05 Μαρτίου, 2012

ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΟ ΚΛΥΣΜΑ / Η ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ - ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ


"...Πρόσεχε να μην καταντήσεις βρικόλακας,
διότι μετά ακολουθεί και το κλύσμα στον εγκέφαλο..."
Από το:
"Σφυρί και Πασαλάκι - Εγχειρίδιον Αντιμετωπίσεως των Ζόμπι"


2. ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ

Πριν από αρκετά χρονάκια μου την είχε στημένη η Hoch-Tief σε κάποιο εργοτάξιο. "Αλλοδαπός ο μικρός" σκέφτηκαν "δεν έχει ούτε ιδιωτικό αυτοκίνητο. Θα τον κάνουμε λιώμα".
Αλλά, καθότι υπάρχει και Θεός με είχε τότε υπό την σκέπη του ο άγγελος-φύλακας και φίλος μου, που γνωρίζω, ότι διαβάζει αυτές τις γραμμές (Θυμάσαι αδελφέ;). Προς καλή μου τύχη ο φίλτατος και ιδιαίτερα έντιμος αρωγός μου είχε καλή πείρα από πράσινη τσόχα, πειραγμένα μπαλάκια και ζάρια υδραργύρου.
"Σε παίζουνε με σημαδεμένη τράπουλα" μού είχε πει τότε. "Κάνε τον κουτό και προσπάθησε να ανακαλύψεις τα σημάδια τους. Αν το πετύχεις θα τούς δώσεις εσύ το μάθημα που τους αξίζει".
Εγώ, ως είναι φυσικόν, ήμουν χαϊβάνι. Νόμιζα, ότι η στατική αποτελείται από εξισώσεις ισορροπίας και τον κώδικα προδιαγραφών. Αυτά που άκουγα, περί σφαγής της οικοδέσποινας όταν θεμελιώνουν γιοφύρι, νόμιζα ότι ήταν φολκλορικές διηγήσεις. Ο καλός μου φίλος είχε την υπομονή και την ετοιμότητα όμως να μου εξηγήσει ένα προς ένα τα σημάδια. Τα υπόλοιπα μετά για μένα ήταν σχετικά εύκολα. Τα είχα μελετήσει στο "Για τον Λαϊκό Πόλεμο" του Βον Γκουγιέν Γκιάπ.
Την στιγμή που τα μάζευαν τα παλικαρόπουλα της Hoch-Tief σαν βρεγμένες κότες, μου είπε ο φίλος μου:
"Είδες τι έπαθαν, αφού αναγνώρισες τα σημάδια τους;"
Πράγμα που σήμαινε:
"Εντάξει φιλαράκι, έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσες αυτά να τα βρεις από μόνος σου. Προσπάθησε όμως να βάλεις μυαλό. Να καταλάβεις τι εστί γιαπί. Διότι όλα αυτά που φτιάχνουμε είναι μόνον μπάζα. Και αύριο μπορεί να μην βρίσκομαι δίπλα σου, οπότε θα πρέπει να αμυνθείς μόνος σου".

Στην πορεία του χρόνου σκέφτηκα ξανά και ξανά αυτά που μου έδειξε ο καλός φίλος μου.
Κατανόησα τι σημαίνει να βάλεις ξυπνητήρι - και δη σαν άνθρωπος, ο οποίος επικαλείται ιδεολογία - για να βγεις το πρωί για μεροκάματο και γκασμά.
- Όταν οι πέντε μεγαλύτεροι τραπεζίτες των ΗΠΑ - δηλαδή ο ένας - έχουν από το 1916 με την διάσκεψη του Τζέκυλ Άιλαντ επιβάλει το δικαίωμά τους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ με τον σχηματισμό της FED να τυπώνουν στην πρέσα δολάρια χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Τουτέστιν χρήμα εκ του μηδενός, το οποίο δανείζουν έναντι τόκων στην κεντρική κυβέρνηση, απομυζώντας τις φορολογικές εισπράξεις.
- Και όταν μετά τον ΒΠΠ. μετασχηματίσθηκαν έτσι οι διεθνείς σχέσεις εξουσίας, ώστε οι ΗΠΑ μπόρεσαν να επιβάλλουν στις υπόλοιπες χώρες με την διάσκεψη στο Μπρέτον Γουντς την κάλυψη των εθνικών νομισμάτων τους όχι με χρυσό, αλλά με το σάπιο χαρτί το οποίο αποκαλείται δολάριο.

