06 Νοεμβρίου, 2012

Ποιοί -ή, "τί"- είμαστε; - II

(προηγούμενο)


ριν συνεχίσουμε, να σας εξηγήσω καλύτερα τί εννοώ με τα ωροσκόπια.

Ας υποθέσουμε πως έχουμε ένα άτομο, που ζει μία ζωή πχ 80 ετών, πεθαίνει, και μετενσαρκώνεται μετά από 20 χρόνια. Το όλον, 100. Στα 100 αυτά χρόνια ο Πλούτωνας θα έχει μετακινηθεί πεντέξη ζώδια προς τα εμπρός, ο Ποσειδώνας γύρω στα εννέα με δέκα, και ο Ουρανός θα έχει κάνει μία πλήρη περιστροφή, συν καναδυό ζώδια ακόμη. Άρα, τουλάχιστον το 13.5% των αστρικών θέσεων (3 στους 11 "πλανήτες" στα ζώδια - οι "οίκοι" δεν είναι απαραίτητο να διαφέρουν) του ωροσκοπίου του συγκεκριμένου ατόμου θα είναι αναγκαστικά διαφορετικό.
Άρα, μιλάμε γιά άλλον χαρακτήρα, δηλαδή άτομο αρκετά διαφορετικό από αυτό που υπήρξε στην προηγούμενη ζωή του. Θεωρητικά, τουλάχιστον. Κοιτάξτε, όμως - ως παράδειγμα:
  • Παρατηρούμε το πάτωμα του δωματίου μας, και βλέπουμε ότι αποτελείται από τέσσερεις πλευρές, ανά δύο απέναντι ίσες μεταξύ τους, συν τέσσερεις γωνίες των 90°.
  • Παρατηρούμε το ταβάνι, τα ίδια.
  • Παρατηρούμε το οικόπεδο του σπιτιού μας, τα ίδια.
  • Το τραπέζι, όπου τρώμε, τα ίδια.
Σ' αυτό το σημείο, ανεβαίνουμε ένα επίπεδο νοητικής αφαίρεσης, και λέμε πως το συγκεκριμένο σχήμα είναι ένα "ορθογώνιο παραλληλόγραμμο". Τα δε τραπέζια και ταβάνια και τα ρέστα είναι υποσύνολα, υλοποιήσεις, ειδικές υποπεριπτώσεις του συγκεκριμένου σχήματος.

Και αν οι ουράνιες θέσεις τριών (ή περισσοτέρων) άστρων διαφέρουν από ενσάρκωση σε ενσάρκωση, αποτελώντας το 13.5% της πιθανής διαφοράς, έ! Το υπόλοιπο 86.5% μπορεί να είναι το ίδιο!!!
Τί να πούμε, επομένως, και τί ν' αναφωνήσουμε, παρατηρώντας το ίδιο αφαιρετικό νοητικό σχήμα να επαναλαμβάνεται μ' επιμονή; Γιά παράδειγμα, ο Άρης σε 120° με τον Ποσειδώνα συνεχώς! Κάθε φορά! Σε κάθε ενσάρκωση! Ακόμη περισσότερο, ο Άρης πχ στον "τρίτο οίκο", συν όλα τα υπόλοιπα. Κι ακόμη περισσότερο, τα παραπάνω συν πχ ο Δίας σε 90° με τον Κρόνο, συνεχώς. Κι ακόμη... Κι ακόμη...

Ο άνθρωπος, δηλαδή, αποτελεί κάτι σαν γεωμετρικό σχήμα σε κάποιον υπερ-χώρο.



Θυμάμαι (μέσα στην ομίχλη των αναμνήσεών μου), πως; κάποτε κάναμε -στο πανεπιστήμιο- κάποιο μάθημα ονόματι "Γραμμική Άλγεβρα - Αναλυτική Γεωμετρία". Κι εκεί μέσα ένα κεφάλαιο είχε να κάνει με τις ισομετρίες. Τ' είν' τούτο, τώρα, έ;
Είναι το να μετακινείς ένα αντικείμενο στον χώρο, διατηρώντας τις διαστάσεις του. Πχ να το μετατοπίζεις, να το στρίβεις, να το καθρεφτίζεις, και καναδυό άλλα. Γιά να το καταλάβετε καλύτερα, θα σας δώσω το περίφημο παράδειγμα της "αίθουσας με την ενθουσιώδη διάλεξη"! (Όχι, δεν τό 'πε κανένας μεγάλος Μαθηματικός αυτό. Εγώ το είπα! Τί, δηλαδή; Δεν σας κάνει; :-) )

Έστω, λοιπόν, ένας ομιλητής σε μία διάλεξη, ο οποίος ενθουσιάζει το κοινό του. (Εμένα εννοώ, αλλά σας το φέρνω γλυκά-γλυκά, να το αντέξετε! Χέχέ! :-) ) Η αίθουσα διαλέξεων πριν την ομιλία θα είναι κάπως έτσι:




Ενώ μετά το τέλος της διάλεξης, που όλοι ορμάνε να μου πάρουν αυτόγραφο :-) , η αίθουσα θα μεταβληθεί περίπου σ' αυτό εδώ:




Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, γιά να καταλάβετε τί εστί "ισομετρία". Αν, μάλιστα, οι καρέκλες είχαν στόφες διαφορετικού χρώματος, η εικόνα γιά το "αφαιρετικό επίπεδο" του ωροσκοπίου, που μετατοπίζεται (στρίβει, καθρεφτίζεται) από ενσάρκωση σε ενσάρκωση, θα ήταν πλήρης. Απλώς, καμμία αίθουσα διαλέξεων που σέβεται τον εαυτό της δεν έχει καρέκλες διαφορετικού χρώματος και διαφορετικής κατασκευής!

Μάλιστα... Το όν δίπουν, άπτερον (και πλατυώνυχον - που πρόσθεσε αργότερα ο Πλάτων, βλέποντας τον Διογένη με τον μαδημένο κόκκορα να παραμονεύει) είναι ένα σύνολο από (αστρολογικές και "πυθαγορικές") ιδιότητες, που μετατοπίζεται στον χρόνο - αποκτώντας ένα σώμα κάθε φορά.
Η όλη φάση θυμίζει κάτι κινηματογραφικά έργα με βαρυποινίτες στις ηπαπάρα, που φοράνε ριγέ στολή, είναι δεμένοι χεροπόδαρα με αλυσίδες και σιδερόμπαλλες, περπατάνε σα ρομπότ (διότι δεν έχουν ελευθερία κινήσεων), και τραγουδάνε μπλούζ όλοι μαζί, σκάβοντας με τον κασμά ...όλοι μαζί. Υπό την βλοσυράν εποπτείαν μπάτσου κρατούντος καραμπίναν.



Σ' αυτό το σημείο, θα πεταγόντουσαν διάφοροι εξυπνάκηδες, που δήθεν-τάχαμ ξέρουν απ' έξω τα περί καρμάτων, και θα λέγανε:

- Άαααα, δεν είναι εκπληκτικό αυτό! Δεν ξέρεις ότι πρέπει να μάθεις καλά το καρμικό μάθημά σου, γιά να σου δοθεί η ελευθερία να ...προχωρήσεις στο επόμενο; Άλλως τε, μην κρίνεις μονάχα από τρεις ενσαρκώσεις!

Αηδίες!... αν θέλετε τη γνώμη μου. (Γιά να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερη έκφραση.) Όσοι γνωρίζουν καλά Αστρολογία, και εννοώ ΚΑΛΆ, θα σας πουν ότι πολλές φορές ένα γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει εντελώς διαφορετικά πράγματα, απ' όσα πρεσβεύει στην πραγματική ζωή το άτομο του ωροσκοπίου. Άρα, δεν πρόκειται ούτε περί καρμάτων, ούτε περί αρμάτων! :-)
Πρόκειται απλά περί μαθηματικού πεπερασμένου "δειγματοχώρου", δηλαδή συνόλου συγκεκριμένων πιθανών καταστάσεων, που κάποιοι παράγοντες φροντίζουν να τις περιορίζουν ακόμη περισσότερο. Παρακάτω θα δούμε ποιοί μπορεί να είναι αυτοί οι παράγοντες, γιατί το κάνουν αυτό, και αν υπάρχει οδός διαφυγής. Μ' άλλα λόγια, ποιοί είναι οι "μάγκες", που μας λένε τί θα κάνουμε και πώς, και αν είναι πράγματι τόσο τραγικά τα πράγματα, ώστε να μην υφίσταται γλυτωμός.

Πριν απ' αυτά, όμως, θα περάσουμε "κάποιους" από μίαν μικράν ανάκρισιν... με το πορτατίφ! (Όπως στις παλιές Ελληνικές ταινίες! :-) )



iii. Τα λαμόγια

Πολλές φορές έχω παραπονεθεί, γιά το ότι τα ερευνητικά συμπεράσματα που βρήκα, ήδη τα ξέρουν ως παγιωμένη γνώση οι κακοί της υπόθεσης - και μάλιστα, πολύ πριν από μένα.

Έ, εδώ είναι η μοναδική φορά, που τους την έφερα! :-) Όχι, δεν τα γνωρίζουν αυτά που γράφω εδώ.

Πού το ξέρω; Θα μου επιτρέψετε να μη δώσω απάντηση ούτε σ' αυτή την απορία σας. Αλλά έχω βεβαιωθεί χίλια τοις εκατό.

Υπάρχει, όμως, και μία πλευρά του θέματος, απείρως σημαντικώτερη από το αν ξέρουν ή δεν ξέρουν "κάποιοι" το περιεχόμενο των ερευνών μου - γι' αυτό και κάνω παράκαμψη στη συζήτησή μας, γιά να την καλύψω:
Δεν το ήξεραν που δεν το ήξεραν, πάει καλά. Αλλά τώρα, εφ' όσον το έγραψα, το ξέρουν. Άρα, αν βάλουν μπρος τους υπερ-υπολογιστές τους, θα βρουν σύντομα ποιός μετενσαρκώθηκε σε ποιόν. Θα έχουν τα πάντα χαρτί και καλαμάρι στην εκτύπωση...

...Ώστε, αν κάποια άτομα τους αντιστάθηκαν στο παρελθόν, να τα μεταβάλουν οι κακοί ...σε παρελθόν και σε τούτη τη ζωή, όποτε το θελήσουν. Ένας πληρωμένος δολοφόνος αρκεί.

Δεν χρειάζεται να καταφύγουν σε πολλά-πολλά. Δεν χρειάζονται πχ απαγωγές υπόπτων, ναρκώσεις, υπνώσεις, και λοιπά ταλαιπωρητικά. Αρκεί η αντιγραφή των ημερομηνιών γεννήσεων και θανάτων απ' τα ληξιαρχεία (μετά το 1950 μέχρι και στην Αφρική τηρούνται συστηματικά ληξιαρχεία), και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Γι' αυτό και δημιουργήθηκαν αυτά τα μηχανάκια, ώστε να κάνουν -ως τάχιστα- βαρετές δοκιμές επί βαρετών δοκιμών, που δεν θέλουμε να τις κάνουμ' εμείς. Κι άμα βρουν αποτέλεσμα, ειδοποιούν τ' αφεντικό. Τόσο απλά!

