14 Αυγούστου, 2010

ΧΑΒΟΥΖΑ ΑΝΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κάνοντας ανάλυση τον συνημμένων...
μπορείς να μου απαντήσεις,
αν μας παίζουν σε γήπεδο
με τέρμα την χαράδρα;


Νίκος

Φίλε μου Μποτίλια, σου γράφω ακόμη μια φορά, αν και πολύ από το ενδιαφέρον υλικό που σου στέλνω κατά καιρούς, επιμένεις να μην το αναρτάς. Δεν πειράζει. Εγώ σε διαβάζω, σε σχολιάζω και θα εξακολουθώ πάντοτε σε φροντίζω και ότι θέλεις βάλτο.

Tο γνωρίζουμε, ή έστω υποπτευόμαστε όλοι, όσοι διαθέτουμε έστω κάποια κουκούτσια προσγείωσης σε αυτά που συμβαίνουν, η πολλαπλή χρεωκοπία που μας κάτσανε, έγινε με πολλαπλού τύπου χουνέρια.
Μια από αυτές, που αποτελούν την τεράστια χαβούζα, που μας παρουσιάζουν ως "ανάπτυξη" είναι το ξεπούλημα του κάθε τι μέχρι το κόκαλο. Ανθρώποι και περιβάλλον στενάζουν μέσα στο βουρκόνερο. Ξεφτιλίσανε τη ζωή, έτσι που θα θα την περιφρονούσανε και οι άγριοι, που ζουν σε καλύβες. Το φυσικό περιβάλλον που ζουν οι άγριοι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την χαβούζα που στήσανε οι επιστάτες των ξένων και ο συρφετός που τους ακολουθεί.

Ένας από αυτούς τους τρόπους, είναι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου με φοβερές συνέπειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Όμως ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ.
Για να το καταλάβεις αυτό, σου στέλνω μια ανταπόκριση με βίντεα για την εξόρυξη του χρυσού.

1. Δες λοιπόν, πως τα λέει το "μεγάλο αφεντικό" της "Ελληνικός Χρυσός" Δ. Κούτρας. Ψεύτικο περιτύλιγμα της βρόμικης πραμάτειας.




Όμως υπάρχουν ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Μπροστάρηδες στις τοπικές κοινωνίες, που δεν είναι τσιράκια της εξουσίας και τα λένε με το όνομά τους. Η τοπικές κοινωνίες πρέπει να αναπτύξουν δύναμη, ενάντια στους Κουίσλιγκς της Πλατείας Συντάγματος.
Άκου τον Τόλη Παπαγεωργίου από την Ιερισσό. Ο Κούτρας διάβαζε αυτά που του γράψανε. Ο Τόλης Παπαγεωργίου τα λέει. Μυαλό και καρδιά. Ναι φίλε μου, υπάρχουν ακόμη αυτά. Κι αυτά είναι η λύση. Δείχνουν τον δρόμο.




Δες και την Νίνα Στεφανίδου, μεταλειλόγο μηχανικό. Δεν ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι πάντοτε τους αφεντάδες που το παίζουν δήθεν ψωμοδότες.

"- Οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς.
- Με εμπρησμούς των σπιτιών των μελών της πρωτοβουλίας μας επιχειρούν να μας ανακόψουν."




Άκου και τους απλούς ανθρώπους επιτόπου. Μιλούν για τον πόνο τους. Ποιος θα οργανώσει την οργή τους; Ή θέλεις να καταντήσει αυτή απόγνωση;

"- Θέλουν να μας κάνουν κλέφτες, αφού χάσαμε τους πατεράδες μας".
Πολυζογόπουλος: Η προδοσία των ψεύτικων συνδικάτων
Πάχτας: Οι άνθρωποι της απάνθρωπης φεουδαρχίας
Με μέσο πίεσης τις θέσεις εργασίας
Η εξόρυξη χρυσού μια εξόφθαλμα παράλογη και επικίνδυνη διαδικασία.
Για ένα τόνο χρυσού απαιτούνται 6.500.000 τόνοι μεταλλεύματος. Η υπόγεια εξόρυξη χρυσού έχει πλέον εγκαταλειφθεί, γιατί θα προϋποθέτει μεγάλες επενδύσεις σε δημιουργία υπόγειων κατασκευών. Έτσι έχει αντικατασταθεί από την επιφανειακή εξόρυξη με την δημιουργία τεράστιων κρατήρων στην επιφάνεια.
Τεράστιες ποσότητες νερού και χρήση επικίνδυνων χημικών δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Κυρίως χρησιμοποιείται κυάνιο, το δηλητήριο που χρησιμοποίησαν οι Ναζί για την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.




Βιβλική καταστροφή στο Στρατώνι.
"Έσπασε ο λάκκος..."



Νίκος και Συνεργαζόμενοι

6 σχόλια:

nikos είπε...

ευχαριστώ ..Dziekuje ...danke ...

nikos είπε...

Ότι λάμπει δεν είναι...χρυσός.. καμία φορά... φωσφορίζουν και οι κώλοι... το σχέδιο Reisen 2 δεν θα περάσει

nikos είπε...

βέβαια -Riese 2

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Νίκο εγώ σ' ευχαριστώ θερμά για την φροντίδα σου.

antigold είπε...

Πριν από μερικές μέρες υποβλήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τη Χαλκιδική και συνοδεύτηκε από την απαραίτητη προπαγάνδα σε εντυπα και ηλεκτρονικά "μέσα ενημερωσης"...

Ακόμα και η ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση μάθαμε ότι έπλεξε το εγκώμιο της μεγάλης επένδυσης του χρυσού που τάχα θα σώσει την εθνική οικονομία!
Ο Μπόμπολας και ο Κούτρας το γνωρίζουν καλά το παιχνίδι, άλλωστε ελέγχουν όλα τα "μέσα".

Παράλληλα, ο Υπουργός Επικρατείας εν μέσω καύσωνα έβγαλε για "διαβούλευση" ένα αισχρό σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση των μεγάλων έργων, δημόσιων και ιδιωτικών. Δείτε εδώ: http://www.opengov.gr/ypep/?p=7. Και μαντέψτε ποιο "μεγάλο έργο" θα είναι το πρώτο που θα επιταχυνθεί...

Ο αγώνας μπαίνει πλέον στην πιο δύσκολη φάση του. ...

nikos είπε...

και στην περίπτωση μας έχουμε να κάνουμε με κλασική περίπτωση.... κρατικής κεντρικής διαπλοκής ....η ιδιωτικοποίησης ολόκληρης περιοχής Β. Χαλκιδικής με τον... κόκκορα (πρωταγωνιστές Παχτα Ζωγράφου @ΣΙΑ) να ...γέννα "χρυσά αυγά " που .. εύχομαι να αποδειχτούν .. κλούβια .. και η καταστροφή του χωρίου μου προχωρά αμείλικτα