25 Απριλίου, 2012

Ο χρόνος μέσα τους - IV



πρώτη πιθανή απάντηση (γιά το ότι δεν συνέβη τίποτε), είναι πως η προσοχή όλου του κόσμου έπεφτε εκείνες τις μέρες επάνω στην ιστορία του "Τιτανικού", στα επετειακά αφιερώματα της τηλεόρασης, κτλ. Οπότε, αν συνέβαινε ναυάγιο με νεκρούς, θα φούντωνε παγκοσμίως η συζήτηση γιά συνομωσίες, μυστικά κέντρα αποφάσεων, κτλ κτλ. Πράγμα που δεν θέλανε με τίποτε - τουλάχιστον αυτόν τον καιρό.

Η δεύτερη απάντηση ψιλο-συνδέεται με την πρώτη, και είναι πως "αυτοί" αυτόν τον καιρό προφανώς έχουν ...απλωμένον τραχανά! Ήτοι, άλλες προτεραιότητες, άλλα υπερ-επείγοντα προβλήματα να λύσουν. (Τουτέστιν: μεγάλα παλούκια στον κώλο τους, που πονάνε - διότι, αν ήταν μικρά, θα προλάβαιναν να κάνουν και τα τελετουργικά τους.) Οπότε, φυσικά και δεν είχαν σε πρώτο επίπεδο προτεραιότητας το να στείλουν μηνύματα τελετουργικής μαύρης μαγείας προς την Ελλάδα και άλλες ορθόδοξες χώρες.
Αν και κλίνω προς αυτή την εκδοχή κατά 70% (και προς την πρώτη κατά το υπόλοιπο 30%), δυστυχώς αγνοώ τί ζόρια τραβάνε, ώστε να σας διαφωτίσω.

Υπάρχουν ακόμη δύο πιθανές απαντήσεις, εξαιρετικά απίθανες όμως.
  1. Ότι έκανα λάθος στις εκτιμήσεις μου.
  2. Και ότι δεν θά 'πιανε το "βουντού", διότι την εταιρεία των κρουαζιερών δεν την ελέγχανε, ώστε να τη διατάξουν το επετειακό ταξίδι από Σαουθάμπτον προς Νιού Γιάρκ να επαναληφθεί επακριβώς. (Ο "Τιτανικός" πέρασε κι απ' το Χερβούργο, πράγμα που δεν έκανε το ένα πλοίο της κρουαζιέρας.)
Αυτά, λοιπόν... Έπεσα έξω, ενώ (σχεδόν) όλα τα δεδομένα συνηγορούσαν υπέρ της αρχικής μου σκέψης. Και δεν ήταν και λίγα!

Εσείς, όμως, απ' όλη αυτή την κουβέντα πρέπει να θυμάστε δύο λέξεις κλειδιά: (α) επέτειοι και (β) τελετουργικό. Έτσι ακριβώς σκέπτεται και δρα ο εχθρός!



ii. Χρονικές "πύλες"

Γεννάται, λοιπόν, το ερώτημα, αν "αυτοί" έχουν έρωτα μόνο με την "Παρασκευή και 13". Η απάντηση είναι σαφώς όχι, διότι υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που τους γοητεύουν.

Γιατί;

Διότι τις θεωρούν κάτι σαν "χρονικές πύλες". Μ' άλλα λόγια, ότι στις συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά κάποιον τρόπο "ανοίγουν οι ουρανοί" και γίνονται διάφορα θαυμαστά. (Στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το απλούστερο, η εκπλήρωση των επιθυμιών.)
Η αλήθεια είναι πως κι εμείς έχουμε τέτοιες "πύλες" (άρα, μπορούμε να καταλάβουμε καλά το πώς σκέπτονται "αυτοί"), άσχετο αν πλέον δεν τους δίνουμε σημασία - και τις έχουμε καταχωνιάσει στα συρτάρια της λαογραφίας. Πχ: "Στις 6 Ιανουαρίου ξαναμπαίνουν οι καλλικάντζαροι στα έγκατα της Γής".

