27 Οκτωβρίου, 2008

ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ - ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΤη Ρωμιοσύνη μην την κλαις...
Γιάννης Ρίτσος

Εχθές διάβασα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δυο άρθρα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, που όμως αισθάνθηκα να τα βαραίνει μια και η αυτή αδυσώπητη αλήθεια. Η αλήθεια που βαραίνει τις πλάτες κάθε πραγματικού Έλληνα.
Το ένα αφορούσε τη δημιουργία Μουσείου για την Εθνική Αντίσταση κάπου στην Κρήτη. Το άλλο αφορούσε το συντονισμό των ανθελληνικών ενεργειών των σκοπιανών και τούρκικων οργανώσεων στις ΗΠΑ, από την εταιρία Hill and Knowlton, που διευθύνει ο Χένρι Κίσιγκερ.
Ο συσχετισμός των δύο αυτών άρθρων, με βοήθησε να συγκεκριμενοποιήσω κάποιες σκέψεις, που με απασχολούσαν έντονα τελευταία, σχετικά με ένα αίσθημα "στριμώγματος", που συχνά αισθάνθηκα να με διαχέει, την εντύπωση στριμώγματος που χαρακτηρίζει όλο και περισσότερο την Ελλάδα, το πικρό παρελθόν της και το ζοφερό μέλλον της. Όχι σαν αιτία ψυχοπλακώματος, αλλά προβληματισμού. Γνωρίζοντας ότι η χώρα, που φέρει το όνομα της Φωτεινότητος και των Φωτεινών αναπόφευγα θα λάμψει για περισσότερες φορές ακόμη στο μέλλον και θα αποτελέσει τον φωτοδότη της ανθρωπότητος.
Είπε την ημέρα των εγκαινίων του Μουσείου ο Πρόεδρος της επιτροπής Βαρδής Βαρδινογιάννης, που πήρε τη πρωτοβουλία για τη δημιουργία του, μεταξύ άλλων: "Αυτή τη στιγμή η σκέψη μου τρέχει πίσω στα καλύτερα παιδιά της Εθνικής Αντίστασης, που τα εξόντωσαν μετά την απελευθέρωση, για να μας εκδικηθούν". Μια φοβερή φράση, μια φρικαλέα διαπίστωση. Αντί να στεφανώσει η Κοινωνία τους ήρωες της Πατρίδας, βάζει μετά την απελευθέρωση τα καθίκια τους δοσίλογους να τα δολφονήσουν. Μια επιλεκτική γενοκτονία, για να καταστραφούν οι άριστοι και κύρια το σπέρμα τους, που αποτελεί την ελπίδα της αυριανής κοινωνίας, για να απιπλεύσει με την ωμή βία η σαβούρα, η μπόχα, η σκουριά, ο εμετός και η πώρωση.
Τα καλύτερα παιδιά θα δολοφονηθούν. Οι υπόλοιποι θα σταλούν στα ξερονήσια. Θα κακοποιηθούν φυσικά και κοινωνικά. Με χτυπημένη υγεία, σταμπαρισμένοι κοινωνικά, υπό μόνιμη καταδίωξη των χαφιέδικων μηχανισμών του "κράτους", πώς θα τολμήσουν αυτοί ποτέ να κάνουν οικογένεια; Ποιος "νοικοκύρης" θα ανεχτεί να ερωτευθεί ένα τέτοιο παιδί η κόρη του;
Οι άλλοι, οι σκουριασμένοι, οι άχρηστοι, οι επικύνδινοι, θα τα πάρουν όλα. Διορισμούς, δάνεια, διευκολύνσεις, προτίμηση. Τα παιδιά τους θα σταλούν στα κολέγια, στα πανεπιστήμια, θα πάρουν πτυχία με μηδέν κόπο, ανύπαρκτες γνώσεις, απελέκητο χαρακτήρα. Με γνώμωνα την καριέρα και την κοινωνική ανέλιξη, που στηρίζεται στα μέσα και τις γνωριμίες του μπάρμπα στην κορώνα, θα δημιουργήσουν την σημερινή κοινοβουλευτική κλεπτοκρατία. Δίνοντας τον τόνο στην κοινωνική εξέλιξη, θα καθορίσουν τα πλαίσια για να αξιοποιηθούν και οι επίδοξοι γενίτσαροι, οι άνθρωποι με ταπεινή καταγωγή και λαϊκή προέλευση, που είναι έτοιμοι να προδώσουν τα πάντα, για μια ψεύτικη αίγλη στα χαμετυπία των δήθεν ισχυρών. Τα γερόντια και τα αλητόπουλα του κατεστημένου θα βρουν ιδεολογικό προκάλημα στην Εκκλησία. Θα σταυροκοπιούνται για να το παίξουν χρηστοί πολίτες, προωθώντας ξεδιάντροπα τον εκφυλισμό ενός ιερού θεσμού, που στήριξε στο παρελθόν τους αγώνες του Έθνους. Σκατζόχειροι των "ιερών" Real Estate, αριστεροδεξιοκεντρώα κομματόσκυλα, οι σύγχρονοι εφιάλτες. Μια επιλεκτική ευγονική, που εφαρμόστηκε με τις πιο απάνθρωπες μεθόδους, για να στερήσει την κοινωνία από εκείνα τα παιδιά, που θα είχαν διαπαιδαγωγηθεί από ανθρώπους με χαρακτήρα, αφήνοντας τους κοπρίτες σαν λίπασμα στη διόγκωση της σημερινής σαπίλας, που φυτεύτηκε μεταπολεμικά με το βούρδουλα και την αγχόνη στην Ιερή Γη .

