Μνήμη ηρώων
κεφθείς καλώς (ότι δεν γίνεται ζημιά παραπέρα), σας ετοίμασα και σας κοινοποιώ δύο παραδείγματα... που επιβεβαιώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς μου της αμέσως προηγούμενης σειράς άρθρων. Διαβάστε και κρίνετε.
i. Καραϊσκάκης και Βελουχιώτης
Στο πρώτο παράδειγμα συγκρίνω τις ημερομηνίες θανάτου του Γεωργίου Καραϊσκάκη...
...και του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα).
Οι φωτογραφίες παρατίθενται γιά τους εξ υμών φυσιογνωμιστές.
Ο πρώτος πέθανε στις 23 Απριλίου 1827 με το "παλιό" ημερολόγιο, άρα στις 6 Μαΐου 1827 με το "νέο" (ήδη τη δεκαετία του 1820 η προπορεία του γρηγοριανού ημερολογίου έναντι του ιουλιανού αντιστοίχου είχε φτάσει τις 13 μέρες). Ο δε δεύτερος αυτοκτόνησε στις 16 Ιουνίου 1945.
Ο πίνακας της διαφοράς των δύο ημερομηνιών θανάτων σε σεληνιακούς μήνες είναι ο εξής:
(Παρατηρήστε πως "συμμάζεψα" το λογιστικό φύλλο,
γιά να φαίνεται μόνον το αποτέλεσμα που μας ενδιαφέρει -
- και όχι τα άπειρα ενδιάμεσα.)
Και μας δίνει διαφορά ακριβώς 1,579 τροπικών ή αστρονομικών σεληνιακών μηνών. Αυτή η διαφορά προκύπτει ως άθροισμα των παρακάτω όρων της ακολουθίας Φιμπονάτσι:
Παρατηρούμε πως -εκκινούντες από κάτω- η συμμετρία αποτελείται από τρία άλματα των δύο όρων, και δύο άλματα των τριών όρων.
ii. Κανάρης και Φουσίντα
Στο δεύτερο παράδειγμα, συγκρίνω πάλι τις ημερομηνίες θανάτου των Κωνσταντίνου Κανάρη και Μιτσούο Φουσίντα. (Έ, όχι και "- Ποιός είν' αυτός;"! Να πάτε να μάθετε! Σαν σήμερα έδρασε - στις 7 Δεκεμβρίου 1941.)
Οι φωτογραφίες τους:
Και:
Ο πρώτος πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 1877 (η Ιστορία ήδη αναφέρεται σε ημερομηνίες του σημερινού ημερολογίου -γρηγοριανού- γιά χρονολογίες μετά το 1830, άρα η ημερομηνία αυτή δεν χρειάζεται τροποποίηση), ο δε δεύτερος στις 30 Μαΐου 1976.
Ο πίνακας διαφοράς σεληνιακών μηνών...
...μας δίνει διαφορά 1,320 μήνες ακριβώς. Οι οποίοι εκφράζονται ως εξής επάνω στη Φιμπονάτσι:
Ξεκινώντας από κάτω, έχουμε δύο συνεχείς όρους, κενό, τρείς συνεχείς όρους, κενό, δύο συνεχείς όρους, κενό, τέσσερεις συνεχείς όρους.
Όσοι-ες ξέρετε από μουσική, θα διακρίνετε αμέσως ζευγάρια τονικής / δεσπόζουσας, κτλ κτλ. Κάτι σάν: ντό παύση μί παύση ντό παύση σόλ. Όντως σκέτη μουσική - "των σφαιρών".
Τούτων ειπαθέντων, πιστεύω να πειστήκατε σε μεγάλο βαθμό. Έδωσα τα συγκεκριμένα παραδείγματα, διότι οι ημερομηνίες γεννήσεως των Κανάρη και Καραϊσκάκη είναι αβέβαιες. Άρα, το οποιοδήποτε λαμόγιο διαβάζει αυτή τη σελίδα, αποκλείεται να βρει -με τη χρήση των δεδομένων που παραθέτω- το πότε ξαναγεννήθηκαν στη σημερινή τους ενσάρκωση. Βλέπετε, και ο Μάρκο ντε Σάντ, αλλά και η αφεντιά μου, σας έχουμε ήδη ενημερώσει πως οι ήρωες του παρελθόντος ενσαρκώθηκαν πάλι, γιά να μας βοηθήσουν ακόμη μία φορά να ξελασπώσουμε.