Μπερδεγουέη, η μαθηματική αυτή μέθοδος δεν ισχύει γιά σχέσεις ημερομηνιών γεννήσεων με γονείς, παιδιά, συζύγους, φίλους. (Τό 'ψαξα κι αυτό! Τί νομίζατε; :-) ) Αν ίσχυε, θά 'χατε μεν ένα καλό πεδίο έρευνας, αλλά θα στένευε κι άλλο το σύνολο πιθανών ημερομηνιών γεννήσεων!

Τότε, εφ' όσον αντιλαμβάνομαι τους κινδύνους, γιατί τα γράφω αυτά;

Τα γράφω, γιά να ξεμπροστιάσω τις ψυχές, που μπορούν να φέρουν την αλλαγή προς το καλύτερο στον κόσμο μας, αλλ' ακόμη κρύβονται. Έϊ, λεβέντες, ξέρω πως υπάρχετε, ξέρω πως ξαναγεννηθήκατε κάπου εδώ κοντά! Αλλά, πάρτε το χαμπάρι: Ουκέτι καιρός! Βγήτε, λοιπόν, απ' τις κρυψώνες σας, και βγάλτε και τα σπαθιά απ' τα θηκάρια!
Κι αν εσείς νομίζετε πως θα δράσετε κάπου στο μέλλον, όποτε το κρίνετε πρόσφορο, κτλ κτλ, εγώ θα σας τρέξω από τώρα, κι ας με μισήσετε. Γι' αυτό βγάζω το λουρί απ' τα λερναία τέρατα και τα ξαμολάω απάνω σας, γιά να σας αναγκάσω να βγήτε έξω, και μάλιστα ως συντεταγμένος στρατός. Στο κάτω-κάτω, είδατε τί έγραψε ο αυτόχειρας της πλατείας Συντάγματος: "- Ας βρισκόταν ο πρώτος, που θά 'παιρνε το όπλο, κι εγώ αμέσως θ' ακολουθούσα δεύτερος!"

Χρειάζεται αρχηγός, λοιπόν. Χρειάζεστε αρχηγό! Κι εφ' όσον κάποιος πρέπει να γίνει αρχηγός, αλλά δεν αναλαμβάνει κανείς...

...Να δοκιμάσω του λόγου μου;

55 σχόλια:

Theophanes Raptis είπε...

Ε λοιπόν, είχες δεν είχες, το έφτασες εκεί που "ήθελα"! Συγχαρητήρια πάντως. Τώρα μπορείς να κάνεις τον κόπο να διασταυρώσεις την υπόθεση σου 'Περι Πολυτοπου Ψυχής' με την θεωρία των Καθολικών Λεξικών που είχα προαναφέρει πολλές αναρτήσεις προηγουμένως? (Πολύ με άρεσε αυτό - σαν τα πολλά φεγγάρια των Ινδιάνων ακούγεται!)

http://cag.dat.demokritos.gr/Lexicons.php

Συνιστώ παράλληλη ανάγνωση της σχετικής Τεχνικής Αναφοράς εδώ

http://cag.dat.demokritos.gr/publications/TR2011-1.pdf

Υπενθυμίζω τα της θεωρίας Πολυτόπων
http://en.wikipedia.org/wiki/Polytope

Κάτι ακόμη σημαντικότερο! Επειδή οι αστρολογικές κινήσεις είναι εν πολλοίς κυκλικές θα πρέπει να ανάγονται -όπως ίσως θα θυμάσαι- σε αρμονικά πολυώνυμα Fourier, άρα τα Πολύτοπα τελούν εν κινήσει! Τι τα κινεί όμως? Ο εαυτός τους? Έτερος/οι άξων/ες? Είναι σταθερή η κίνηση?

Λυπάμαι που έκανα τη συζήτηση τόσο εξειδικευμένη αλλά το κατέστησες αναπόφευκτο. Αν μπορείς εκλαΐκευσε ότι προλαβαίνεις.

PANDAROS είπε...

Αγαπητε εργολαβε

οπως παντα εντυπωσιακος....
θελω ομως να κανω δυο παρατηρησεις στο σκεπτικο σου οπως το κατεθεσες

1] παραδεχεσαι οτι η ψυχη ειναι αθανατη,βασικο αυτο για την ολοκληρωση του σκεπτικου σου, οπως επισης πως εισαι φαν της θεωρειας της μετανσαρκωσης[δηλαδη πως η ψυχη πρεπεινα ενσαρκωθει παλι σε ανθρωπινο σωμα και μαλιστα του ιδιου φυλου κατα πλωτινο δηλαδη ] και οχι σε ζωο ,φυτο η ορυκτο ! μιλαω τωρα για μετεμψυχωση κατα πλατωνα δηλαδη ] γιατι αν ισχυει το δευτερο-δηλαδη η μετεμψυχωση η θεωρεια που τοσο γοητευτικα και συναμα παραξενα μας δινεις παει στο βροντο!! πως μπορει να υπολογισει κανεις και ειδικα το ποτε, μια ψυχη θα γινει φυτο ζωο η ανθρωπος,,

2] περιμενω με αγωνια την επωμενη αναρτηση σου και θα σε παρακαλεσω να μας δωσεις την δικη σου θεωρηση που αφορα το ΓΙΑΤΙ μια ψυχη μετασαρκωνεται- δεν λεω μετεμψυχωνεται γιατι ηδη το εχεις αποριψει ηδη με το καλημερα της αναρτησης σου-

Θελω να μου πεις αν το κανει η ψυχη απο αναγκαιοτητα [δηλαδη για να γνωρισει τον εαυτο της κοιταζοντας προς τα μεσα κατα τα φυσικο της πρωτυπο που ειναι ο ΝΟΥΣ] οποτε ο ανθρωπος ειναι ενα δοχειο της ψυχης ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗς!!!
Οποτε παει η ελευθερια μας για βρουβες και ειμαστε οπως ακριβως το ειπες σαν αυτοκινητα στην μαντρα με διαφορετικο χρωμα...
-και αυτο με φοβιζει.δηλαδη το να ειμαι το νεο μοντελο αυτοκινητου που θα στρογγυλοκαθησει η ψυχη για να το οδηγησει οπως γουσταρει,,χαχαχχα και να ελπιζω πως θα ηταν καλος οδηγος στην προηγουμενη ζωη της για να εχω ελπιδα, γιατι αν δεν ειναι,,δεν τον γλιτωνω τον φαναρτζη!!!

βεβαια οι αρχαιοι εχουν δωσει λυσεις σε αυτο θεμα ..μεσω διαλεκτικης και φιλοσοφιας ο ανθρωπος μπορει να συνεργαστει με την ψυχη και να μην τρεχει απο φαναρτζιδικο σε φαναρτζιδικο. στουκαρισμενος..

Αλλα. ολα αυτα προυποθετουν την υπαρξη της ψυχης και του ολου οντολογικου σχηματος που την διεπει.. και κυριως απο τον πρωτερω βιο της ψυχης πριν ερθει και στρογκυλοκαθησει πανω στο σωμα μας,,

αναμενω με αγωνια την επωμενη αναρτηση σου




Ατάργα τις είπε...

Καλημέρα μας

Αν πρέπει η ψυχή να κερδίσει μέσω της ζωής την αθανασία όλες οι προσπάθειες μας πρέπει να στρέφονται σ΄αυτό με μια σειρά από διδασκαλίες εσωτερικές και μια σειρά από δόγματα…

Κάποιες ψυχές τα καταφέρνουν μετά από αρκετές μετεμψυχώσεις… άρα σπάνε τον κύκλο και ζουν σ΄αλλον κόσμο ανώτερο ως φύλακες η ως "σωσμένες" ψυχές…

Οσες δεν τα καταφέρνουν μετεμψυχώνονται, όμως για να συμβεί αυτό υπάρχουν μια σειρά από διαδικασίες, ή επιλογές ζωής… σκέψου κάτι σαν φράκταλ όπου μια σειρά από επιλογές σε οδηγούν σε διαφορετικές επιλογές/δρόμους με συγκεκριμένα άτομα που επιδράς επάνω τους ή επιδρούν και συνεχίζεις μαζί τους.. Αρα τίποτα δεδομένο…

Μπορεί στην πορεία της ζωής να σου συμβεί, λέμε τώρα ατύχημα ή δολοφονία ή οτιδήποτε που μπορεί να σου στερήσει τη ζωή και να μην επιζήσεις παρόλο που σου είναι γραμμένο να ζήσεις, έστω και μέσω αστρολογικού χάρτη, μέχρι τα 75 ή τα 80 κλπ… να βρεθούν οι κατάλληλες εκείνες αστρονομικές συνθήκες και να φύγεις νωρίτερα, χωρίς να εκπληρώσεις τον κύκλο σου … πάλι μένεις φυλακισμένος σε άλλη διάσταση, ή μεταξύ ζωής και θανάτου…άγνωστο για πόσο…

Από την άλλη με ορισμένα άτομα δένεσαι γιατί έχεις ανοικτούς λογαριασμούς, κάρμα το λένε … αρα πρέπει να εξοφλήσεις τα χρέη σου με συγκεκριμένα άτομα και για συγκεκριμένους λόγους, αν όχι σε μία ζωή σε κάποιες ζωές… Άρα η η ζωή μας είναι συνδεμένοι με συγκεκριμένους ανθρώπους, ακόμα και με γονείς, δασκάλους φίλους παιδιά κλπ… έναν συγκεκριμένο κύκλο οπότε το δικό μας ωροσκόπιο και ο τροπος υπολογισμού του δεν δηλώνει από μονο του και την ύπαρξη των άλλων γύρω του και τον τρόπο επαφής/ επικοινωνίας… Ούτε με μαθηματικό μοντέλο μπορείς να το βρείς αυτό…

Από την άλλη υπάρχει και η επιλογή της φυλής ή της ράτσας ή του έθνους, κάποιες ψυχές έχουν μεγαλύτερα βάρη να σηκώσουν και ενσαρκώνονται ως ομάδα σε συγκεκριμένες περίοδους !!! Αποτελούν έναν «κύκλο ψυχών» με συγκεκριμένη αποστολή εν γνώση τους έρχονται να βοηθήσουν …

Θέλω να πω 1ον δέχεσαι την ύπαρξη ψυχής και ενσάρκωσης ψάχνοντας μαθηματικά μοντέλα… αλλά δεν υπάρχουν γιατί έτσι θα σήμαινε ότι και η ζωή μας ακολουθεί μαθηματικά μοντέλα και συγκεκριμένα βήματα, άρα δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής… είσαι ένα ρομπότ χωρίς βούληση και εκτελείς εντολές… οπότε δεν μπορείς να αλλάξεις τη μοίρα σου, τη ζωή σου, το θανάτό σου…Εκτελείς ένα σχέδιο κατά γράμμα όπως έχει δοθεί εξ άνωθεν (;;;)

2ον δεν μπορείς να γνωρίζεις αν κάθε ψυχή τη τι βαραίνει κάθε φορά και για ποιο λόγο πρέπει να επιστρέψει… ή αν ακολουθεί το συγκεκριμένο μοτίβο… σ΄ αυτήν την ζωή έμαθα να γράφω και να διαβάζω στην επόμενη θα τελειώσω και το πανεπιστήμιο ας πούμε, ή έμαθα τις νότες και θα γίνω πιανίστας στην επόμενη… Όχι μπορεί να έχεις εξαντλήσει κάποιο ταλέντο σου σ΄ αυτην την ζωή και στην επόμενη να μην εμφανιστεί καν γιατί έχει ολοκληρώσει τον κύκλο εκεί στην προηγούμενη…Η να γίνεις κάτι εντελώς αντίθετο απ΄ότι είσαι σήμερα…

3ον δεν μπορείς να αγνοήσεις το περιβάλλον γιατί το κοινωνικό περιβάλλον (γονείς αδέλφια, φίλους κλπ) ήδη είναι διαμορφωμένο πριν κατέβει για να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να επιζήσει ή να μορφωθεί κλπ , (για να γεννηθείς εσύ κι εγώ για αυτό για να σε συναντήσω,) …

4ον δεν μπορείς να μην δεχτείς την ύπαρξη ψυχών φυλάκων ή την έννοια της «συλλογικής ψυχής» όπου κάποιες ψυχές έχουν συγκεκριμένο και καθορισμένο ρόλο…

5ον τα σώματα είναι τα οχήματα αλλά ταυτόχρονα είναι και αποτέλεσμα «έργου» της προηγούμενης ψυχής…οι σημαδεμένοι ή οι ανάπηροι εκ γενετής μπορεί να φέρουν αυτό το λάθος έργο της προηγούμενης ενσάρκωσης…

Θέτω μια σειρά προβλήματα, δεν μπορείς να βρεις άκρη μερικές απλές σκέψεις.

