26 Απριλίου, 2012

Ο χρόνος μέσα τους - VI



α περάσει ο επόμενος, παρακαλώ! (Φράση που ακούγεται στις ουρές του Δημοσίου, στα ιατρεία, και -Θού, Κύριε!- στους οίκους ανοχής.)

Λοιπόν... οι επόμενες "χρονοπύλες" πάλι συνιστούν ομάδα ολόκληρη. Αυτές είναι:
  • Η 1η Φεβρουαρίου.
  • Η Πρωτομαγιά.
  • Η 1η Αυγούστου.
  • Η 1η Νοεμβρίου (ουσιαστικά, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου).
Ετούτες θεωρούνται κάπως αδύναμες, με την εξαίρεση της Πρωτομαγιάς, που θεωρείται δεύτερη σε ισχύ μετά την 20η Ιουλίου. Η ομάδα αυτή χρησιμοποιείται κυρίως γιά λαϊκά πανηγύρια (πχ 31 Οκτωβρίου είναι η "νύχτα των νεκρών" στο Μεξικό), και η προέλευσή της μου είναι τελείως άγνωστη. Πάντως, όσο νά 'ναι, έχει άμεση σχέση με παγανισμό... ίσως και με την αρχαία λατρεία των Σατύρων και Σειληνών.
"Αυτοί", τώρα, δεν φαίνεται να πολυ-χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ομάδα, και μάλλον την αφήνουν γιά τον λαουτζίκο.

Τη συγκεκριμένη τετράδα, μαζί με την προηγούμενη (ηλιοστάσια-ισημερίες), την έχει υιοθετήσει μία νέα "αναβιωτική" παγανο-θρησκεία, η Wicca, η οποία έχει αρκετούς πιστούς σε άτομα Ιρλανδικής και Κελτικής καταγωγής. (Προφέρεται: "βήη-τσα", και σύνδεσμος γιά να δείτε τί εστί πχ εδώ.)



Η επόμενη ομάδα είναι η πανσέληνος και το νέο φεγγάρι. Σ' αυτές τις δύο βραδυές ανά μήνα γίνονται κατά κανόνα οι αιματηρές ανθρωποθυσίες, που περιγράφει ο οικοδεσπότης "Μποτίλιας". Ωστόσο, ο συνδυασμός τους με μία απ' τις παραπάνω αναφερθείσες ημερομηνίες, καθιστά το συγκεκριμένο βράδυ άκρως επικίνδυνο.
Και σκέτες ακόμη, η βραδυά της πανσελήνου και της νέας Σελήνης, ...προσφέρονται γιά επικλήσεις μαύρων πνευμάτων, σολωμονικές, και διάφορες άλλες τέτοιες σιχαμερές ιστορίες.

Τώρα, το γιατί... Αν και το υποψιάζομαι εδώ και καιρό, μη με ρωτάτε. Η εξήγηση αποτελεί βιβλίο από μόνη της! Πάντως, αυτά που γράφουν διάφοροι ερευνητάδες, ότι η Σελήνη χρησιμοποιείται και ως μηχανισμός επηρεασμού των υλικών, αλλά και των μη-υλικών μερών του ανθρώπινου μυαλού, είναι πέρα γιά πέρα αληθινά.



Η επόμενη ομάδα είναι δώδεκα ...αδελφές. Πώς λέγανε παλιά οι ταμπέλες "Κρεοπωλείον Τα Δώδεκα Αδέλφια"; Κάπως έτσι! Πρόκειται γιά...
  • ...τις εισόδους των ζωδίων.
20 Ιανουαρίου, 21 Φεβρουαρίου, κτλ κτλ. Είναι ασθενούς ισχύος, πάντως χρησιμοποιούνται ως ατζέντα κυρίως πολιτικών γεγονότων. Πχ λένε γιά την 21η Απριλίου 1967, που ήταν η είσοδος στο ζώδιο του Ταύρου γιά το έτος εκείνο.
Απ' όσα κατάλαβα, πρέπει να εκφράζουν έναν ελαφρό συμβολισμό μεσαιωνικής Αστρολογίας. Αυτό το λέω, διότι (α) ο Παττακός ήταν "αδελφός ποδίτσας", και (β) οι ποδίτσες, ακόμη και στα θέματα που θεωρούν δικά τους, είναι λιγάκι πίσω. Πχ από Αστρολογία, μη νομίζετε ότι σκαμπάζουν και πολλά απ' τις νεώτερες έρευνες (Γερμανική και Αμερικάνικη Σχολές, κτλ κτλ).