Και, ως ελάχιστο φόρο τιμής, θέλω ν' αφήσω τους ήρωες στην ησυχία τους και απερίσπαστους στο δύσκολο έργο τους.
Μια απορία μόνον. Δε σου πέρασε ποτέ από το νου ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα -που είναι κ "απλοικό" στο κάτω κάτω- δεν μπορεί παρά να είναι η συνέπεια ενός "Κοινού" (δηλ. "ομαδικού") ονείρου? Έχεις ποτέ ακούσει για το ονείρεμα των σαμάνων?
ΑπάντησηΔιαγραφή@HellCombatant:
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, πολλά έχω σκεφτεί κατά καιρούς. Όμως, είπα πολλές φορές πως δεν είμαι κάτοχος της απόλυτης αλήθειας.
Ψάχνω στα τυφλά, και εδράζομαι σ' αυτό που φαίνεται ως σταθερό σημείο, γιά να κάνω το επόμενο βήμα.
Τώρα, αν δεν υπάρχουν σταθερά σημεία, όλα όσα λέω είναι -φυσικώ τω λόγω- ανοησίες. Μόνο που δεν φαίνεται κάποιος σοφώτερος στον ορίζοντα, να μας οδηγήσει!
K αν είμαστε οι "Ονειρευτές" του "Φαέθωνα" κ γι αυτό τα ξανα-θυμάσαι όλα?!
ΑπάντησηΔιαγραφή@HellCombatant:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε σκότωσες τώρα!
Είναι που επιμένω μουλαροειδώς να βάζω την όποια γνώση στο στενό καβούκι του συνειδητού νού, γι' αυτό αργώ χαρακτηριστικά να δω πράγματα, που συνήθως βρίσκονται μπροστά στα μάτια μου.
Γι' αυτό είσαι ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα, που παίρνουν χαμπάρι κάποια πράγματα πολύ πριν τα πάρω εγώ... και μου δίνουν την πληροφορία έτοιμη!
Κάτσε, να το μυρηκάσω κι αυτό... Τί να κάνουμε; έκαστος άνθρωπος με τη λασκαρισμένη βίδα του - κι εγώ με τη δική μου!
Φίλτατε Εργοδότη,
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρακολουθώ την ανάπτυξη τού θέματος στις τέσσερις πρόσφατες αναρτήσεις σου με προσοχή και ενδιαφέρον.
Τα ζητούμενα, τα οποία πραγματεύεσαι σε αυτές είναι τεράστιου οντολιγικού εύρους και βάθους, ώστε να μην αφήνουν περιθώρια πρόχειρων και βεβιασμένων τοποθετήσεων επ' αυτών, όπως:
Η οντολογική υπόσταση των ανθρώπων και ο ρόλος τους στα πλαίσια τής δημιουργίας, η διαδικασία των ενσαρκώσεων, ο ρόλος των αστρικών και πλανητικών παραγόντων στην διάρκεια αυτής τής διαδικασίας, οι συνέπειες αυτών των ποιοτήτων στην φάση που διανύοουμε. Η επαγωγική μέθοδος τής οποίας χρήσαι επ' αυτών είναι για μια ακόμη φορά οι χρονοσειρές, μέθοδος την οποία λίαν επιτυχώς έχεις αναπτύξει και εφαρμόσει και στην χρήση τής οποίας έχεις καταδείξει την ισχυρή έμπνευση και διεισδητική νόηση, που σε διακρίνουν.
Εγώ δεν ανήκω στους δυσπίστους, αλλά - όπως μονίμως δηλώνω - στούς πραγματιστές. Θεωρώ, μέσα από το πρίσμα των αναγκαίων διαδικασιών διελεύκανσης, ότι η εφαρμογή των χρονοσειρών, ή εφγαρμογή των όποιων μαθηματικών προσεγγίσεεν, δεν επαρκεί αφ' εαυτού για τεκμηριώσουν θεωρήσεις μεγίστου οντολογικού περιεχομένου. Υποθέτω, ότι απέναντι σε μια τέτοια άποψη, θα πρόβαλες ακόμη μια φορά το πάγιο επιχείρημά σου: "Εγώ ξεκίνησα, εσείς εάν θέλετε προχωρείστε την πραγραματεία αυτή περεταίρω με την μέθοδο που εσείς θεωρείτε δόκιμο και αποτελεσματική".