Απλώς δίνω ένα στίγμα… καλά τα μαθηματικά μοντέλα αλλά στη ζωή δεν πηγαίνει τίποτα με μαθηματική ακρίβεια, όλα είναι επιλογές μας…Για αυτό κι έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε !!!

Επιλογή που την ζεις και σε οδηγεί στον Α ή στον Β δρόμο και ταυτόχρονα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τις συνέπειές των επιλογών και των λάθος χειρισμών … παράλληλα σύμπαντα ίσως και ζωές που συμβαίνουν σε άλλους κόσμους ψυχές ως ενέργεια που αλληλεπιδρούν και εξ αποστάσεως

Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμος δεν αλλαζει με φωτιες και πυροτεχνηματα αλλα με νεα φωτα.
Οποτε περιμενουμε την στρατηγικη σου που θα τον φωτισει αλλιως.
Επισης να ρωτησω γιατι οι κακοι να χρειαζονται τον παλιο χαρτη/γεννηση (αφου ολα ειναι ντεντερμινιστικα και δεν μπορεις να αποφυγεις την επιρροη των 72), οταν εχουν την ημερομηνια της τωρινης γεννησεως... και αρα ξερουν αν τους εισαι επικινδυνος?

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

@ EΡΓΔΗΜΕΡΓ

Εργοδηγέ στο χω ξαναπεί να ρθούμε σ επαφή μέω σκάιπ

@Μποτίλια

Ελπίζω να σαι καλά...που χαθηκες;;

ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ Εργοδότα καλημέρα!
Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεις τι σημαίνει ΝΟΥΣ...και τι σημαίνει τον χρησιμοποιώ...
Στην θεώρησή σου η ανακύκλωσις των ψυχών περιλαμβάνει την γεννήτρια της σελήνης για αυτό, δηλαδή οι κακοί όπως τους χρωματίζεις...μπαίνουν στην δουλειά με την γέννησή μας ή παρεμβαίνουν λίγο μετά τον θάνατο μέσω του ελέγχου από την σελήνη όπως διάφοροι δάσκαλοι έχουν αποφανθεί, Γκουρτζίεφ, Καστανέντα με άλλα λόγια, Πλούταρχος κλπ;...

Ανώνυμος είπε...

Κ εσύ τέκνον Βρούτε, "Άιν φόλκ, άιν φύρερ"?!

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ,άν μού επιτρέπεις,ας μη βάζουμε τον Κάστ δίπλα στόν Πλούταρχο,with nothing.
Ο δέ Γκουρτζίεφ,το σημαντικότερο που είπε,σε μιά ομιλία ενώπιον του άνθους των αποκρυφιστάδων,ήταν πώς ...το ζητόύμενο είναι να γίνουμε χριστιανοί μέ την πιό βαθιά και πραγματική έννοια.
και τον κοιτάζανε bouche bee και τρίβαν τα ματάκια τους όλες

βλέπεις...θέλανε δύναμη ,θέλανε τα μυστικά της τηλεπάθειας κ,λ,π,

και μάλλον τους το χάλασε

Δε χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης,γιά να καταλάβει πώς όλα αυτά τα τέρατα γνώσης,δύναμης και ότι άλλο βάζει ο νούς σου

αργά ή γρήγορα έφτασαν σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Ο Γκιούρι μάλλον το κατάλαβε και προσπάθησε να αποτραβηχτεί(ίσως)

Αλλά,ειδικά ο άλλος που λές,με τα ανεμομαζώματα πολεμικών τεχνών και σαμανισμού με ολίγον Κρόουλυ και Νίτσε και Χούσερλ...
No sir,we're not for sale
and we won't buy

Τι να πρωτοθυμηθεί κάνεις
το τσίρκο με τις λοχαγίνες
(τις πήρε στο λαιμό του,μιλάμε για άτομα πού καταστράφηκαν ολοσχερώς ψυχικά και σωματικά)

τούς πιτσιρικάδες πού πήδηξαν από ταράτσες και γκρεμνούς και φαράγγια

Διότι ο Κ.ήθελε να τελειώσει το βιβλίο του με γκράν φινάλε
(Αργότερα παραδέχτηκε ότι έγραψε ότινάναι)

τα Βολιωτάκια που φύγαν κακην κακώς
από τη Γιακιλάνδη(αφού τους ληστέψαν,δείραν,εξαπατήσαν)

Την εταιρεία την πολυεθνικ του καθαρού πράσινου?

Ασε,ειναι μακρύς ο κατάλογος και ναι,παραδέχομαι ότι στα 15 και μέχρι τα 25(όπου κανείς συνειδητοποιεί αργοπορημένα ότι πέφτουν καμπάνες)
πολλοί ευχήθηκαμε να συναντήσουμε έναν Δον Χουάν(τίνος ονόματος απομίμηση?)
όλον δικό μας- να μάς μάθει τις τρομερές αλήθειες-τίς τεχνικές τις ζόρικες

Και ναί,ειναι καλό το έναυσμα
γιατί μπορεί και να συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος της μωροφιλοδοξίας του

Αλλά,στα τριάνδα?
στα σαράνδα?
στα εκατό?

Πώς πάς να συνεχίσεις μιά γραμμή πού έχει ήδη στουκάρει ανεπανόρθωτα?

κάποια ερεθίσματα,εντάξει

αλλά ορολογία του τύπου "σπάσιμο του εσωτερικού καθρέφτη" ή "σταμάτημα του εσωτερικού διαλόγου" είναι τοσο misleading

Οδηγούν μαθηματικώς σε στουκάρισμα

καθότι η ψυχή έχει ορισμένη "αποδοτικότητα"ως προς τη λέξη
Πέραν του ορίου,κάνει μπούμ
Δέ στο δικαιολογεί δεν το ανέχεται πιά

Ειναι να τραβάς τα μαλλιά σου με την έλλειψη λεπτότητας,άν μη τι άλλο

Κι εδώ πού τα λέμε,
...εάν ξέρεις ότι οι "σωστές"περνούν μόνο once
και την επόμενη ...όχι
Τότε,τί να περιμένεις από τις παντελώς λάθος?

Δάσκαλοι+θεραπευτές=ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ=ΕΛΕΥΣΙΣ ΘΗΡΙΟΥ=ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΙΣ=ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ

Η πικρή αλήθεια ειναι ότι όποιος είναι προορισμένος για Σαμανισμό πρέπει να πάει φέρ'ειπειν στην τάδε λίμνη στη Φινλανδία(κατόπιν προετοιμασίας)
να κάτσει στούς -10 περιμένοντας
κι άν θέλουν τα ατομάκια τα προχώ
έρχονται να επιθεωρήσουν το βλακόμουτρο πού θέλησε να έρθει να τους κλέψει τις γνώσεις
κι αφου το περάσουν από πολυ δεκανίκι και δοκιμασία
και εάν κριθεί άξιο εμπιστοσύνης και ΚΥΡΙΩΣ ήθους
Τοτε μόνο συνεχίζει
Αλλά!
Δεν γράφει βιβλία και δεν ανοίγει σχολή σαμανισμού στο (Κάτω)Κουτσοπόδι Αργολίδος,for sure

Καλό βράδι σε όλους με αγάπη

Baulderick.









ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ είπε...

Ανώνυμε Baulderick., συμφωνώ με τα όσα λες, το ότι πάντα υπάρχουν πρόβατα πρόθυμα να ...βελάξουν "μάντρας" σε πεφωτισμένους τσοπάνηδες για να λάβουν καλύτερο ...τσιγκέλι, εννοείται δεν το αμφισβητεί κανείς.
Ανέφερα τρία ονόματα από ανόμοιους χώρους και χρόνους για να τονίσω το θέμα που αναφέρω έτσι όπως έχει εκφραστεί από, κατά την άποψή μου, τους εν λόγω σημαντικούς δασκάλους.
Για τον Καστανέντα δεν θα διαφωνήσω αλλά ούτε και θα συμφωνήσω κυρίως με το πνεύμα σου σχετικά για τα όσα έγραψε, θεωρώ πως ο ίδιος μετέδωσε σημαντικές αποκαλύψεις για την φύση της πραγματικότητας και την θέση της συνείδησης μέσα σε αυτή, χωρίς ασφαλώς να παραβλέπουμε τις όποιες φανερές και κρυφές επιρροές του...
Ευχαριστώ.
Να είσαι καλά!

Ανώνυμος είπε...

Baulderick...


+++++...

η καλή σινδόνη να λέγεται, όπως και οι βλακομουτρίξ που πουλάγανε φούμαρο και μεταξωτή στα 70-80ties...

ξανά μανά +++++

Ανώνυμος είπε...

Kisses!
Baldrick είναι το σωστό,έκανα λάθος αποτύπωση της σκαφτής προφοράς του άλλου του Οχιά.

Από τούς απολαυστικότερους Ηλίθιους πού έχω δεί ποτέ.

Life is precious,αυτό έχω να πώ.
Γιά τό θέμα τών ψυχικά άγονων εκτάσεων/παγίδων πού αποκάλυψαν κάποιοι ως εναλλακτική πραγματικότητα,θά επανέλθω εάν χρειαστεί.

Κοίτα,Υδράργυρε,δεν είμαι γνώστης.
Μερικά πράγματα ή τα νιώθεις ή δεν τα νιώθεις.
Κάποιοι άλλοι,μπορούν να τα πούν πιό τεκμηριωμένα και σίγουρα καλύτερα.
Το θέμα είναι πώς άν δεν την πατήσουμε(κι όχι μια και δυό)
δε μαθαίνουμε
και τότε ίσως αρχίζουμε να μεταβάλλουμε συνείδηση ένδον...σταδιακά και με απίστευτο κόπο και πόνο.
Ευχαριστώ για την επικοινωνία,εύχομαι τα καλύτερα σε όλους.

Theophanes Raptis είπε...

Η απουσία μυαλού είναι πραγματικότερο πρόβλημα από την απουσία αρχηγού...

Ανώνυμος είπε...

το σιδερικο ειναι ετοιμο λαδομενο . Ιολαος

Ανώνυμος είπε...

...

Ανώνυμος είπε...

K αρχηγός σαν γίνεις, μέσα στις χαμούρες θα 'σαι ο Χαμουραμπί!

Ανώνυμος είπε...