Οι "πύλες" "αυτών", όμως, έχουν και μία ιδιομορφία: άλλες θεωρούνται ισχυρές, και άλλες λιγώτερο ισχυρές. Οπότε, σας τις παρουσιάζω κατά σειρά ...ισχύος, αρχίζοντας από πάνω - από τη μέγιστη!

Η πρώτη απ' αυτές είναι η 20η Ιουλίου.

Αυτή η ημερομηνία έχει εισχωρήσει ακόμη και στον σύγχρονο κόσμο, σε περιοχές όπου κανείς δεν φαντάζεται. Πχ στις διαστημικές αποστολές, όπου το αποκρυφιστικό -κι απόκρυφο- διευθυντικό ιερατείο της Νάσα και του Τζέη-Πή-Έλ δίνουν εντολή ν' αρχίσουν, ή να κορυφωθούν οι διαστημικές αποστολές ακριβώς στις 20 Ιουλίου.

Δεν με πιστεύετε; Σοβαρά; Γιάααα θυμηθείτε σε ποιά ακριβώς ημερομηνία έγινε το "μεγάλο βήμα γιά την ανθρωπότητα", η πρώτη (επίσημη και επισήμως παραδεδεγμένη) προς-σελήνωση του 1969! Ή, πότε ακριβώς προσεδαφίστηκε το Μάρς Παθφάϊντερ ( = "Ιχνηλάτης του Άρη") στον Άρη το 1997! (Που υποτίθεται θα έψαχνε στην περιοχή "Κυδωνία" γιά το περίφημο "πρόσωπο"...)

Μήπως με πιστεύετε τώρα λιγάκι παραπάνω; :-)

Επίσης... αν δεν με πιστεύετε ότι υπάρχει αποκρυφιστικό ιερατείο στους δύο αυτούς οργανισμούς, τότε εξηγήστε μου τί δουλειά έχει (ίσως "είχε" - διότι έχω χάσει επεισόδια) στο ΔΣ της Νάσα ο εκ των ηγετών "αυτών", ο Κίσσινγκερ. Τί σπουδές έχει κάνει αυτό το άτομο, ώστε να δικαιολογείται η παρουσία του εκεί μέσα, και μάλιστα σε διευθυντικό πόστο; ("Σπουδές στις ...πολιτικές επιστήμες προ αμνημονεύτων δεκαετιών" είναι η απάντηση, δηλαδή πιάσ' τ' @@ σ'.) Τουλάχιστον, η παρουσία "σκληρών" μεγαλοκαραβανάδων (αν και απαράδεκτη κι αυτή) εξηγείται: όντες εις σάρκαν μίαν και εις πνεύμα έν με τις "υπερεσίες" της χώρας τους, μπαίνουν επικεφαλής στα επιστημονικά κέντρα ως νταβατζήδες - γιά να μην ξεφεύγει κανείς προς απαγορευμένες κατευθύνσεις. (Δε μιλάω γιά εκδήλωση ...φιλοκομμουνιστικών τάσεων εκ μέρους των εργαζομένων! Πάνε αυτά, μας τελείωσαν! Αλλά γιά το να μη γίνονται οι επιστήμονες περίεργοι -γιά το πού ακριβώς πάει η δουλειά- πέραν του ...επιτρεπομένου.)

Ειρήσθω εν παρόδωι ότι η Νάσα είναι υπεύθυνη γιά τις επανδρωμένες αποστολές (πχ "διαστημικό λεωφορείο"), ενώ το Εργαστήριο Αεριωθήσεως (Τζέη-Πή-Έλ) γιά τις μη-επανδρωμένες (πχ τα ρομπότ στον Άρη). Επίσης, ρίξτε μιά ματιά στο βιογραφικό του θεμελιωτή του Τζέη-Πή-Έλ, του Τζάκ Πάρσονς. Το άτομο ήταν ο ορισμός του αποκρυφιστή!

Η 20η Ιουλίου στον χρόνο του κύκλου είναι το όριο μεταξύ Καρκίνου και Λέοντα, και το σημείο όπου συναντώνται τα κεφάλια του ανερχομένου και του κατερχομένου φιδιού του κηρύκειου.