Εάν αποφασίσουμε να ανταποκριθούμε σε μια τέτοιου είδους προτροπή, νομίζω, ότι η πρώτη, στοιχειώδης οδός που προκύπτει προς ιχνηλάτηση, είναι μια συγκριτική μελέτη τού βίου και τής πολιτείας εκείνων των ζευγών προσοπικοτήτων, στις οποίες αποδίδεις σχέση μετενσαρκώσεως: Δηλαδή των Καραϊσκάκη - Βελουχιώτη και Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ιουλιανού, ώστε να καταδειχθούν εκείνα τα στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να πιστοποιούν μια τέτοια σχέση, εφ' όσον βεβαίως εντοπίσουμε, σε τι αυτά μπορεί να συνίστανται.
Αυτή η διαδικασία όμως απαιτεί συγκεκριμένη καταβολή αναλυτικής δαπάνης, άρα προϋποθέτει και την κατάλληλη χρονική φάση.
Πέραν αυτού, με αφορμή τα όσα κατέθεσες επί τού θέματος, ξεκίνησα την μελέτη κάποιας βιβλιογραφίας, που προμηθεύτικα γι' αυτόν τον σκοπό. Εάν καταλήξω με αυτήν την μελέτη σε κάποια συμπεράσματα, ευχαρίστως θα τα θέσω προς συζήτηση.
σκηνικό: εξωσωματωση ακούσια με βρίσκει σε ένα βουνό να ανηφορίζω σιγά σιγά, έπειτα από λίγα λεπτά βρίσκω κάποιον γελαστό τύπο να μου λέει ελα πάρε το σκάφος σου, κοιταω λίγο ποιο κάτω και βλέπω ενα δίσκο κοίλο όπου χωρούσε 1-2 ατομα βρίσκομαι μεσα καθισμένος στο κοκπιτ και για 2 λεπτά έκανα εξοικείωση χειρισμού, μετα απο ενα λεπτο βρισκομαι στην στρατόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα οπου το σκαφος μικραίνει και το νοιώθω να γίνεται σαν μια στολη-σκαφανδρο, όταν έγινε αυτό εκτοξεύτηκα και πέρασα ξυστά την σελήνη, μετά απο δευτερόλεπτα τον Αρη και εντός μερικών δευτερολέπτων βρέθηκα... στην ζώνη των αστεροειδών... οπού μερικοί εξ'αυτων όντας πολύ μεγάλοι σε μέγεθος έχουν ακόμα τιτάνια αγάλματα απάνω τους αλλα και ενεργες βασεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνας ενθυμούμενος φαεθονιανος
Καλημέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Οικοδεσπότην:
Έτσι ακριβώς! Αλοίμονο, αν τα πάντα ήταν μόνο Μαθηματικά!
Μερικά βοηθητικά στοιχεία:
Κάπου δέκα χρόνια πριν, είχα αναπτύξει την "ομοιότητα" Καραϊσκάακη και Βελουχιώτη σ' ένα άρθρο στο "Μαύρο Φόρουμ", υπό τον τίτλο (αν θυμάμαι καλά) "Τα θλιμμένα μάτια".
Έγραφα πως και οι δύο είχαν τραχύ, αθυρόστομο, αθεόφοβο, σατιρικό χιούμορ, αλλά παρ' όλ' αυτά το βλέμμα τους έβγαζε μία εσώτερη θλίψη, που δεν είχε γιατρειά.
Επίσης, και οι δύο ήταν (εκόντες-άκοντες) κοινωνικά απόβλητοι.
Γιά το άλλο ζευγάρι, τώρα, η αλήθεια είναι πως το βλέμμα του Φουσίντα μοιάζει με το βλέμμα του Κανάρη στα γεράματα του τελευταίου, όχι στα νιάτα του. Στο γνωστό πορτραίτο, όπου απεικονίζεται με λευκή γενειάδα σε μεγάλη ηλικία και με τα διάσημα του πρωθυπουργικού αξιώματος.
Σημειώστε πως ο Φουσίντα, στο τέλος της ζωής του, έγινε χριστιανός (ευαγγελιστής πάστορας), και θυμηθείτε πως και ο Κανάρης ήταν πολύ θρήσκος χριστιανός.
Επίσης, είχα ξεκινήσει (και παράτησα... η κακή μου συνήθεια) να σας αφηγούμαι τη σχέση αυτών των δύο στα άρθρα "Μιά του κλέφτη" και "Δυό του κλέφτη" - και ήδη μίλησα δημοσίως πολύ περισσότερο απ' όσο πρέπει...