Χίμαιρες διάφορες...απ'όλους μας
μυαλό χωρίς καλλιέργεια ψυχική?και πρός ποιά κατεύθυνση?
Κι αυτήν την τελευταία ποιός ποτέ ετόλμησε να τη διδάξει ανευ τιμωρίας και δεσίματος.
Είμαστε δυό,είμαστε τρείς και πώς να φτάσεις στούς 1013,όταν ήδη στούς 12 ή έστω στούς 7, συμβαίνουν τα γνωστά.
Χίμαιρα είναι να νομίζεις ότι το πολύ ...καλό....είναι καλό,και όλοι περνάμε αναγκαστκά απ'αυτό το λάθος.
Κανείς δε μπορεί να συμφωνήσει με κανέναν,διότι υπάρχουν νόμοι πολικότητας...αδυσώπητοι.
Δείτε τι έπαθαν όλοι οι μαινόμενοι δάσκαλοι...από τούς θαυμαστές τους
έστω ότι ο ένας φέρει κάποιο φώς.Τότε ο δεύτερος in rank,θα προβάλει τον (ατελέστερο)ψυχισμό του στον no1 και μέσω κβαντικής αλληλοσυσχέτισης,πάμε σε προδιαγεγραμμένες τροχιές.
Absolutely disgusting
Είναι διαφορετικό το να πάρεις το ερέθισμα και να την κάνεις εγκαίρως,παραμένοντας εντός των ορίων της υγειούς σχέσης.Αυτή η τελευταία δεν τελειώνει ποτέ,διότι απλά
Στον Εναν(όχι αρχηγό) οι δύο δε χωράνε.
Καί βεβαίως δεν χρειάζονται ούτε κάν δύο πρός επίρρωσιν και υποστήριξη .
Οποιοσδήποτε θαυμασμός πέραν των ορίων οδηγεί σε ναρκισσιστική στάση και ακολούθως σε ψυχική ανθρωποφαγία και δε φταίει ούτε η λυκαινα ούτε οι κλόνοι
και κανείς σεληνιάτης δρακονιάνος εξουσιαστής δεν μπορεί να σου αφαιρέσει την ατομική ευθύνη,εάν την έχεις κερδίσει.
Τότε όμως θα διατελέσεις και πάσχων-μην τα θέλουμε όλα δικά μας-αλλά εν γνώσει σου κι όχι ως κλινική περίπτωση...φωστήρος...πού άνοιξε σχολή εκεί πού πέφτουν σφυριές.
(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

εμφανίσθην το λοιπόν ως τυχαία διακύμανση εκ του υποβάθρου
όπως κι ο κυρ-Ιόλαος με τα κουμπούρια του παραδίπλα(δε χρειάζεται αγαπητέ-ξέρεις -το καλό το όργανο έχει επτά καμάρια και λεπτό καπάκι και γερό αντηχείο κι επίσης-μην ξεχνάς-ό,τι ανεβαίνει κατεβαίνει)
υπακούοντας σε μιά σκοτεινή παρόρμηση
Να μιλήσω γιά τον ήχο της μιάς παλάμης
την Ακοή ,δηλαδίς
πράγμα αδύνατο άνευ αποτυχίας και γελοιοποιήσεως και εμπτυσμού
οπότε θα περιοριστώ στο εξής
Open your mind and say what your heart wants to deny
(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

οπότε αναγκαστικά ανατρέχει κανείς χοντρικώς στη Μοναδολογία του Leibniz(μερικώς σωστή)
και στα εξωτερικά Τείχη(αισθήσεις)...και στα εσωτερικα παράθυρα(κλειστά)
γνωρίζοντας εκ των προτέρων ...πώς ...άλλο το δάχτυλο κι άλλη η Σελήνη
και πώς όλα αυτά είναι νοητικά σχήματα ενός ενδιάμεσου χώρου
απαραίτητα ,αλλά ενίοτε κι επικυνδινα
Κατασκευές προκάτ,διότι κάπου πρέπει να “την κεφαλήν κλίναι”βρε αδερφέ
-Σιωπή,Ηλίθιε.

Κι επίσης αναγκαστικά θα διαβάσεις και τους Πράκτορες του Χάους για να δείς τους κοσμικούς-εξουσιαστικούς νόες και τούς επαναστάτες αντί-νοες και τους νόες του Χάους(κρυμμενους)και ...το άλλο ...ακόμα πιό κρυμμένο.


Αδύνατον να μιλήσεις για ακοή...άνευ Λουδοβίκου των Κατωγείων
-για τον Βυθόβεν λέω,τον εκ Βυθινίας ορμώμενο...Δράκοντα της Ακοής-
Deaf as a Stone,έ?
(συνεχίζεται)

ΕργΔημΕργ είπε...

Καλημέρες!

Ένας-ένας, να σας προλαβαίνω!

@Θεοφάνη:

Δύσκολη η θέση μου, διότι και η απλή αναφορά μιάς θεωρίας με χοντρές πινελιές απαιτεί πολύ χρόνο - και "ουκέτι καιρός" πλέον. Τρομάζω γιά το αν προλαβαίνω καλά-καλά να κάνω την παρουσίασή μου.
Ακόμη ένα κακό: δεν φαίνεται ν' άρχισε η "παράλληλη σκέψη" του ακροατηρίου επάνω σε όσα κατατίθενται εδώ. Δεν θα το αντέξω, να περιμένουν όλοι τα πάντα από μένα καθήμενοι αδρανείς στο μεταξύ!

@Πάνδαρο:

Οίκοθεν νοείται ότι μιλάμε γιά ενσάρκωση ανθρώπου σε άνθρωπο, κι όχι σε ζώο ή ορυκτό. (α) Δεν μας ενδιαφέρουν οι πτωτικές πορείες, και (β) τα ζώα και τα ορυκτά δεν διαμορφώνουν Ιστορία.

@Ατάργα:

Όντως το μοντέλο είναι πολυσύνθετο, όντως συμβαίνουν και φαινόμενα όπως πχ ενσάρκωση της ίδιας ψυχής σε πολλά σώματα ταυτόχρονα. (Βλέπε πχ: "Μικρός Βούδδας" του Μπερτολούτσι.)
Δεν υπεισέρχομαι σε τόση ανάλυση. Εδώ προσπαθώ απλώς να περιγράψω μία κατάσταση χοντρικά, και τον "χοντρικό" δρόμο προς τη λύση της.

ΕργΔημΕργ είπε...

Συνεχίζω:

@Ανώνυμον της Νοεμβρίου 07, 2012:

Όσα εργαλεία διαθέτουν τώρα τα λαμόγια, δεν τους είναι επαρκή.

@Αόρατον:

Σε καλώ ν' απαντήσεις στα εξής ερωτήματα: (α) Πόσα πιτσιρίκια χρειάζονται, γιά να σου κάνουν το σπίτι "ώπα!", και (β) Πόσος χρόνος χρειάζεται μετά, γιά να το επαναφέρεις σε κατοικήσιμη μορφή;

Απαντήσεις: Τρία, και τρεις ώρες.

Ακόμη είμαι παραζαλισμένος απ' το καθάρισμα που έριξα χθες, μετά απ' το μίνι "παιδικό πάρτυ" που έλαβε χώραν στο ταλαίπωρο σπίτι μου, κι εσύ μου μιλάς γιά Σκάϋπ; Βρε, δεν έχω χρόνο ούτε να πάω γιά τσίσα μου! Τά 'χω ξαναπεί αυτά!

(Αυτά που γράφω γιά αρχηγιλίκια και τέτοια, γράφονται με την ελπίδα ότι θα έχω χρόνο όταν θά 'ρθει η ώρα - ή, τέλος πάντων, θα κάνω το λογικό άλμα να παρατήσω πάσαν την βιοτικήν μέριμναν.)


@Ανώνυμον της Νοεμβρίου 09, 2012:

Αν απευθύνεσαι σε μένα, είσαι τελείως εκτός θέματος. Όταν πάει κανείς να γίνει αρχηγός οποιουδήποτε τύπου επαναστατών, δεν είναι απαραίτητο να γίνει αντίγραφο του Σίκλγκρούμπερ.

Ο Κάτων Υτικαίος με εκφράζει επακριβώς.

@Θεοφάνη, ξανά:

Σωστός!

Ξέρεις, πάω να εφαρμόσω τη θεωρία, του πώς μαθαίνει ο βλάχος κολύμπι. Ή (α) τον πας σιγά-σιγά:, πρώτα να βγάλει τη φουστανέλλα, μετά να βάλει το μαγιώ, να μάθει να μη φοβάται το νερό, κτλ κτλ. Ή (β) τον πετάς κατ' ευθείαν μέσα στη θάλασσα, οπότε και θα μάθει κολύμπι σε δευτερόλεπτα - εκτός κι αν θέλει να πνιγεί.

Εγώ εδώ πάω να εφαρμόσω το (β), όπως θα κατάλαβες ήδη.

@Ιόλαον:

Σωστόςςςς!!!

Κυρίως κάνω έκκληση να εμφανιστούν ο μπάρμπας σου, και τ' άλλα 53 παιδιά του καραβιού!
Αλλά ένα εκατομμύριο καλοί χωράνε! :-)

Ανώνυμος είπε...


Για τον έτερο Κουφογενή κι εξαδάκτυλο σεληνιάτη Ιωάννη...Σεβαστιανό
Τον περίφημο... “ρίχτε το”
Τον Μπαχ=Μεδουσα Α
άλλη φορά...ή μάλλον άλλη μεταφόρτωση.
Του ελόγου μου δεν φτάνω

Τί θέλω να πώ?
Ακου
Ακου
Ακου...καρδιά μου

Οι ντοκτορς ανέταμον το ...πτώμα και
και τι κατάλαβαν ?
Εγινε κανείς τους...Μπετόβεν ή έστω Κακομοίρης?
Μάθαν πού είχε κρυμμένους τούς αιθερικούς ανταπτορες,τις κυψέλες και τα πολύγωνα?
Νο senor.
Sorry,άφαντη κι η αράπισσά του και οι ζιζιφίνες.
“Αιώνια αγαπημένη” είπε κι οι άλλοι ψάχνουν ημερολόγια και γενεαλογικά δένδρα.
Κάποιοι ψάχνουν ακόμα για κλόνους.
Δεν...πειράζει.
Τις φιμπονάτσι του πολλοι εζήλεψαν,την ουλή και το τίμημα ουδείς.
Εκεί ...απεστραψάμην το βλέμμα...εκ της ...καρδίας

ακου...

Ουδείς “ζωντανος”ποτέ ετόλμησε να ανατάμει το Ζών Σώμα

κι ούτε το πλησίσε κάν

Τάδε λέγει C-130 ,πρών Ανώνυμος Baldrick ή και οδοντίατρος Αθανάσιος Βόγγος για τους κοντινους που με ανέχονται
Back to work τώρα στο υπόγειο(του Ντοστογιέφσκι)
και όχι στο εργαστήριο του Δοκτωρ Σαλιγκάρι

HellCombatant είπε...

1η Πικρά Υπενθύμισις : Ο ήδη υπάρχων κβαντικός υπολογιστής 'D-WAVE' έσπασε το φράγμα των 512 qubits, με ρυθμό διπλασιασμού ανά χρόνο. Ερώτηση κρίσεως: το 3000 μΧ (λέμε τώρα!) θα του φτάνουν και θα του περισσεύουν για να βρεθούμε όλοι μέσα του σε ...'υπέρθεση καταστάσεων'! Μπορείτε να αποδείξετε ότι αυτό δε συνέβη ήδη?!

2η Πικρά Υπενθύμισις : To Ρωσικό καταδρομικό Moskva κατεβαίνει στο Αιγαίο σήμερα με 16 (2^4!) πυρηνικές κεφαλές! Επειδή κάποιοι δε λένε να 'ξυπνήσουν' αλλιώς, ας φάνε κλωτσιές 'θαλαμοφυλακίσιες' - εγώ καένα πρόβλημα δεν έχω. Ας καούν κ μερικά qubits - τη βγάζουμε κ με λιγότερα!

3η Πικρά Υπενθύμισις: έτσι κ κουνηθεί κανένα 'κινούμενο σχέδιο' να απειλήσει όταν έρθει η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια, εγώ προσωπικά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να καούν όλα τα qubits μαζί!
Όσο για τα ...53 παλληκάρια από την... 'καραβιά', να προσέξουν την ...'πόρτα'! Διότι θα τους πάμε σε αναφορά με κανονισμό...'πυρηνικού υποβρυχίου' αυτή τη φορά, εκεί 'έξω κ μακριά' που βρίσκονται στ' αλήθεια!

HellCombatant είπε...

K για να εξηγούμαστε, ο ...'D-WAVE' himself! (call me "HAL9000"!)

https://www.youtube.com/watch?v=6VIAL8gQRTI

Κ.Δ είπε...

Ντόκτορα... συμφωνώ...
Να μιλήσεις και για το παλαμάκι του ενός χεριού... αν θες ... σε άλλη μεταφόρτωση... κι όσα πιάσουμε...

Hell δε γίνεσαι κατανοητός...
Δεν υπάρχει έξω μακριά ούτε μέσα και κοντά...

HellCombatant είπε...

@ΚΔ: Πολλά υπάρχουν που δε φαίνονται - κ όλα όσα δεν έχεις γνωρίσει, κ αυτά μπορεί να υπάρχουν

Κ.Δ είπε...

Στα λόγια μου έρχεσαι...
I mean how can you be sure about anything? Είσαι έξω και μακριά είσαι μέσα και κοντά? Ούτε τον χρόνο ξεύρεις όπως λες... Είσαι software εντός του D-Wale ... κάπου στο μέλλον ή σε ένα αναδιπλούμενο παρόν?

Δε ξεύρεις...
Δεν υπάρχει Total Recall... δηλαδής...

Θά ρθει ο θαλαμοφύλακας να σε ξυπνήσει που λέγεις?

Τσου,
Εσύ είσαι ο θαλαμοφύλακας...

Αν έπρεπε να ξυπνήσω μετά από νάρκωση ... εγώ θα άφηνα ένα μήνυμα στον εαυτό μου για validation...

Μόνον που όπως ο ντόκτορας γνωρίζει καλύτερα... μετά την αναισθησία ξυπνάς και λείπει κάτι... ή κάτι έχει αλλάξει... Λείπει κάνα δόντι, κάποιο όργανο έφαγε χειρουργείο...

Να ρε ντόκτορα πως μπορεί να γίνεται η ανατομία του Ζωντος Σώμα...

Στη φάση του μόνιμου Recall από το όνειρο...

This is how it is ...
This is what you get...
Αυτό που είσαι τώρα παίρνεις...

I mean τί σημασία έχει ποια μπορεί να ήταν η όποια σκοτεινή παρόρμηση... του ντόκτορα... ή αν είσαι από καμιά γεννιά του χάους που θα' λεγε και ο τρισατέλειος... ή αν είσαι υιός του Λυκάωνα και κλώνος που έλεγε και ο άλλος παραπροχθές

Σημασία έχει μόνο να δες να ότι σε χρειάζονται...

Ποιος άραγε είδες το πρόσωπο Tου και δεν είδε το πρόσωπο της τρέλας ...

Καλημέρα

HellCombatant είπε...

Μην τρελαίνεσαι τόσο εύκολα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ και συμπαθέστατε Κ.Δ.,δεν... χρειάζεται .

Το πιθανότερο μάλιστα είναι ότι είστε και "καλύτερος"από μένα.

Στο "never ending story"συμμετέχουμε όλοι,ο καθένας απο τη θέση πού του ορίζει ένα λίγο πολύ αναπόδραστο εσωτερικό και εξωτερικό γίγνεσθαι.

Σάυτήν την κατάσταση-γιατί υπάρχει και άλλη-κανείς δεν μπορεί να είναι
καλύτερος ή σοφότερος.
Απλά,οι ρόλοι αλλάζουν
κι ο καθένας διαλέγει και παίρνει,αυτό πού αντέχει και μπορεί.

Η εντελώς προσωρινή διέλευση του βαρέως μεταγωγικού απο το φιλόξενο χώρο των Μποτίλια-Εργολάβου είχε το χαρακτήρα -εν κρυπτώ-μιας ομολογίας.
Τα υπόλοιπα ήταν ,ας πούμε,η επένδυση.
Και είναι σχεδόν άχρηστα ως hints στον οποιονδήποτε.
Οταν ομολογείς...συλλαμβάνεις...τον εαυτό σου.
Μπορείς να το δείς και ως αποτύπωση καταστάσεων πού παίζονται μεταξύ της κάρτας 14,15 και 17.
Μπορείς να το δείς και σαν κομμάτι του λάθους
Μέσα είσαι
μπορείς να το δείς και σαν υπενθύμιση στούς εδώ συμπαθείς και ευγενείς "σχεδιάζοντες".
Οτι.
Υπάρχουν νόες πίσω από τους νόες
και πώς ότι κι άν σκέφτεσαι και σχεδιάζεις,
κάποιος "άλλος" το έχει ήδη σκεφτεί,μαζί με πολλά περισσότερα,έχοντας συμπεριλάβει και εσένα...σάν υποσημείωση.
Ναί,υπάρχουμε όλοι μας εδώ και... back in the future.

Τρόπον τινά
Τρόπος του λέγειν
as a way of saying

Δεν ειναι νεα γνώση αυτή κι ούτε αποκαλύπτω τίποτε
Και μόνον αυτό να συλλάβει κανείς,
ΦΡΙΤΤΕΙ.
Και θέλει να μάθει να Ακούει(όχι εμένα)
πώς όμως να πάς στην Ακοή άν δεν υπάρχει κάν ακοή?
Αβυσσσος και Τείχη (για τα εξωτερικά μιλάω)
χωρίζουν τους ανθρώπους
Οποιος έχει προσπαθήσει να διδάξει
κάτι σε άτομα με ειδικές ανάγκες
αργά ή γρήγορα καταλαβαίνει πώς αυτή η εικόνα χαρακτηρίζει το σύνολο της πάσχουσας ανθρωπότητας.


Οπότε αναγκαστικά πάς στο
Γνώθι Σεαυτόν
και στην ατομική ευθύνη
δεν υπάρχει διαφυγή,λέμε

όσο μπορείς κι όσο αντέχεις.
...στην ελπίδα
στην πίστη ,στο δρόμο για τη γνώση.
Παρόλ'αυτά,κανείς δεν πρέπει να τρέξει
κανείς να θυσιαστεί άδικα
κανείς να ακολουθήσει κανέναν
Αυτό είναι η ...Αριστερά.

Οξύμωρον,έ?

Αυτά είναι πού έχουν γίνει κι αποτύχει και γίνονται καθημερινά.

Ο ήχος της μιάς παλάμης είναι αυτό πού δεν έχει γίνει ακόμη...τρόπος του λέγειν δηλαδή και τίποτε άλλο
Μπορείς να το διατυπώσεις και καλύτερα
Αποτυπώνει και την ...άβυσσο άν το δείς αλλιώς.

Πού ξέρεις όμως,μπορεί να είναι και ...ράπισμα.

ευχαριστώ για την επικοινωνία,
να είσαι καλά.


Κ.Δ είπε...

Είπε ο γιωτάς θαλαμοφύλακας!

Ανώνυμος είπε...

...εννοούσα δε χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση,με πρόλαβες με την ανάρτησή σου!!!
Φιλιά(ο πρώην ντοκτορ)

Κ.Δ είπε...

Νσ σαι καλά κι εσύ ντόκτορ...
Κανείς δεν είναι καλύτερος κανενός...
Καλημέρα...

Κ.Δ είπε...

Το γιωτάς πάει στον συμπαθή μου hell...

Χωρίς λίγη κόντρα ... δεν έχει πλάκα

Χριστίνα είπε...

Εγώ τώρα πάλι μπερδεύτηκα μέσα στους πλανήτες και τα χω κάνει σούπα.
ΚΑι επειδή ο Σωκράτης πέθανε ο Θεός τώρα τελευταία δεν μου στέλνει μυνήματα θα πω ότι: Ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα.

Ολα καλά ΕργΔημΕργ αλλά για εμάς/εμένα λέω που γρυ δεν σκαμπάζουμε απο αυτά πως μπορείς με απλά πολύ απλά λόγια σα να μιλάς σε ηλίθιο να τα εξηγήσεις γιατί μέχρι τις καρέκλες καλά το έφτασα μετά μπερδεύτηκα και πήρα μια και έφυγα ...
Αυτοσαρκάζομαι γιατί νιώθω ότι απέχω δεκάκις έτη φωτός απο τα ως άνω τα οποία είναι πολύυυυυυυυυ ενδιαφέροντα αλλά δεν μπορώ να τα χώσω στη γκλάβα μου ,και δεν έχω και μαθηματικό κεφάλι

Κ.Δ είπε...

Χριστίνα μη εντυπωσιάζεσαι από σεντονάτες τουμπουρλουκηδόν διατυπώσεις... που λέγει ο κάθε τυχαίος σαν εμένα λόγου χάριν... Στα ίδια σκατά κολυμπάμε... ΌΛΟΙ... Άσ' τους όλους να πηδάνε καλάμια...

Δε γίνεται διάλογος σε τέτοια threads τόχω ξαναπεί … ο καθένας μπαίνει για πει το στραβό του και το κοντό του και η παρεξήγα πάει πολλές φορές σύννεφο... Παίζει και φαντασιοπληξία... Τί να καταλάβεις με το χάος...


Όχι πάρε κώδικα … όχι πάρε video... όχι έσπασα το μυστήριο της μετεμψύχωσης
(sorry εργοδότα αλλά μπάζει από παντού... μπορώ να γράφω ώρες...)

Όποιος νομίζει πως παράγει έτσι κάποιο πνευματικό εποικοδόμημα είναι at least για γέλια...

Και να πείσεις ποιον και γιατί αναρωτιέμαι?
Ένα ξέρω... και είναι απλό για να το καταλάβουν και οι πέτρες...
Ο κόσμος αλλάζει by setting the example... μόνο έτσι διαχέεται το φως σου...
Είναι δικό μου θέμα αισθητικής... δε ξεύρω … αλλά στη ζωή μου έμαθα να μή κάνω ποτέ προτάσεις ή να δίνω συμβουλές... Λέγω την αποψάρα μου και τέλος... και να ψάχνω τις αλήθειες εντός ...είχε δίκιο σ' αυτό ο ντόκτορ

Τον βλέπεις και τον ντόκτορα πως πρέπει να είναι με τον τρόπο κάπως δεξιός... και βλέπει το κέντρο στα αριστερά του...και να σου η χίμαιρα (Αγαπητέ εγώ βλέπω πως ο θυσιαζόμενος ξεκινά εκ τυφωνικής καταγωγής και … ο καρφωμένος βρίσκεται στο κέντρο... αλλά και αυτό αποψάρα)

Κοιτάξε μας όλους...
Είναι αυτοί αργω-ναίτες τώρα?