Ο τουρκικός συνασπισμός Αμερικής (TCA) "πολιτιστικός" σύλογος τουρκο-αμερικανών, ανακοίνωσε πρόγραμμα υποτροφιών για σκοπιανούς για σπουδές στην τουρκία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Ελευθεροτύπιας. Τι να πάνε να μάθουν οι άσχετοι στα μεσαιωνικά φυτώρια της τυφλωμένης διαστρέβλωσης, όχι μόνο της ιστορίας, αλλά πριν από κάθε τι της ανθρώπινης προσωπικότητας;
Ο πρόεδρος της ενωμένης "μακεδονικής" διασποράς (UMD) Μετόντια Κόλοσκι, δήλωνε υπερήφανος που ο κεμάλ "ατατούρκ" "γεννήθηκε και σπούδασε στη Μακεδονία". "Οι δύο κοινότητες συνεργάζονται, ώστε η φωνή τους να ακούγεται διεθνώς σε ζητήματα, όπως η διεύρηνση του ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια". Έτσι πρόσφατα "τούρκοι" διαδηλωτές σήκωσαν πρόσφατα πλακάτ σε διαδήλωση στην Ουάσιγκτον με σύνθημα "Ελληνικός στρατός κατέχει τη Μακεδονία". Ομολογημένος αρχισυντονιστής ο Χένρι Κίσιγκερ.

Οι στόχοι είναι προφανείς. Να μην μπορέσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, αυτό που παραλάβαμε από τους γονείς μας, για να απαξιωθεί το γένος που δίδαξε το Πνεύμα, τη Δημοκρατία και τον Ηρωισμό στην ανθρωπότητα.

Ο έσωθεν ανθελληνισμός με τον έξωθεν ανθελληνισμό συμβαδίζουν.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ - ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ - ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!
Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ!

1 σχόλιο:

vaggelas είπε...

Κάποτε συνάντησα έναν σοφό της ζωής και μιλήσαμε για ώρες. Ήταν από κείνους τους σοφούς που δεν χρειάζεται να ρωτήσεις. Σε βλέπουν όλο και απαντούν πριν οι σκέψεις σου λάβουν οργανωμένη μορφή για να ρωτήσεις το οτιδήποτε.

Είχα τότες φίλε μου το ίδιο άγχος, τους ίδιους προβληματισμούς για την αγαπημένη μας πατρίδα. Την έβλεπα σα δέντρο που κόπηκε σύριζα και απέμειναν μοναχά οι βαθιά παραχωμένες ρίζες του. Για αιώνες πολλούς το δέντρο του ελληνισμού μεγάλωνε κάτω από το πλούσιο φως των γενναιόδωρων θεών του, κι οι καρποί του ήταν τόσοι πολλοί που αρκέσαν για να ταίσουν πλουσιοπάροχα όλους τους ανθρώπους της γης. Και να που ακόμα μένει περίσσευμα μπόλικο, αρκετό για να χορτάσουν και τα παιδιά των παιδιών μας.

Το όμορφο δέντρο όμως το φθόνεσαν πολλοί, κι ένα-ένα τα κλαδιά του κόπηκαν με βία και τα φύλλα του συνάχθηκαν όλα στο χώμα. Κι ο κορμός του πληγωμένος λύγισε κι ακούμπησε παρηγοριά κι αυτός δίπλα σ όλα τα άλλα χαμένα μέλη της οικογένειάς του. Ακούμπησε μαλακά για να ξαποστάσει από τους αμέτρητους αιώνες, και να θρηνίσει τις απώλειες στη σιωπή του.

Ο σοφός της Ζωής σήκωσε τα μάτια του και μου αποκρίθηκε με αγάπη:

-Να μην ανησυχείς, και να μην σκοτίζεσαι. Δες μέσα στο διάβα της ιστορίας πως μικρά έθνη κατάφεραν να αντέξουν και να επιβιώσουν χιλιάδες χρόνια τώρα. Και κοίτα κι όλες εκείνες τις μεγάλες αυτοκρατορίες που εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Δες και κατανόησε τις διαφορές τους. Τα έθνη εκείνα τα οποία ενσάρκωσαν στην συλλογική τους ψυχή πνευματικό Λογο Ζωής, δεν θα πεθάνουν ποτέ. Όσα έσπειραν στην ψυχή τους σκοτάδι, αργά ή γρήγορα, θα θερίσουν αυτό που έσπειραν.

Οι ρίζες του Ελληνικού Λόγου είναι τόσο βαθιά παραχωμένες που δεν μπορεί τις πειράξει ανθρώπινο χέρι.
Κι αν οι φυλλωσιές του ρίχτηκαν με μίσος στην γη, κι αν κόπηκαν βίαια τα κλαδιά κι ο κορμός πελεκήθηκε με φωτιά και τσεκούρι, οι ρίζες του βρίσκονται στο απροσπέλαστο της λογικής και θα βλαστήσουν και πάλι...