Θυμάμαι, όταν πριν από αρκετές δεκαετίες έκανα την πρώτη στατική μελέτη, με μοναδικά μέσα ένα στυλό διαρκείας και ένα μπλοκ αλληλογραφίας, με τα οποία έγραφα επιστολές στην μακαρίτισσα την μανούλα μου. Την πήρανε οι γερμανοί ελεγκτές ανά χείρας και τράβαγαν τα μαλλιά τους:
"Καλά ρε παλικάρι", μου είπανε και εξοργισμένοι και παραξενεμένοι, "εσύ υπολογίζεις τα πάντα με τον τύπο της αμφιέριστης δοκού. Άλλο τύπο δεν έμαθες στο σχολείο";
"Έμαθα", τους απάντησα, "αλλά δεν έχω υπολογιστή και αυτός είναι ο μόνος που υπολογίζεται με το χέρι".
Τότε κοιτάχτηκαν οι ελεγκτές μεταξύ τους και είπε ο ένας:
"Να τηλεφωνήσουμε στην αστυνομία. Ο νεαρός είναι δημόσιος κίνδυνος".
Από τότε κατανόησα ότι απειλώ την δημόσια τάξη. Όχι διότι δεν είχα υπολογιστή, αλλά διότι έσπαγα τα ταμπού μιας δοτής κοινωνίας. Ήθελα και εγώ να έχω πρέσα για να τυπώνω. Μόνο που το δικό μου μελάνι δεν αποτελείτο από το αίμα άλλων, αλλά από τον δικό μου ιδρώτα.

Στη συνέχεια έστειλα περίπου 150 αιτήσεις για να βρω εργασία στις βασικές κατασκευαστικές και μελετητικές εταιρίες. Οι 149 από αυτές επέστρεψαν τον φάκελο με πανομοιότυπο συνοδευτικό:
"Προς αποφόρτιση του όγκου εγγράφων, που είμαστε υποχρεωμένοι να αρχειοθετούμε, σάς επιστρέφουμε τον φάκελο της αιτήσεώς σας..."
Ένας από όλους αυτούς με κάλεσε σε συνέντευξη. Το πρώτο που με ρώτησε ήταν εάν είχα κάνει στρατιωτική θητεία.
"Καλά ρε φιλάρα",
τον ρώτησα, "πού τα έχεις τα καλάσνικοφ; Κόσμο για να κυνηγάει αγριογούρουνα στο δάσος θέλεις να προσλάβεις, ή μηχανικούς";Τότε είχα καταλάβει. Όλες οι πόρτες ήταν εκ των προτέρων ερμητικά κλειστές, δεν χώραγα στο σύστημα. Έτσι ξαφνικά μού πέρασε από το μυαλό η ιδέα, ότι είμαι βλάκας. Πώς δεν το είχα αντιληφθεί, αφού όλοι όσοι είχαν αποφοιτήσει πριν από εμένα είχαν γίνει οδηγοί ταξί ή σερβιτόροι. Με εξαίρεση "τα παιδιά που είχαν δόντι". Γι' αυτούς άνοιξαν ως δια μαγείας οι πόρτες, πριν τις κρούσουν.

Όμως δεν το έβαλα κάτω. Σκέφτηκα να κινηθώ με βάση το σάπιο ρεύμα. Πήρα το τηλέφωνο και τον χρυσό οδηγό και τηλεφώνησα στον πρώτο της σειράς:
"Καλημέρα σας καλέ μου κύριε" του είπα. "Είμαι σκλαβέμπορος και νοικιάζω προσωπικό. Σκλάβους. Μήπως χρειαζόσαστε κανένα μηχανικό;"
"Βεβαίως",
μου απάντησε, "έχετε τίποτε καλούς";
"Έχω ένα έλληνα",
τού απάντησα, "είναι τζιμάνι, ο καλύτερος σκλάβος που έχω".
"Στείλτε τον να τον δοκιμάσουμε",
μου είπε.Από την επόμενη ημέρα είχα δουλειά με διπλές εισπράξεις. Αυτές του σκλάβου και αυτές του σκλαβέμπορα. Σωτήριον έτος 1980.

Από τότε είχα καταλάβει αυτό που έγραψα στο πρώτο μέρος:
Όλα είναι καλά και άγια, αρκεί να μην είναι πειραγμένα. Όταν είναι πειραγμένα είναι άχρηστα.
Και όλα έχουν ως στόχο να πλασάρουν το πειραγμένο. Να το εμφανίσουν γνήσιο και άδολο.
Όταν ρώτησα τον ελλαδέμπορα, γιατί σε κείνες τις χιλιάδες στολές καλογραιών είχε βάλει στριγκάκι, μου απάντησε:
"Μα για κοκότες της εξουσίας προορίζονται".


3. ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ
Εδώ και χρόνια αναφέρομαι για την επερχόμενη "κυβέρνηση" γκρουπούσκουλων.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρεντίκολο, το οποίο πρόκειται να έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος. Με τις πλέον όμως οδυνηρές ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ συνέπειες τής ιστορίας του.
Διότι αυτή εικάζεται να είναι η εσχάτη των "κυβερνήσεων".
Όχι διότι δεν θα μπορέσουν να υπάρξουν άλλες δοτές κυβερνήσεις, ως αυτές τις οποίες αναδεικνύει ο "κυρίαρχος λαός" ανά τετραετία. Ο κίνδυνος ο οποίος δυστυχώς διαφαίνεται, είναι ότι δεν θα υπάρχει πλέον χώρα.
Δεν πρόκειται για "το τέλος της μεταπολίτευσης", όπως ισχυρίζονται κάποιοι βαρύγδουποι του κοπανιστού αέρος, αλλά για το προγραμματισμένο κατέβασμα της αυλαίας ενός δοτού προτεκτοράτου.
Με την Eurogentfor μέσα, έτοιμη να μετατρέψει σε κρεατοπολτό όποιον κινηθεί ενάντια στην ήδη συντελεσθείσα απεμπόληση της κρατικής κυριαρχίας,

εάν το πρόβλημα της χώρας μπορούν να το λύσουν οι πολιτικοί, οι εκλογές και η επόμενη βουλή,

εάν το πρόβλημα της χώρας μπορούν να λύσουν νεοσυσταθέντες εκλογικοί προσωποπαγείς μηχανισμοί, χωρίς οργανωμένη λαϊκή βάση, τού ενός παλαιοκομματικού και του άλλου νεοσταλινικού ρήτορα της λογιστικής του "απεχθούς" χρέους, με εγγραφή των κομματικών μελών μέσω διαδικτύου,

εάν οι δέουσες μορφές πάλης είναι να μαζευόμαστε μπουλούκι μπροστά στην βουλή, για να βαράνε οι κρατικοί βεληγκέκηδες, καθώς βλέπουνε οι βουλευτές παιχνίδια μπάσκετ στην τηλεόραση της λέσχης της βουλής χασκογελώντας και ξύνοντας τα φρύδια τους,

εάν το πρόβλημα είναι ποιοι θα νομιμοποιήσουν την επερχόμενη κυβέρνηση γκρουπούσκουλων με την αντιμνημονιακή ρητορία τους μέσα στην βουλή,

το μάθημα το μάθαμε ήδη από τον Σαμαρά και ας βάλουν την πλάκα τους στο γραμμόφωνο για να ακούσουν το οι μάγκες δεν υπάρχουν πια τους πάτησε το τραίνο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι υπάρχουν ακόμη και μέσα στην βουλή κάποιοι ελαχιστότατοι τίμιοι άνθρωποι. Όχι όμως αυτοί, που ψαρεύουν τα διαφυγόντα πρόβατα για να τα κρατήσουν υπό έλεγχο.

Η χώρα έχει αλωθεί ήδη εκ των έσω και απειλείται απροκάλυπτα εκ των έξω.

Δεν μπορεί όμως να είναι η οργή το κίνητρο της ανατροπής.
Αλλά η συστηματική επαναστατική ετοιμότητα και δράση. Το φύλαγμα στον κόρφο μας εκείνης της θράκας, που κράτησε αναμμένη με το αίμα του ο Σολωμός Σολωμού και ο αγώνας για να γίνει η φλόγα φωτιά.

Χωρίς επαναστατική θεωρία δεν υπάρχει επαναστατικό κίνημα.
και
Χωρίς οργανωμένη επαναστατική πρωτοπορία δεν μπορεί να αναπτυχθεί επαναστατική δράση.

4 σχόλια:

HellCombatant είπε...

WARNING: Ultimate Conclusion := "Your World is a 'Kobayashi Maru' Testfield, therefore it has not been build for all but for a special target group!".

http://en.wikipedia.org/wiki/Kobayashi_Maru

HellCombatant είπε...

FURTHER COMMENT: How does one fill a world with 'Avatars' that are neither robots nor dreams? Here are two possible answers...

http://whoeverfightsmonsters-nhuthnance.blogspot.com/2012/03/control-of-undead.html

http://whoeverfightsmonsters-nhuthnance.blogspot.com/2012/03/we-have-all-become-gods-now-weylands.html

...which means that THEY ALREADY KNOW!

nikos είπε...

περνάει με άριστα !!!..χιχχι

Hypethros είπε...

Δείτε και αυτό:

The Reign of Robots May Be Closer Than You Think: Mark Buchanan

http://www.businessweek.com/news/2012-03-06/the-reign-of-robots-may-be-closer-than-you-think-mark-buchanan