Τέλος πάντων...
Καλό βράδυ

Κ.Δ είπε...

Πρφανώς το σχόλιο σου πήγαινε στον Εργοδότα miss αποκλειστικά ε? οπότες η απάντηση μου είναι εν μέρει off side... καθότι στη πρώτη ανάγνωση μου φάνηκε να σχολιάζεις και τον σύνολο μηνυμάτων...

Τέλος πάντων...
Πάω για τρέξιμο...

Ανώνυμος είπε...

κ/δ εισαι at least σκοταδιστης και προβοκατορας ατλαντειος. Εαν νομιζεις πως με αυτου του ειδους τον διαλογο δεν παραγεται πνευματικο εποικοδομημα μην γραφεις εδω μεσα απλα βλεπε. Διοτι με την νωοτροπια αυτη μολυνεις το πνευματικο εποικοδομημα σαν αλλο ενα τρολ.

Κ.Δ είπε...

Χα,χα...

εσύ anonymus ονοματάκι δεν έχεις? Και μη μου πεις ότι απ' όλα όσα διάβασες σκάλωσες στο τελευταίο το δικό μου γιατί ξέρω κι ένα με το γυφτάκι και το ποδήλατο...

Και εν πάσει περιπτώση η άποψη μου είναι με αυτοκριτική διάθεση γιατί κι εγώ έχω μπει σε πολλούς διαλόγους εδώ μέσα...

Αν είσαι προσκείμενος στον μποτίλια το λοιπόν έχε υπόψιν πως η αναφορά στα videos δεν είχε να κάνει με αυτόν αλλά με το μπάχαλο στα σχόλια...Τον μποτίλια τον πάω ... γιατί συν-δονούμαι με κάποιες σκέψεις του... αυτό το απλό... Όχι ότι ανακάλυψε ούτε αυτός ούτε εγώ την αμέρικα...

Αν πάλι προσκείμενος στον εργοδότα... θεωρώ όντως ότι η θεωρία μπάζει σε πάρα πολλά σημεία... τί να κάμνω τώρα?

Αν συμμετέχεις στις κουβέντες κι σύ ... περαστικά σου... εν μέρει φταίω κι εγώ... Βλέπεις ότι δε βγαίνει άκρη...

Είμαι αυστηρός? Ας είναι...

Ανώνυμος είπε...

Καλά,μιλάμε Κ.Δ. είσαι αδιορθωτος,σαν παιδάκι μέ μια αξιαγάπητη/εκνευριστική επιμονή+ αφέλεια πού σχεδόν κερδίζει τον άλλο.
Γι αυτό είπα "καλύτερος".

Δεν έχω μιλήσει για θυσιαζόμενο και τυφώνες και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη επί του θέματος.

Δέν είμαι Ντόκτορ,μιά ακόμα πλάκα έκανα για να αλαφρύνω την ομολογία συγκλονισμού μου
ντάξει,ήξερα κάποτε έναν οδοντίατρο
μ'αυτό το όνομα.

χρησιμοποίησα ένα ορισμένο είδος γραφής
ή άν θές,φόρεσα τη μάσκα του κωμικού,πού ως γνωστόν δακρύζει
πίσω από τη μάσκα
γιά να πώ κάποια πράγματα πού αιστάνθηκα την ανάγκη

και όλοι περίπου δείχνουν να αγνοούν συστηματικά
πώς δηλαδή,όλα τα "ιερά τέρατα"που
παρήγαν έργο
ήταν με κάποιο τρόπο "στιγματισμένοι"
ο μεν κουφός
ο δε τυφλός
ο Χατζ. με το κουσούρι του
ο άλλος ήταν το έκτο παιδί προβληματικής οικογένειας που όλοι οι γιατροί θα ψήφιζαν "ρίχτε το"
κ.λ.π.κ.λ.π.

κι αυτό το βρίσκω συγκλονιστικό.

Το "αδιέξοδο" που έθιξα αφορά τη συσσώρευση επίγειας ή "μεταφυσικής"
δύναμης ή ενέργειας κ.λ.π.
καθώς και το "σχεδιασμό"οποιουδήποτε πράγματος πέραν των ορίων της βασικής πρόνοιας του βίου(ατομικά και κοινωνικά)

ΔΕΝ είναι αδιέξοδο να δίνουμε χαρά ελπίδα,συνεργασία,φροντίδα στον εαυτό μας και στούς γύρω,όταν χρειάζεται κι όσο χρειάζεται

Αδιέξοδο είναι το "χιμαιρικό",'οτι δηλαδή "πάει περήφανο"
και συνεχίζει ακάθεκτο.

Η συνειδητοποίηση του αδιεξόδου...πρός Θεού δεν εννοώ να γίνουμε τίποτε ανήλιαγοι των υπογείων που νταουνιάζονται εκστασιαζόμενοι

κι οι δεξιοί ψιλοαριστεροί είναι

ομολογία συγκλονισμού αλλά και πίστης και ελπίδας,αυτά είπα με δυό λόγια.

open your mind and say what your heart wants to deny(όχι φωναχτά)

αν ειναι να συγκρατήσεις κάτι απ'όλες τις χαζομάρες πού αράδιασα,κράτα αυτό
έτσι,φρομ μη του γιου,να μας κράξει το Πανελλήνιο :)

end of line.

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ.Τουτέστιν,άλλο ο πάσχων
-πρός Θεού,όχι διαρκώς-
λόγω συνειδητοποιήσεων ,άνθρωπος γιά τον οποίον εμίλησα

κι άλλο ο θυσιαζόμενος ήρως πού συζητούσατε τις προάλλες.

είναι νομίζω μεταξύ άλλων και θέμα διαφοράς τάξης μεγέθους.

ή μήπως όχι?

Νάιτυ νάιτ

Ανώνυμος είπε...

comme d'habitude
I am making it up as I go along.

there are those who feel that this is not a valid way of working.

but it has become apparent to me that there is no other way of working.

moment by moment,as we go along

somebody in the next "room" is screaming now,
singing i suppose
scream scream scream
maybe that is the solution
solution to scream and scream and scream
i am hardly able to do that at the
moment

the next best thing to death is
ressurection

we should be like this all the time

we will be like this all the time,
no doubt about it.

Χριστίνα είπε...

Αγαπητέ Κ.Δ. αυτό το Κ.Δ. είναι το όνομα σου ; (άσχετο αλλά μου ήρθε) εγώ δλδ θα το έλεγα ΚΔ Κεντρική Διαχείριση αλλά πάλι τι να διαχειρίζεσαι τέλος πάντων η ενέργεια στον εγκέφαλό μου αυτές τις μέρες έχει κάνει την φαιά μου ουσία τζατζίκι.
Δυστυχώς οι άνθρωποι έχουν μια τάση όταν κάτι δεν το καταλαβαίνουν για να μη δείχνουν ότι είναι άσχετοι να λένε το γνωστό :
Ο Καθηγητής Μυλλερ (Ελληνική ταινία η γυναίκα μου τρελάθηκε)( http://www.youtube.com/watch?v=q70o8TSK1OY)
Προσωπικά θα πω ότι διαβάζω , εσένα και τον Μποτίλια τον οποίο εκτιμώ πάρα πολύ ,τα κείμενα στο ιστολόγιο με αμέριστο ενδιαφέρον . Πλην όμως δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω ως εκ τουτου και επειδή έχω μια τάση να υπερεκτιμάω το μυαλό των άλλων θεωρώ πως μάλλον πρέπει να ασχοληθώ περισσότερο για να κατανοήσω.
Τα καλάμια αγαπητέ φίλε ΚΔ άλλοι τα χρησιμοποιούν για μεταφορικό μέσον διότι δεν έχουν λεφτά να πάρουν ταξί και άλλοι ως μέσον επιβεβαίωσης καθότι νιώθουν άχρηστοι και αόρατοι χωρίς αυτά. Προσωπικά τα χρησιμοποιώ μόνο για να περιφράξω το μικρό κηπάκι που έχω με οπωροκηπευτικά και για να φτιάξω τα σκιάχτρα να διώχνω τα πουλιά (μη ρωτήσεις αν τα καταφέρνω).
Αλήθεια επειδή μου αρέσει να προσωποποιώ τα πράγματα πιστεύεις ότι λέω στραβό ή κοντό. Καθότι όπως λέει η Θεοπούλα και στο παραπέντε :
Για όλα φταίει η κοντή ή της κοντής
(http://www.youtube.com/watch?v=LDHQwSwQGPU) ….. (δεν συνεχίζω είναι σόκιν)
Προσωπικά νομίζω ότι τα λέω ψηλο-θολά γιατί και μένα το μυαλό μου το θολό (http://www.youtube.com/watch?v=dfstJMCAWlE) έτσι όπως έχει γίνει από τους αεροψεκασμούς και όχι μονο τόσα χρόνια θολά τα βλέπει. Οσο για τις παρεξηγήσεις που λες τις έχω δει και βιώσει έντονα όμως έχω μια θεωρία που λέει :
Παρεξηγήται κάποιος που έχει λόγο καθότι κρίνοντας εξ ιδίων υπολείπεται άρα προσωπικά σπάνια παρεξηγούμαι συνήθως οι άλλοι το παθαίνουν με μένα… Να ρώτα και την κολλητή την Ρίκα που με ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα.
Για να θυμώσω και να παρεξηγηθώ θα πρέπει κάποιος να με βουτήξει (από το πανέμορφο εβένινο – ακόμα – (καλαμοκαβαλημένη)) μαλλί μου να με πατήσει στο λαιμό να με βρίσει να με υποτιμήσει και μετά να γυρίσω με το βλέμμα της κοιμισμένης αγελάδας να πω σε χαλαρό τόνο : Γυρίσατεεεεεεεεεεεε (Τζένη Καρέζη – Δεσποινίς δ/ντης) (http://www.youtube.com/watch?v=8XxOoCyGb3s)
Οσο για την φαντασιοπληξία δεν το έχω σκεφτεί ακόμα λες να μου συμβαίνει εμένα κάτι τέτοιο ;

Χριστίνα είπε...

Χμ !!! δεν ξέρω αν σου πω το ζωδιάκι μου θα βγάλει άκρη ;
Είμαι Ταύρος με ωροσκόπο παρθένο
Τον Ερμή τον έχω στον Χαρίλαο (όχι τρικούπη)
Τον Δία τον έστειλα στην Ηρα γιατί μας έσπασε τα νεύρα η ρουφιάνα από την πολύ αποστασία
Τον Αρη τον έχω στείλει να γιαλύσει τα όπλα του γιατί στον τελευταίο πόλεμο έσπασε το κοντΆρη
Την Αφροδίτη την έχω στον ξέρω γω τώρα τελευταία και αυτή όλο τη ψάχνω και άκρη με τα ερωτικά δεν βρίσκω . Θα μου πεις αφού η τύπισσα αναδύθηκε στην Κύπρο που την έχουν την μισή οι Τούρκοι τι ερωτικά και πράσινα άλογα.
Ααα τον Ουρανό τον έχω στον Πλούτωνα το έριξαν στην ποκα και χάσαμε την τσόχα
Ουφ κουράστηκα δεν ξέρω πια και γω .
Πόσες φορές έχω γεννηθεί άραγε, ποια είμαι τι τρίγωνα κάνω αχ βρέ ΚΔ τελικά άκρη δεν θα βρω και θα φουντάρω (αλήθεια τι ζώδιο είσαι ταιριάζουμε ;;;;; - έλα αστειάκι είπα)
Αλήθεια πιστεύεις στην μετεμψύχωση ; και αν ναι ώρες ώρες σκέφτομαι τι να ήμουν στην προηγούμενη ζωή μου , πάντως στο κινέζικο είμαι μαιμού .