Κάποιοι συγγραφείς επεκτάθηκαν, προσπαθώντας ν' αναλύσουν τον συμβολισμό, ότι δηλαδή ο Κριός είναι καλό ζώδιο, ενώ ο Ταύρος είναι άτακτος και πεισματάρης, άρα η "επανάστασις" σχεδιάστηκε να γίνει ξημερώματα της 21ης/04ου, γιά να καθόταν με το στανιό στο κεφάλι των Ελλήνων και να πετύχαινε 100% να επιβληθεί, κτλ κτλ.
Αυτά όλα τα θεωρώ ήσσονος σημασίας, και δεν θα μας ξαναπασχολήσουν εδώ. Όμως, έπρεπε να τ' αναφέρω.



Τέλος, υπάρχουν τρείς ακόμη "πύλες", οι οποίες δεν αποτελούν ομάδα.
  • Η πρώτη, είναι ο αντίποδας της 20ης Ιουλίου, η 20η Ιανουαρίου (τέλος Αιγόκερω, αρχή Υδροχόου). Ασθενούς ισχύος.
Αυτή αντιπροσωπεύει την ένωση των ουρών των φιδιών του (μακροσκοπικού) κηρύκειου του Ερμή, αλλά δεν χρησιμοποιείται ούτε απ' "αυτούς", ούτε από κανέναν. Προσωπικά, όμως, έχω παρατηρήσει ότι βγάζει πολύ έξυπνα άτομα (ως ημερομηνία γέννησης).



Το κάτω μέρος του σκίτσου είναι ευθεία νότος.
Στεκόμαστε και βλέπουμε ευθεία νότο,
οπότε, αν γυρίσουμε το κεφάλι μας προς τον ουρανό,
αυτή ακριβώς είναι η εικόνα που βλέπουμε.
(Ακριβώς-ακριβώς, περιστρέφουμε το σχήμα 25°
"κατά την φοράν των δεικτών του ωρολογίου".)


Ακόμη μία "πύλη", και μάλλον απ' την καλή πλευρά.
  • Η δεύτερη απ' τις υπολειπόμενες είναι η 1η Σεπτεμβρίου. Ασθενούς ισχύος.
Αυτή αντιστοιχούσε πολύ παλιά στην έναρξη του έτους στην Ελληνιστική Αλεξάνδρεια, και υιοθετήθηκε αργότερα από την Ορθόδοξη Εκκλησία ως η έναρξη του εκκλησιαστικού έτους, υπό την ονομασία "πρώτη της Ινδίκτου". Από εκεί πέρασε ως η επίσημη ημερομηνία της ενθρόνισης της εκάστοτε Ιεράς Συνόδου... και της έναρξης του σχολικού έτους.
Οι πέντε ή έξι μέρες πριν την 1η Σεπτεμβρίου ήταν μέρες γιορτής στην Αλεξάνδρεια, επειδή "περίσσευαν". Συγκεκριμένα, ήταν οι τσόντες που έμπαιναν στο "αρμονικό", "κανονικό" έτος των 360 ημερών, γιά να το συμπληρώσουν ως πραγματικό έτος. Κι έτσι, ως τσόντες, δεν έχαιραν ιδιαίτερου σεβασμού... με αποτέλεσμα ο λαός να το ρίχνει έξω. Στις πρώτες ημέρες του χριστιανισμού θεωρήθηκαν ελαφρώς "δαιμονικές", αλλά ούτε τέτοιες είναι, ούτε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ως "πύλες". (Ίσως ο χαρακτηρισμός να έχει να κάνει με τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη του Βαπτιστή. Αν συνέβη τη μέρα της επετείου του, 25 Αυγούστου, δικαιολογείται το "δαιμονικές".)
  • Η τρίτη πύλη είναι η 19η Απριλίου.
Αρκετά ισχυρή, χρησιμοποιείται απ' "αυτούς" ως ημερομηνία γέννησης. Δεν γνωρίζω την προέλευση της σημασίας της, ούτε τον μηχανισμό ισχύος της, αλλά πολλά σημαίνοντα πρόσωπα "αυτών" γεννήθηκαν ακριβώς επάνω σ' αυτήν την ημερομηνία. Ο Χίτλερ και η νύν βασιλεύουσα σκατόγρια της αγγλίτσας αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. (Ο χαρακτηρισμός γιά την γιαγιά του Γουλιέλμου της Κατίνας είναι ακριβοδίκαιος, και δεν αφαιρώ ούτε ιώτα. Αν υπέγραφε τη χάρη στους Κύπριους ήρωες του αγώνα της ανεξαρτησίας, θα της φερόμουνα αλλοιώς.)