Εδώ βλέπετε τον ζωδιακό, όπως αυτός φαίνεται αν κοιτάξουμε ευθεία προς νότον, και σηκώσουμε το κεφάλι μας επάνω. (Εντάξει,... γιά να είμαστε απόλυτα ακριβείς, στρίψτε την εικόνα 25 μοίρες δεξιοστρόφως.) Στ' αριστερά μας είναι η ανατολή, επάνω ο βορράς, δεξιά η δύση. Η 20η Ιουλίου σημειώνεται με την μπορντώ γραμμούλα ανάμεσα στα σύμβολα του Καρκίνου και του Λέοντα. Βρίσκεται ακριβώς επάνω στον άξονα του κυρήκειου, και όντως φέρνει στον νού την εντύπωση "οδικού άξονα" (δηλ. "πύλης").
Η σημασία της, όμως, δεν πηγάζει απ' αυτό το γεγονός. Ούτε κι απ' αυτά που λέει η θρησκεία μας περί προφήτη Ηλία. Η σημασία της σ' "αυτούς" προέρχεται από το ότι κάποτε είχε σχέση με την ανατολή του Σείριου επάνω απ' την Αίγυπτο, τους καλοκαιρινούς μήνες. Και, όπως έχω ξαναπεί, "αυτοί" ως "Γη της επαγγελίας" θεωρούσαν την Αίγυπτο - και ως ...θρησκεία της επαγγελίας, την αρχαία Αιγυπτιακή. Την οποία θαύμαζαν, παρ' ότι προσπάθησαν να την καταστρέψουν. Τον δε "θαυμασμό" αυτόν τον μεταφέρουν μέχρι σήμερα στα τελετουργικά τους.

Ο Σείριος είναι κοντινό μας άστρο (απέχει απ' τη Γη 8.5 έτη φωτός περίπου), άρα δεν μπορεί να θεωρηθεί "απλανής" - όπως συνήθως αναφέρεται στα βιβλία. Η θέση του αλλάζει, έστω πολύ αργά, αλλά με παρατηρήσιμο ρυθμό.
Έτσι, η 20η Ιουλίου είχε σχέση κάποτε με την ανατολή και το μεσουράνημα του Σείριου πάνω απ' την Αίγυπτο (σε σχέση με τα μεγάλα μνημεία της, τις πυραμίδες και τη Σφίγγα), αλλά αυτό το "κάποτε" ήταν πολύ συγκεκριμένο. Ήταν μερικές χιλιετίες πριν από σήμερα. (Αν δεν κάνω λάθος, ήταν κάπου το 4,500 πΧ.) Στο μεταξύ, και εξ αιτίας της μετάπτωσης του άξονα της Γης, και εξ αιτίας των κινήσεων του ίδιου του Σείριου, αυτό το μεσουράνημα άλλαξε ημερομηνία. Πλην όμως, "αυτοί" έχουν φάει κόλλημα με την 20η Ιουλίου!
Εάν διαβάσετε το θαυμάσιο σχετικό άρθρο του ιστότοπου του Ρίτσαρντ Χόγκλαντ, του "Εντερπράϊζ Μίσσιον" (ανανεώνεται πολύ σπάνια πλέον), θα καταλάβετε σε βάθος όλα όσα λέμε εδώ. Άλλως τε, ο συγκεκριμένος ιστότοπος ήταν η βασική πηγή, που μου τράβηξε την προσοχή στην υπερδιαστατική Φυσική, καθώς και στη σύνδεση Αστρονομίας, ημερολογίων και τελετουργιών.