Ωραία χαλάρωσα το κλίμα και τώρα στα σοβαρά .
Στην φράση σου

……Όποιος νομίζει πως παράγει έτσι κάποιο πνευματικό εποικοδόμημα είναι at least για γέλια......

Θα ήθελα με την άδεια σου να συμπληρώσω πως όσοι παράγουν πνευματικό έργο ποτέ μα ποτέ δεν το παρουσιάζουν ως τέτοιο και ποτέ μα ποτέ δεν το διαφημίζουν …Αρα λοιπόν σε όσους έχουν ανάγκη να σχολιάζουν με βαρύγδουπες έννοιες τις οποίες τις περισσότερες φορές ούτε και εκείνοι αντιλαμβάνονται την ουσία – αν υπάρχει – προσωπικά πιστεύω πως το κάνουν γιατί έχουν απλά ανάγκη να πιστέψουν στον καθρέφτη που θα ήθελαν να έχουν για εαυτό…


Ο κόσμος αλλάζει by setting the example... μόνο έτσι διαχέεται το φως σου...
Είναι δικό μου θέμα αισθητικής... δε ξεύρω … αλλά στη ζωή μου έμαθα να μή κάνω ποτέ προτάσεις ή να δίνω συμβουλές... Λέγω την αποψάρα μου και τέλος... και να ψάχνω τις αλήθειες εντός ...είχε δίκιο σ' αυτό ο ντόκτορ

Σωστός απόλυτα και συμφωνώ. Ποιος είναι εκείνος που μπορεί να συμβουλεύει κάποιον άλλον με τι εχέγγυα και με τι γνώσεις ; Στην καλύτερη περίπτωση απλά απόψεις εκφράζει και αυτό κατόπιν πολύς σκέψεως και προβληματισμού.

Κοιτάξε μας όλους...
Είναι αυτοί αργω-ναίτες τώρα?

Κάποιοι είναι απλά αργό κάποιοι ναίτες και κάποιοι ελάχιστοι θέλουν να βρουν τον Οδυσσέα με λάθος τρόπο. Βλέπεις εκείνος πήρε τις εμπειρίες από το ταξίδι χωρίς να ξέρει αν θα φτάσει στο λιμάνι , αυτοί θέλουν το λιμάνι και πετάνε τις εμπειρίες γιατί δεν τις έχουν ανάγκη για πλοηγό.

ΟΥΦ τελείωσα ευχαριστώ για την υπομονή σου
Φιλικά
Χριστίνα
ΥΓ : ααα ψάχνω το μαιλ σου και δεν το βρίσκω μήπως το έχεις κάπου πρόχειρο ; Αν πάλι δεν το έχεις γραμμένο σε πρόχειρο αλλά σε καλό τετράδιο δεν πειράζει καλή καρδιά.

Χριστίνα είπε...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ δεν ξέχασα ότι ανελειπώς μελετώ το ΕργΔημ κάτι και μάλλον λόγω φαιάς μπέρδεψα τα πράγματα

Κ.Δ είπε...

Έχει και μια διαφορά τάξης .... το Πανελλήνιο φίλτατε... από την ομήγυρη δε βρίσκεις?

Τέλος πάντων αφού έχεις και συ ανάγκη να πεις κάτι .... ποιος είμαι εγώ ο μουντζαχεντίν να σε κρίνω σωστά?


PS* Χριστίνα έχει στο blog "ένα επικοινωνήστε με τον Δημιουργό" κουμπάκι... κάπου δεξιά...

Χριστίνα είπε...

ΚΔ το κουμπί το βρήκα το πάτησα και αντιστάθηκε το ρημάδι γι αυτό και είπα να δείξω την ασχετοσύνη μου αλλά δεν πειράζει κομμάτια να γίνει θα πατήσω και την οθόνη κάτω και θα την βρω την άκρη . :)

Που θα πάει θα γίνω χαλίφης και γω στη Θέση του χαλίφη

Ανώνυμος είπε...

Εμ, Δημιουργός είναι αυτός, έτσι εύκολα θα μπεις? Θελει κ απόδειξην πίστεως πρώτα! Κάνε κ μια τελετή, κάτι τις τέλος πάντων, άρπα κ καμία κότα από τη γειτόνισσα κ σφάχτηνα εκεί μπροστά!

Ανώνυμος είπε...

Κικιρίκου...

Ανώνυμος είπε...

που θα πάει, θα λαλήσετε!

Ανώνυμος είπε...

Δε θα λαλήσουμε ποτέ, κουφάλα νεκρο-χάφτη!

Ανώνυμος είπε...

Εσφάξαμε τον πετεινό
να φάμε και την κόττα
Δώστε μας και πέντε φλουριά
να πάμε σ'άλλη πόρτα

και του χρόνου!

Ανώνυμος είπε...

παιδια εδω σχολασαμε παμε στο απο πανω να την κάνουμε ψωνιο

Ανώνυμος είπε...

O καλύτερος τρόπος να σκεφτείς είναι η καρδιά ;;;

Κι αν στην έχουν πληγώσει πολλάκις..
δεν σε γουστάρω την μiα,
φύγε τώρα, την άλλη
μη με κυνηγάς την τρίτη...
Μη μου μιλάς
μη μου γράφεις
μη μου τηλεφωνείς...
MH MH MH … χιλιάδες ΜΗ
Και πάντα λάθος, πάντα ΕΓΩ ΤΟ ΛΑΘΟΣ…

Ποια καρδιά και ποια η σκέψη της ;;;
Μαύρη στην έκαναν την ζωή πόσο ν΄ αντέξεις;;;.

Και κρατάς το νου γιατί μόλις πας να σκεφτείς με καρδιά, αφού δεν αναγνωρίζουν ούτε την αγάπη, ούτε τα αισθήματα σου λες: Ωπα ως εδώ...

Βάστα καρδιά καημένη που λένε και βάζεις μπροστά τη λογική κι λες : εδώ τσουρουφλάει θα ξανακαείς βρε βλάκα που πας; και πόσο θ΄ αντέξεις αυτή τη φορά; ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ τι θέλεις και ξαναμπλέκεις ;;;
Τουλάχιστον θα πονάς μόνος σου. Θα φας όλο το δηλητήριο απ΄το βέλος μόνος σου. Όλο τον πόνο από το αγκάθι, όσο κι αν προσπάθησες να τ΄ αφαιρέσεις η πληγή μένει για να σε πονάει πάντα, κι όταν αλλάζει λίγο ο καιρός - τότε πονάω σαν τρελός, που λέει και ο Τερζής…

Και την φυλακίζεις την καρδιά, την δένεις με ηλεκτροφόρα καλώδια και λές ότι πήρες πήρες, όλο το δηλητήριο και όλη την πίκρα δεν χόρτασες μάτωμα και πόνο ;;;
Κι άντε εμένα με τρώει, μπορεί να μαι και μαζόχας, οι άλλοι τι χρωστάνε γύρω μου να με βλέπουν αφηρημένο και χωρίς διάθεση, χωρίς χαμόγελο και χωρίς ζωή ;;;

Όσο κι αν την αγάπησες το ξέρεις εσύ ο ίδιος κι εκείνη. Εκείνη όσο ένιωσε, όσο μπόρεσε να νιώσει, όσο βρισκόσουν δίπλα της για να χει έναν αδερφό, ή ένα χέρι να την κρατά, ή κάποιον να μιλά…
Αν δεν ένοιωσε φίλε ας πρόσεχες … είχες καρδιά και έδωσες και πήρες μόνο πόνο…
Την κουβαλάς μαζί σου, μαζί με την σκέψη σου και με το σημάδι στην καρδιά…
Π’ ανάθεμα την καρδιά όλοι ξέρουν που βρίσκεται και την σημαδεύουν εύκολα…

Έπαιξα κι έχασα δεν μου φταίει κανείς ας πρόσεχα …

Έλα τώρα και πάμε και πιο πέρα… πες ότι φεύγω με τον καημό της .. μια ζωή και στο θάνατο με τον καημό της να με σημαδεύει. Απόριψη…
Ποιος μου λέει ότι στην επόμενη ζωή θα μου δοθεί η ευκαιρία να την ξανασυναντήσω και ότι στην επόμενη ζωή θα την ξαναγαπήσω, αν έχω φτάσει στο σημείο να πω από την τωρινή ζωή : στην επόμενη ζωή δεν πρόκειται να ξαναγαπήσω καμία και τέλος…
Έστω ότι την συνάντησα και είμαι το αποτέλεσμα της εδώ ζωής μου, έναν αναίσθητος απόλυτα λογικός άνθρωπος, οι συνέπειες της εδώ ζωής θα μεταφερθούν στον αναίσθητο λογικό άνθρωπο του αύριο, κι αν πέσει στο δρόμο μου, θα είναι η σειρά της να πληρώσει το δικό της κρίμα και κάρμα… την ανταπόδοση όλων όσων έπραξε …

Ωραίο σενάριο …

Μήπως να αλλάξω επάγγελμα και να γίνω σκηνοθέτης…

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ που βλέπετε κλωνους παντού,θα σας το ξαναπώ μια τελευταία φορά και πιό νηφάλια αυτή τη φορά,με την ελπίδα να με ενοήσετε έστω λίγο καλύτερα.
αν και ήδη έχω κάνει κατάχρηση του χώρου εδώ πέρα.
Επεσα θύμα του θυμου μου και σας ζητώ συγνώμη που τρελλάθηκα και θέλησα να διακωμωδήσω καταστασεις με λόγια που μόνο παρεξήγηση φέρνουν.
Η πίστη και η ελπίδα που ανέφερα
δεν αφορούν παρά την πίστη ότι κάποιοι συνάνθρωποι θα καταφέρουν να βρούν το δικό τους δρόμο τη δική τους γαλήνη και ισσοροπία μέσα
στη γενική παράνοια.
και ναι,έχω την εντελώς τρελλή ελπίδα ότι όλοι θα το βιώσουμε κάποτε,ο καθένας με τον τρόπο του.
Αυτό,βλέπετε δε διδάσκεται ούτε διαβάζεται ούτε υπάρχουν τεχνικές πού το υποστηρίζουν.
Αντιθέτως,όλοι τρέχουμε να μιμηθούμε τεχνικές,και μέχρις ένα σημείο είναι καλό,
να μιμηθούμε ανθρώπους
να μιμηθούμε Δασκάλους
να μιμηθούμε τον Μπαχ και τον Μπετόβεν και την κάθε μεγαλοφυία που θαυμάζουμε

Χωρίς να έχουμε καθόλου αυτογνωσία
Και χωρίς να γνωρίζουμε τα όρια της κάθε δραστηριότητας μέσα μας.