...Πράγμα το οποίο μας φέρνει στη επόμενη λογική σκέψη, ότι οι γεννήσεις αυτές δεν πρέπει να είναι τυχαίες. Άρα, πρέπει να είναι προγραμματισμένες!

Άρα, είναι προγραμματισμένη και η ημερομηνία σύλληψης τέτοιων ατόμων!

Μην απορείτε, "αυτοί" (κι "αυτές") δεν τό 'χουν τίποτε να κάνουν σέξ μ' αυτόν τον τρόπο: μηχανιστικά, και κρατώντας ρολόϊ. (Είπαμε, η αγάπη τους γιά τον χρόνο είναι βαρύτατη ψυχοπάθεια.) Ίσα-ίσα, που αυτός ακριβώς είναι ο μοναδικός τρόπος τους να ενώνουν τα κορμιά τους, μηχανιστικώς (δίκην πορνοστάρ). Η αγάπη, το χιούμορ, η τρυφερότητα, το ερωτικό παιχνίδι, ο ερωτισμός, ως απαραίτητα συστατικά του σέξ, θεωρούνται καλά μόνο γιά τους χαζούς της πλέμπας. "Αυτοί" ενδιαφέρονται μονάχα να βγουν σωστοί οι λογαριασμοί του μπακαλοτέφτερου.



Κι εδώ, πριν συνεχίσω, οφείλω εξ ονόματος του Ελληνικού Λαού ν' αντιγυρίσω το φτύσιμο στα μούτρα του Λαού μου.

Σ' ένα πράγμα συμφωνώ απόλυτα με τους ποδίτσες, ότι ο πολύς κόσμος είναι ηλίθιος. Δεν εξετάζω εδώ ποιός φταίει γιά την κατάσταση αυτή και αν πρέπει ν' αποδοθούν ποινές, απλώς αναφέρω το γεγονός. Τον Λαό μου τον αγαπώ πάρα πολύ, αλλά περισσότερο αγαπώ την αλήθεια. Δεν θ' αποκρύψω τη χαζομάρα του, επειδή τον αγαπάω, δεν θα την κρύψω κάτω απ' το χαλί. (Κι όποιου του ξυνίζει, να θυμηθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια την Ελλάδα την κυβέρνησε ένας δημοκρατικώς εκλεγμένος διανοητικά ανάπηρος χασισοπότης. Γιά να μην αναφέρω το Χρηματιστήριο, και το πόσα ξυπνοπούλια χάσανε τις οικονομίες τους εκεί.)
Υπό το πρίσμα του χαμηλού δείκτη νοημοσύνης του λαουτζίκου, επομένως, δεν είναι ν' απορείς που βρέθηκε ένας τυχάρπαστος "ερευνητής" προ ετών και τον παραμύθιασε αγρίως, ότι τάχαμ' είδε κάποιο θείο όραμα στις 14 Αυγούστου 1982 το βράδυ, και τον Απρίλιο του 1983 γεννήθηκαν κάτι σούπερ-παιδιά, που (στις ερχόμενες εποχές) θα καθαρίσουν γιά την Ελλάδα, δίκην Αστερίξ και Οβελίξ. Μία μπουνιά στο ΔΝΤ, ας πούμε, και τέρμα το συγκεκριμένο οξαποδωμάγαζο.

Ο λεγάμενος εννοούσε (αν δεν το έγραψε ξεκάθαρα - δεν θυμάμαι κιόλας) σαφέστατα ότι η 14η Αυγούστου ήταν η ημερομηνία σύλληψης αυτών των παιδιών. Έγραψε, όμως, ξεκάθαρα, ότι αυτά γεννήθηκαν τον Απρίλιο του 1983. (Απρίλιο γράφεται κι αυτή η ανάρτηση, έ; Λοιπόν... Χρόνια πολλά, ρε άχρηστα! Ακόοοοομη να σώσετε την Ελλάδα; :-) )