Εδώ πρέπει να κάνω μία παρένθεση, γιά να πω δύο πραγματάκια λίαν απαραίτητα:
  • Πρώτον, ότι ίσως έτσι εξηγούνται διάφορα ασυνάρτητα φληναφήματα κάποιων εγχωρίων "ερευνητών", ότι ο Σείριος ταυτίζεται με ...τη Θεά Αθηνά! Πράγματι, τα αρχαία Παναθήναια την εποχή του "χρυσού αιώνα" κορυφωνόντουσαν στις 28 Ιουλίου - πράγμα που μας κάνει να υποθέσουμε μετατόπιση του καλοκαιρινού μεσουρανήματος του Σείριου κατά 8 μέρες (εννοείται, πάντα ακριβώς επάνω σε συγκεκριμένη "ώρα αναφοράς", πχ τα μεσάνυχτα), απ' την εποχή που λέγαμε. Αλλά γιατί θα έπρεπε στην αρχαία Αίγυπτο και στην αρχαία Ελλάδα να υπάρχει -έστω και με άλλη μορφή- η ίδια θρησκευτική γιορτή αναγκαστικά; Η δε ταύτιση της Θεάς με άστρο!... έ, τί καπνίζανε και δεν μας δίνανε!
  • Και δεύτερον, ότι πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο κάποιου άλλου "ερευνητή", θεωρούμενου ως σοβαρού. Έ, λοιπόν, ανάθεμα αν αυτός κι όλοι οι όμοιοί του ξέρουν (ακόμη χειρότερα: ανάθεμα αν μπορούν να κατανοήσουν) έστω και τα στοιχειώδη της Αστρονομίας!... ώστε να επεκταθούν και σε αρχαιολογικά συμπεράσματα!!! Το βιβλίο βρίθει ανοησιών και προχειρότητας. Συμπέρασμα: Κρατήστε τα χρήματά σας (...αν εξακολουθείτε να έχετε! LOL!!!), μην τα ξοδεύετε σε τέτοιες έντυπες ανοησίες. Αν, παρ' όλ' αυτά, σας βαραίνουν την τσέπη, προτιμώτερο να τα φάτε στα μπουζούκια με φίλους-ες σας.

Παρένθεση της παρένθεσης: Γιά τις επερχόμενες εκλογές, αρχικά "έπαιξε" και η ημερομηνία 13 Μαΐου. Φαίνεται, όμως, πως "κάποιοι" θυμηθήκανε ότι στις 13 Μαΐου είναι τα γενέθλια των Παιδιών της Λητούς!... και είπαν: "- Έεεεπ!!! Πίσω!!!"
Γιά επετείους, συμβολισμούς και τελετουργικά δε λέμε; Αν θυμάστε, οι προηγούμενες βουλευτικές εκλογές έγιναν με πανσέληνο, δηλαδή το Γκάπ έπαιξε -τελετουργικώς πως- τον ρόλο του ...Μεσσία, που μπαίνει θριαμβευτής στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή των Βαΐων! (Μόνο που μετά σταύρωσε εμάς, αντί να σταυρωθεί αυτός.)


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Actually η πρώτη μέρα του Λέοντα είναι η 23η Ιούλη και ο Σείριος (πιστός ακόλουθος της Αρτέμιδος) είναι αστρολογικό αντίστοιχο της Ίσιδος εξού και η αναφορές κάποιων... περί Αθηνάς μετά της σύγχησης των ... καθότι υπάρχουν κι άλλοι που τον αντιστοιχούν και στις Αφροδίτη (ως κάλλος), Ινάννα, Ιστάρ, Αστάρτη αλλά και στο Ζευς κλπ αν πεις Δία τον Σείριο Β. Υπάρχουν δηλαδής πολλές αντιστοιχίες σε πολλές κλίμακες και επίπεδα. Μην απορείς...
Επίσης η ανατολή λένε στο περίπου έπεφτε μεταξύ 20-25 και αυτό άλλαζε λόγω μετάπτωσης...

mnk είπε...

Ο σύνδεσμος για τον Πάρσονς δεν δουλεύει.
Σχετικό ενδιαφέρον άρθρο εδώ:
http://miastala.com/s/archives/19031

Εδώ ενδιαφέρον βιβλίο:
http://www.vembos.gr/fantasmata.html

ΕργΔημΕργ είπε...

@Ανώνυμον:

Σωστό. Ούτε τα ζώδια είναι ακριβώς 30 μοίρες το καθένα, ούτε η μετάβαση από το ένα στο άλλο γίνεται τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα **κάθε** χρόνο.

Εδώ ζωγραφίζω με χοντρές πινελιές.

@mnk:

Τον διόρθωσα τον σύνδεσμο, ευχαριστώ γιά την επισήμανση. (Ένα μυαλό διαρκώς...)