Και το κυριότερο,χωρίς να θέλουμε να δώσουμε κανένα τίμημα.
θέλουμε να μάς τα δείξει ολα κάποιος άλλος,έτσι άνευ κόπου κι εργασίας

Τίμημα πρέπει να δώσουμε και για το απλούστερο πράγμα...να μάθουμε ένα τραγούδι,να συνταιριάξουμε πέντε νότες,να πούμε μια ωραία καλημέρα στο γείτονα.Κι εκεί ακόμα,μιά πύλη πρέπει να ανοίξεις μέσα σου κι ας είναι τόση δα.

Θέλεις να είσαι ο Μπετόβεν,ή η όποια μεγαλοφυία?
Ε,δε γίνεται άνευ τιμήματος

απλή παρατήρηση της ζωής,δε σας λέω τίποτε τερατώδες

προσωπικά επιλέγω ...να επιλέγω από αυτή τη στιγμή- μόνον αυτό που μπορώ και μου λέει κάτι.
Δε θέλω και δε γουστάρω να είμαι κανένα ιερό τέρας
και καμμία μεγαλοφυία
και καμμία γνώση πού δεν μπορώ να σηκώσω
και καμμιά τεχνική που δεν μπορώ να μιμηθώ
και καμμιά ανώφελη θυσία

Αυτή είναι με άλλα λόγια η ομολογία μου.

Κάθε τεχνική και καθε δάσκαλος και κάθε φιλοσοφία και γνώση και γνωριμία και επαφή και ότι άλλο θές

μας κάνει καλό μέχρις ενός σημείου
πέραν τούτου,επέρχεται παραμόρφωσις.

παραφράσεις του ιδίου πράγματος σας δίδω
κι είναι η τελευταία φορά που το επιχειρώ

δεν σας αρέσει η διατύπωση περί ακοής και Ακοής και λοιπές βλακείες?
Δείτε το μέσω παραφράσεως στην παραβολή των τριών αναπήρων του Σιαν-σα εαν σας αρέσει η Ζεν παραδοση
Δείτε το όπου γουσταρίζετε
στο γέλιο και στο κλάμμα,στο παιχνίδι και στο χτύπημα ενός παιδιού.
Μην το δείτε,άν δε θέλετε

Βλέπετε,ο γραπτός λόγος φέρει μιαν εγγενη ατέλεια
...άλλα λές και άλλα αντηχούν

ενίοτε πάσχω αγαπητέ,όχι επειδή θέλω μ'αυτό να μπώ κάπου ή να μου μπεί κάτι
λάθος αν το καταλάβατε έτσι.
απλά έχω λεπτά τοιχώματα και μού τη δίνει μ'αυτά που ακούω
και είμαι και ανώριμος και παιδί και δεν μπορώ να συγκρατηθώ να μην πω την κοτσάνα μου μαζί μ'όλους τους άλλους
πώς δηλαδή θα πάρουμε την Πόλη και θα αποσπάσουμε τα όποια μυστικά του
σύμπαντος?
όταν λείπουν τα βασικά
αυτογνωσία και ήθος

μου τη δίνουν όλες οι απομιμήσεις αγαπητέ κύριε
και μου τη δίνει ενίοτε κι ο εαυτός μου όταν φέρομαι βλακωδώς.

τρελλαίνομαι όταν βλέπω να τρέχουν δυο και τρεις και πεντακοσιοι τρεις
ψάχνοντας -με ή άνευ τελετουργίας-
για κάτι που κάποιος άλλος πέτυχε ή απέτυχε.
τρελλαινομαι με την παντελή επικράτηση
της Παρτισιπασιόν Μυστίκ
αυτής της τρομερής Χίμαιρας που μας κάνει να νομίζουμε πως είμαστε επίλεκτοι που μοιράζονται κάποιο τρομερό μυστικό
και είπα,καιρός να διαλυθούν οι αυταπάτες
κι οι χίμαιρες,βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα.
Αυτή ήταν η ομολογία μου,επίσης.

προσπάθησα να μιλήσω για το μόνο πράγμα που δεν είναι μανιέρα και απομίμηση
προφανώς απέτυχα ,αφού εγγενώς ο γραπτός λόγος δεν φτάνει ως εκεί.
ζητώ συγνώμη που καταλάβατε αυτά που καταλάβατε.
εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους

Ανώνυμος είπε...

φίλε ερωτοχτυπημένε,η πολλή αγάπη πυρπολεί
η έλλειψη αγάπης παγώνει

οπότε?

παράφραση:
έστω ότι έχεις ένα ωραίο γυναικείο δάκτυλο(δείκτη)

που σου δείχνει ένα πανέμορφο δέντρο

Μπορείς να γίνεις εσύ...το δάκτυλο?

Μπορείς να γίνεις εσύ το δέντρο?

Ποιά κατά τη γνώμη σου είναι η σωστή στάση?
(δε χρειάζεται να βιαστείς να απαντήσεις)

Ανώνυμος είπε...

Επειδή σας διαβάζω εδώ και μέρες και χτυπήσατε φλέβα είπα να γράψω κι εγώ την εξυπνάδα μου

Τι το κακό έχει αν σου δείξει μια γυναίκα ένα δέντρο;

Η δική μου έχει «ψώνιο» με τα δέντρα. Να μην δεί δέντρο περίεργο γέρικο με σπασμένα κλαδιά, με στραβό κορμό ή ιδιορυθμη «κατασκευή». Μα μέσα απ΄ τ΄ αυτοκίνητο, όταν κινούμαστε, μα σε εκδρομή όταν βαδίζουμε, μα στην κάθε πόλη που θ’ επισκεφθούμε. Σταματάμε το φωτογραφίζει απ΄ολες τις γωνίες του ή τις πλευρές του και μετά συνεχίζουμε.
Την τελευταία φορά, Δεκαπενταύγουστος ήταν, μετά από ένα γερό φαγοπότι και μετά από καμιά 10 ποτηράκια ρετσίνα και τσίπουρα κι εκεί που αρχίζεις να χαμογελάς και να γελάς παραπάνω απ΄το κανονικό και βρίσκεσαι σε νιρβάνα με τα κλαρίνα να χτυπάνε στην πλατεία, τι μπορεί να μου ζήτησε ;
Καφέ θα πιούμε; τη ρώτησα
Καφέ θα πιούμε μου απάντησε αλλά το θέμα είναι που θα τον πιούμε !!
Δηλαδή ;;;
Σήκωσε τα κυάλια και μου τα δώσε
Στη κορυφή κάτω από εκείνο το πεύκο, μου λέει…
Να χαρώ εγώ της λέω. Αλλά μήπως να πηγαίναμε αργότερα; Είπα μπας και το γλυτώσω. Αλλά μπα
Παγωμένο νερό, ραβδί για φίδια και σκυλιά, καφέ στο θερμό και βουρ
35 βαθμούς στο βουνό με τον ήλιο να σε καίει στις 4.30 τ΄ απόγευμα.
Υψόμετρο 1400 και βάζεις πλώρη για τα 1700.
Το δέντρο όμως ήταν εκεί και αγνάνευε από ψηλά.
Μετά από αρκετή ώρα μέσα σε πεύκα, πουρνάρια, πέτρες κλπ ωραία φτάσαμε κορυφή.
Το δέντρο όντως ήταν ένα πεύκο κεραυνοβολημένο με αρκετά κλαδιά τριγύρω πεσμένα. Μόνο του στη κορυφή, και μάλιστα χωρίς κορυφή…
Σ΄ όλη τη διαδρομή σταματούσαμε και θαυμάζαμε το τοπίο, εκείνη για φωτογραφίες κι εγώ για να μπορέσω να πάρω δύναμη για να συνεχίσω βογκώντας από το φαί…Από κάτω ακούγαμε τα κλαρίνα να βαράνε στην πλατεία. Ρίξαμε και κανα δυο στροφές για να μας φύγει το μεράκι.
Η θέα μαγευτική, τα δάση απίστευτα όμορφα μέσα στο πράσινο τους φύλλωμα, κι εγώ να σέρνομαι και να λαχανιάζω απ΄το τσιγάρο.
Το αγριοκάτσικο η δικιά μου μη δει μονοπάτι και βράχο εκεί βάζει την πρώτη κι εσύ άντε να την πιάσεις. Εφτάψυχες παιδί μου εφτάψυχες.
Επιτέλους φτάσαμε
Ησυχία, ηρεμία εμείς και ο καθαρός ουρανός, η φύση όλη τριγύρω και ο Θεός.
Βγάλαμε τις σχετικές φωτογραφίες για ενθύμιο και για να της φύγει το μεράκι με το δέντρο το κεραυνοπληκτο, και καθίσαμε ν΄ απολαύσουμε τον παγωμένο καφέ μ΄ αρκετά τσιγάρα ο καθείς μας.
Γυρίσαμε απ΄ έναν άγνωστο δρόμο από την πίσω πλευρά του βουνού μέσα από το δάσος, μέσα από ρυάκια με παγωμένο νερό και απίστευτη καλοκαιρινή βλάστηση.
Οι γυναίκες δεν χάνονται έχουν κάτι σαν GPS, προσανατολίστηκε απίστευτα εύκολα και γυρίσαμε σπίτι αφού κουβαλήσε και αρκετές πέτρες.
Σίγουρα ένας από τους καλυτέρους καφέδες που θα τον θυμάμαι.
Τι βρίσκεις στα δέντρα ; τη ρώτησα κάποτε.
Μμμμ τα δέντρα μου είπε κρύβουν μέσα τους την δύναμη του σπόρου. Το «εν δυνάμει» ένας σπόρος κοινός για κάθε ποικιλία δέντρου. Ένα βελανίδι κοινό με χιλιάδες άλλα βελανίδια κι όμως θα γίνει ένα μοναδικό δέντρο. Ένα δέντρο που δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο δέντρο, ούτε με τη μάνα του τη βελανιδιά, ούτε με τ΄αδερφια του. Με διαφορετικά κλαδιά με διαφορετικό σχήμα, με διαφορετική υφή στον κορμό, του με διαφορετική διάταξη και πάει λέγοντας. Ένας κοινός σπόρος κι όμως χιλιάδες δυνατότητες χιλιάδες ανεπαίσθητες και μη επιλεγμένες – απ΄το ίδιο το δέντρο, επιλογές. Μητέρα γή είπε, μητέρα φύση ή θεός όπως θες πέστο.
Και εγώ; τη ρώτησα, ποιο δέντρο θα μπορούσα να είμαι απ’ αυτά που αγαπάς;
Εσύ είσαι η βασιλική μου δρύς, μου απάντησε και με φίλησε στο στόμα.
Δηλαδή, για να καταλάβω ;
Δηλαδή ο πρώτος παιδικός μου έρωτας και ο μοναδικός μου άντρας, το δυνατό στήριγμά μου, η ασφάλεια, η αναπνοή και η ζωή μου.
Την άλλη μέρα στη δουλειά πρωί πρωί τηλέφωνο από συνάδελφο.
Πες μου ότι ήσουν στην κορυφή του βουνού με την γυναίκα σου και δεν έκανα λάθος. Έπινα κάτι τσίπουρα στο μπαλκόνι και είδα δυο χαζούς στην κορυφή.
Πήρα τα κιάλια και δεν πίστευα στα μάτια μου…
Έτσι πάει φίλε του είπα.
Η γυναίκα είναι αυτή που σ’ ανεβάζει στην απάτητη κορυφή για να απολαύσεις τον καφέ σου. Εσύ κάτσε και πίνε τσίπουρα στο μπαλκόνι νιόπαντρος είσαι ακόμα έχεις πολλά να μάθεις και να πάθεις…

Βασιλική Δρύς