Έ, λοιπόν!
  • Η ο εν λόγωι δεν ήξερε τίποτε από γέννες (δηλ. πόσον καιρό χρειάζεται ένα μωρό γιά να γεννηθεί)!
  • Ή μας δούλευε ψιλό γαζί, περνώντας μας γιά μαλάκες (και με το δίκιο του, είπαμε).
Ο γράφων από την πρώτη στιγμή συνεπέρανε 1000% το δεύτερο... διότι, βλέπεις, ο "ερευνητής"...
  • Πρώτον, έκανε γαργάρα την ακριβή ημερομηνία γέννησης. Τί πά' να πεί "Απρίλιος του 1983"; Στις 1, ή στις 30 ήτανε; Ή απ' ανάμεσα;
  • Και δεύτερον, 14 Αυγούστου ως ημερομηνία σύλληψης βγάζει (φυσιολογικό) παιδί κάπου στις 10 Μαΐου. Άρα, σ' αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε γιά Απρίλιο ως μήνα γέννησης, παρεκτός γιά παιδιά προβληματικά, που τα βγάζουν με καισαρικές, γιά να προλάβουν επιπλοκές (και γιά το μωρό, και γιά τη μητέρα).
Επειδή, όμως, εσείς είσαστε έξυπνα παιδιά και μορφώνεστε εδώ πέρα, ήδη έχετε καταλάβει ότι: (α) η ημερομηνία γέννησης των "υπερ-παιδιών" αυτών είναι συγκεκριμένα η 19η Απριλίου, και όχι χύμα ημερομηνίες μέσα στον Απρίλιο, (β) ότι η ημερομηνία σύλληψής τους είναι η 20η Ιουλίου, και (γ) ότι οι γεννήσεις αυτές ήταν προγραμματισμένες!

Να σας ενημερώσω ακόμη ότι και στα δικά μου τ' αυτιά έχουν φτάσει φήμες γιά ένα Ελληνικό γιαλαντζή "Λέμπενσμπορν", στο οποίο συμμετείχε ο λεγάμενος (και μάλιστα ως γ.μιάς, Θού Κύριε!), αλλά τις φήμες δεν τις υποστηρίζω.
Υποστηρίζω μόνον τα σκληρά δεδομένα, τα οποία εδώ είναι αμείλικτα.

Ο τύπος ήταν καθαρό παπαγαλάκι ποδίτσικο, είτε σας αρέσει, είτε σας ξυνίζει!

Γι' αυτό, στο εξής να προσέχετε τί διαβάζετε, ειδικά όσα πληρώνετε - μα, κυρίως, ΠΩΣ το διαβάζετε. Βάλτε το μυαλουδάκι σας να δουλέψει λίγο! Όχι αγρίως, που λέει κι ο οικοδεσπότης, διότι τότε τα φίλτρα αναγνώρισης που έχετε, θα κόψουν την εισροή κάθε πληροφορίας - ακόμη και της χρήσιμης. Αλλά το "λιγάκι" χρειάζεται.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σου πέρασε ακόμη από το νου αγαπητέ Γουότσον, ότι η υποτιθέμενη "αστρολογία" θα έβγαινε πέρα για πέρα αληθινή εάν ήταν προγραμματισμένη στα κύτταρα των "ανθρω-μποτ" έτσι ώστε μέσω των βιοχημικών κύκλων ρολογιών (κ είναι πολλά!) να φαίνεται ότι υπάρχουν επιρροές των μακρυνών πλανητών κ άστρων? (Για μετέφερε τους όλους σε άλλο πλανητικό σύστημα όπου ο ουρανός φαίνεται εντελώς αλλιώτικος να δεις τι ασυναρτησία θα προκύψει!). Με άλλα λόγια τα εν λόγω μαλακισμένα, αναπαράγουν κάποιες συνήθειες του "εργοστασίου" που τους πέταγε (κατά το μ... της ... τους!)

ΑΞΥΠ
Διαστρικοί Αποικιακοί Πεζοναύτες
κ το φίδι που θα σας φάει ρε!

ΕργΔημΕργ είπε...

Μου πέρασε, όχι ακριβώς αυτό, αλλά κάτι παρόμοιο: πως η Αστρολογία είναι μία ωραία μάσκα γιά κάτι άλλο.

Δεν γνωρίζω ακόμη τί, διότι ποτέ δεν βρήκα χρόνο να το ψάξω.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΗΔΗ (ΤΟ Κ... ΜΟΥ ΜΕΣΑ!). ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥΣ. ΨΑΞΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΜΙΚΡΟΣΩΛΗΝΙΑ" (MICROTUBULES) ΣΤΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΟΥ - ΜΕΧΡΙ Κ Η ΑΚΟΛΥΘΙΑ ΦΙΜΠΟΝΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ "ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ" - Κ ΑΝ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΟ Κ ΑΔΙΟΡΑΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ Κ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΕ ΧΕΣΟΥΝ ΟΙ ΟΙΣΤΡΟΙ ΕΜΕΝΑ!

