28 Αυγούστου, 2009

ΟΤΑΝ ΣΠΑΝΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ

Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα
κακιά σκουριά δεν πιάνει
ούτε αλυσίδα στου αγριμιού
και του Ρωμιού το πόδι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ

Αντιγράφω από την Eλευθεροτυπία:

Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
49 μέρες για το δίκιο του

Μια ανάσα πριν από το μη αναστρέψιμο κακό, κυριολεκτικά στο παρά 1', αφού ήδη χθες διένυε την 49η ημέρα απεργίας πείνας, έγινε επιτέλους δεκτή από δικαστικό συμβούλιο η αίτηση του 29χρονου Θοδωρή Ηλιόπουλου για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, που μετρά οκτώ μήνες, με περιοριστικούς όρους.
Θοδωρής Ηλιόπουλος Θοδωρής Ηλιόπουλος Ο νεαρός κρατούμενος, ο οποίος μόλις πριν
από λίγες ημέρες μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο «Σωτηρία», καθώς η κατάσταση της υγείας του από τη μακρά απεργία πείνας επιδεινωνόταν ραγδαία, είχε την ατυχία να βιώσει στο πετσί του τις συνέπειες μιας τύποις απονομής δικαίου, που δεν συνάδει με το πνεύμα αλλά ξεπερνά ακόμη και το γράμμα του νόμου.

Ο νεαρός Θ. Ηλιόπουλος συνελήφθη στις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου κοντά στη Νομική Σχολή της Αθήνας ύστερα από πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ένα από τα δεκάδες που πραγματοποιήθηκαν εκείνες τις ημέρες με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου.
Στην κατοχή του δεν είχαν βρεθεί στοιχεία τέτοια που να τον καθιστούν ύποπτο συμμετοχής σε επεισόδια, παρά μόνο ένα σακίδιο με προσωπικά του είδη. Για την ανακρίτρια όμως, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκε, ήταν αρκετές, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι καταθέσεις δύο αστυνομικών για να αποφασίσει με τη σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα την προσωρινή του κράτηση.
Ετσι ο 29χρονος, που είναι παιδί πάμφτωχης οικογένειας, την οποία στήριζε οικονομικά, εθελοντής αιμοδότης και έχει κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως εκπαιδευτικός, μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού όπως και αρκετοί από τους νεαρούς που είχαν συλληφθεί τότε, οι περισσότεροι κάτω από τις ίδιες συνθήκες.
Οκτώ μήνες μετά, η παράταση ακόμη και του εξαμήνου της προσωρινής του κράτησης, την ώρα που όλοι οι προφυλακισθέντες των «Δεκεμβριανών» αποφυλακίζονταν, ήρθε να καταδείξει ότι στο πρόσωπο του ανίσχυρου Θ. Ηλιόπουλου κάποιοι εκπρόσωποι της Θέμιδας έβαλαν στόχο να ξεπεράσουν κάθε όριο αυστηρότητας.
Ο 29χρονος αναγκάστηκε να καταφύγει στην απεργία πείνας όταν στις 10 Ιουλίου, κι ενώ η προσπάθειά του για αποφυλάκιση είχε ήδη προσκρούσει δύο φορές στο τείχος της άρνησης των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών, το Συμβούλιο αποφάσισε την παράτασή της και πέραν του πρώτου εξαμήνου.

Τελικά χθες με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας διέταξε την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους και δη εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Αφού αφέθησαν όλοι οι βάνδαλοι του Σόρος που είχαν συλληφθεί κατά τις βάρβαρες ασχημονίες των επισοδείων - τονίζω το "ασχημονίες", διαχωρίζοντας αυτές από τις ειρηνικές διαμαρτυρίες των πολιτών - αφού οι περισσότεροι των βανδάλων είχαν εισαχθεί σκόπιμα από το εξωτερικό για να ρημάξουν την πόλη, μαζί με τους εσωτερικούς πεμπτοφαλαγγίτες που κινητοποιήθηκαν μέσω Indymedia και SMS και εκείνους τους λίγους ανεγκέφαλους πιτσιρικάδες, που η έλλειψη διαπαιδαγώγησης και αληθούς παιδείας έσπρωξε στην αγκάλη αγελαίας παρόξυνσης της δοτής διαμαρτύρησης, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΗ - ειρηνικώς και ειλικρινώς διαμαρτυρόμενο. Με στόχο την παραδειγματική τιμωρία του αιμοδότου, του ανθρώπου που μελετούσε και μετουσίωνε στην ζωή την ποίηση, του αγνού ιδεολόγου.
Διότι δεν κατέρχεται, αξιότιμες κυρίες και κύριοι, αγαπητοί επισκέπτες, το κάθε πληρωμένο και ενεργούμενο κουμάσι της προγραμματισμένης καταστροφής, σε απεργεία πείνας 48 ημερών, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Αυτή η επιλογή χαρακτηρίζει ΜΟΝΟ ιδεολόγους, τα υγειή εκείνα κύτταρα δηλαδή του κοινωνικού οργανισμού, που είναι έτοιμα να θυσιαστούν ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ.
Αλλά υπάρχει και Θεός. Που οπλίζει τους αγνούς και γενναίους με αποφασιστικότητα και τους βοηθάει - με την ετοιμότητα ανάλωσης της ζωής τους που επιστρατεύουν - να σπάνε τις αλυσίδες. Δείχνοντας την οδό του αγώνος σε όσους δύνανται να κατανοούν.

ΖΗΤΩ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ!
Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Αγαπητε Θοδωρή:
Η νίκη που επέβαλες στις δυνάμεις της αυθαιρεσίας, αποτελεί μέσα στην καμμένη γη της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας, στη φάση που οι δυνάμεις τις ανωμαλίας υποσκάπτουν την στοιχειώδη βάση της ζωής μας βάναυσα και ορμητικά, ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ.
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΦΥΤΕΥΣΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ ΝΟΗΤΟ, ΔΑΣΟΣ ΨΥΧΗΣ, ΑΠΡΟΣΙΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: