/wiki/Wigner_crystal

Κυρίως όμως γνωρίζω πλέον τις τεχνικές λεπτομέρειες για το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο για την επιβολή Υπολογιστών Πλανητικής Κλίμακας (Planetary Scale Computing) δηλ. με απλά λόγια περίπου αυτό που ανέφερε ο Στανισλάβ Λεμ στο "Σολάρις", πλην όμως αόρατο!

Γνωρίζω όμως κ κάτι ακόμη που θα στενοχωρήσει ίσως τους οικοδεσπότες αλλά πρέπει να το ξέρουν. Όπως αποδεικνύω και στο κείμενο που έστειλα στον Εργ-Δημ-Εργ να διαβάσει, μπορούν μια χαρά να υπάρξουν και "Ελεύθερα Ζόμπι". Εξηγώ! Μπορούν μια χαρά να υπάρξουν Μηχανισμοί με σχετικώς "Ελεύθερη Βούληση/Επιλογή" πλην όμως χωρίς "Ελεύθερη Συνείδηση"! Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΥΓ-1. Όσο για τον κο Αριβάνη, ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι πόσο "πραγματικός" είναι, πλην όμως είναι μια ωραία αφορμή για να μιλήσει κανείς για όλα αυτά!

ΥΓ-2. Ας μη διανοηθεί ούτε να το σκεφτεί κανένας "υπερεσιακός" παραγοντίσκος από καμία "υπερεσία" του χαζο-χαμουρο-κράτους τους ότι μπορεί να αναμετρηθεί με τους πραγματικούς Κατασκευαστές! Μέλαν Όφις που τους κατάπιε όλους τους!

Theophanes Raptis είπε...

Προς Εργ-Δημ-Εργ
Σημαντικό βοήθημα που δεν ανέβηκε από αβλεψία

http://en.wikipedia.org/wiki/Space-time_crystal

Πρόσεξε ότι πρόκειται για "αεικίνητο 3ου είδους" (κ ας μην το λέει!)
Πρόσεξε επίσης τι υπονοώ με τη σχέση με τα του Wigner
Παρατήρηση: είναι δυνατό να κρυσταλλωθεί η ιονόσφαιρα "εν κινήσει" κ με τι μηχανισμό?!

HellCombatant είπε...

Επι τη ευκαιρία, βρέθηκε κ με τι ακριβώς μοιάζουν τα "αυτοκινητάκια στη μάντρα" του Εργ-Δημ-Εργ. Κες κ Κοι, Η...Μάντρα! (Κοιτάξετε βαθιά μέσα στη φωτογραφία κ διαλογιστείτε)

"Lab-grown brain tissue..."

http://www.gizmag.com/bioengineered-brain-tissue/25278/?utm_source=Gizmag+Subscribers&utm_campaign=cc90209d52-UA-2235360-4&utm_medium=email

xrhxa είπε...

Εγώ θα σταθώ εδώ:

"Να είστε πάντα ευτυχισμένοι-ες, και να βλέπετε παντού ευκαιρίες!"

Αγαπητέ Μποτίλια, το νόημα είναι ετούτο...αυτό δλδ που γράφει ο εργδημεργ τελειώνοντας το άρθρο του...

Να στε καλά,
και όπως είπαμε...

ΕργΔημΕργ είπε...

@Ανώνυμον της Νοεμβρίου 30, 2012:

Μόλις σήμερα αξιώθηκα να διαβάσω τη συνέντευξη του Αριβάνη.

Όλα καλά, αλλά δεν μας λέει σε ποιό ακριβώς σημείο του Αιγαίου βρέθηκε το τηλεμεταφερθέν δελφίνι.

Προσωπικά, υποψιάζομαι δύο σημεία.

Γιά το ένα, δεν τρέχει μία. Ας πάνε πεντακόσιες φρεγάτες με πυρηνικά οπλα και όργανα μετρήσεων και καμιά εκατοστή χιλάδες "μαρίνζ" εκεί, κι ας κόβουν βόλτες όσο θέλουν. Εμείς θα ξυνόμαστε στο υπογάστριον.

Γιά το δεύτερο, ας το ξεχάσουν όσο γρηγορώτερα μπορούν. Ας πάρουν και λησμονητικά χάπια, εν ανάγκη. Το καλό που τους θέλω!

Λοιπόν;