ΕργΔημΕργ είπε...

Εμένα το μυαλό μου πήγε στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του Ήλιου.

Εφ' όσον αυτό είναι αρκετά ισχυρότερο του γήϊνου (ο ηλιακός άνεμος σαρώνει το γήϊνο η/μ πεδίο, όπως ο δυνατός αέρας τα σκουπιδάκια απ' τους δρόμους), κι εφ' όσον ο Ήλιος είναι πηγή ζωής, ίσως οι "κύκλοι της ζωής" να κρύβονται εκεί μέσα - και μόνο συμβολικά σε ζωδιακούς αστερισμούς.

Πάντως, Ήλιο δεν έφτιαξε κανένας απ' "αυτούς", ώστε να ψάχνω σε ολόκληρο ηλιακό σύστημα για τεχνολογία (έστω κι εξωγήϊνη) και στοχευμένες **έλλογες** μεταβολές στον ανθρώπινο γενετικό κώδικα.

Τί να σου πω, όμως, μπορεί νά 'χεις και δίκιο. Ποτέ δεν ξέρει κανείς, μ' αυτά τα θέματα που ασχολούμαστε. Ίσως μία σέχτα Φαεθωνιανών πρόλαβε και σκάρωσε κάτι... όταν ο άνθρωπος ήταν ακόμη ανθρωποειδές.

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε, αφού καταλαβαίνεις αυτά θα ξέρεις τα σχετικά μαθ. Θεωρία Shannon το κερ... μου! Δε φτάνουν τα bits στο κανάλι, το banddwidth είναι φτωχό κ γίνεται κ της τρελλής απ' το θόρυβο! Αυτό που σου λέω είναι πιο πονηρό, είναι τέχνασμα ταχυδακτυλουργού για να μην καταλαβαίνεις από που σου έρχεται! Είναι δυνατόν ποτέ σοβαρά τώρα!- να επηρεάζει ας πούμε ο Δίας κ ο Πλούτωνας τη στιγμή της γέννας η έστω της σύλληψης η κ όλα μαζί?! Έλεος, δεν ανατρέπονται οι νόμοι αυτοί, ΞΕΓΕΛΙΩΝΤΑΙ ΟΜΩς! Αν σου βάλω ένα πρόγραμμα όμως που ξέρει αν προϋπολογίσει τις θέσεις αυτές κ να διοχετεύσει το φαρμάκι κ το δηλητήριο εκεί που πρέπει όταν πρέπει εσύ θα νομίζεις ότι έφταιξε ο Πλούτωνας κ ο Ποσειδώνας, το 'πιασες τώρα? Όλα είναι υπολογισμός κ χωρίς τη θεωρία υπολογισμών δε θα κάνετε πολλά βήματα προς την αλήθεια κ επειδή υπολογισμός ίσον θεωρία αριθμών, τσούπ, νάτος κ ο "Πυθαγόρας", με λαμβάνεις καλύτερα τώρα?!

ΕργΔημΕργ είπε...

@Ανώνυμον ΧελλΚομπάταντ:

Θα σου εξομολογηθώ ότι σκέφτηκα κι άλλα περί κρυμμένης πλευράς της Αστρολογίας... όχι τώρα, με την κουβέντα μας - αρκετά παλιότερα.
Συγκεκριμένα, ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των άστρων, που επηρεάζουν τα νεογέννητα μωρά, είναι τύπου "scalar"- γι' αυτό και φτάνουν σε πλήρη ισχύ εδώ κάτω, και δεν χάνουν ντεσιμπέλ βάσει νόμου "αντιστρόφου τετραγώνου". (Ίσως και να έχουν υπερφωτεινές ταχύτητες, αν και δεν το πολυπιστεύω.)

Οπότε, αυτό που λες εσύ γιά σήμα και θόρυβο... δικαιολογείται...

Έχει πολύ πράμα η υπόθεση, αλλά -όπως ξαναείπα- δεν είμαι ο καταλληλότερος άνθρωπος να βγάλω το φίδι απ' την τρύπα. Οι προσωπικές σκέψεις μου επάνω από ένα γραφείο, οσονδήποτε έξυπνες κι αν είναι, είναι ένα τίποτε. Το "κάτι" θα ήταν προσομοιώσεις σε ισχυρό υπολογιστικό σύστημα, που θα τις τρέχει μία ομάδα γατονίων, που θα τους λέω (λέμε, αν θες) τί επιθυμώ, και θα το φτιάχνουν.