...Διότι η σημερινή ενσάρκωση του Κανάρη είναι ο ήρωας της νουβέλλας μου "Αθήναζε". (Ναι, είναι υπαρκτό πρόσωπο.)
Ελπίζω να βοήθησα.
Ανώνυμον της Δεκεμβρίου 18, 2012:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε πιστεύω απόλυτα. Διότι, χωρίς να το ξέρεις, έδωσες ένα πραγματικό στοιχείο:
Οι κάτοικοι του Φαέθωνα όντως ήταν γίγαντες. Φυσικά, λοιπόν, και τα δημιουργήματά τους ήταν γιγάντια.
Αυτό, επειδή ο Φαέθων ήταν ένας πλανήτης περίπου ίσος με τον Κρόνο (εκτός απ' τα δικά μου, ψάξε στο Διαδίκτυο και γιά όσα έγραψε ο μακαρίτης Tom van Flandern), επομένως και η βαρύτητά του ήταν πολλαπλάσια της γήϊνης.
Εάν δεχθούμε πως ζούσαν ανθρωπόμορφα όντα επάνω του, αυτά έπρεπε οπωσδήποτε να είναι μεγάλων διαστάσεων (έχω υπολογίσει το ύψος τους σε 12 με 14 μέτρα), γιά ν' αντέχει το μυοσκελετικό τους σύστημα την βαρύτητα του πλανήτη τους.
Κ που μπορούμε να διαβάσουμε τη νουβέλα σου αγαπητέ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε Εργολήπτη
ΑπάντησηΔιαγραφήΣχετικά με τους Γίγαντες, ο συλλογισμός αγνοεί μερικά εξελικτικά δεδομένα. Το πλήθος των πιθανών προσαρμοστικών μεταλλάξεων σε βάθος αιώνων δεν ορίζεται μονοσήμαντα. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να συμπερανθεί ο γιγαντισμός ως μοναδική εξελικτική λύση. Τουναντίον, πιο πιθανή θα ήταν η ανάπτυξη σπιθαμιαίων οντοτήτων και μάλιστα με εύνοια προς εκείνες τις μορφές που θα έσυραν τον εαυτό τους στο έδαφος προσομοιάζοντες ασπόνδυλα και αποφεύγοντας τα προβλήματα του εριστικού σκελετικού συστήματος! Αυτό το τελευταίο βέβαια, ουδόλως αποκλείει την ανάπτυξη κεντρικού νευρικού συστήματος και εγκεφάλου - πάντα σε βάθος χιλιετηρίδων.
Φιλε θεοφανη πεφτεις στην λουμπα των δαρβινοπληκτων οι οποιοι επιμενουν οτι ανθρωποι δεν εχουν αναπτυχθει αλλου... βλεπεις αγνοούν οτι η πανσπερμια δεν περιοριζεται μονο σε μονοκυτταρα αλλα και σε ετοιμα ανεπτυγμενα ευφυη(λεμε τωρα) οντα. Εργοδοτα, ενα αγαλμα που ειδα εκει εμοιαζε πολυ με αυτο εδω http://ladyofspiders.files.wordpress.com/2010/09/pazuzu.jpg σε διαφορετικη ποζα βεβαια και σε αλλη κλιμακα
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνεις λάθος! Δεν είπα τίποτε για την πιθανότητα ανθρωποειδών μορφών αλλού.
Είπα όμως κάτι για τη βαρύτητα και για το πως μπορεί να επηρεάζει. Ας είμαστε ακριβείς.
Ένας εν δυνάμει κατοικήσιμος πλανήτης ανακαλύφθηκε στο άστρο Tau Ceti!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-tau-ceti
Αγαπητοι φιλοι
ΑπάντησηΔιαγραφή-εχω την εντυπωση πως η ελαχιστοποιηση της βαρυτητας δημιουργει γιγαντισμο...εαν οπως, λετε ολοι σας, η Σεληνη ειναι τεχνητος δορυφορος που ηρθε σε καποια στιγμη και δεθηκε γυρω απο την γη ,τοτε αυτο εξηγει αριστα τον γιγαντισμο που υπηρχε στον πλανητη μας πριν απο την ελευση της.. [απο τους δεινοσαυρους μεχρι τα τεραστια δεντρα 80 μετρων υψους και τα γιγαντιαια κουνουπια 30!! εκατοστων που εχουν βρει
Λλλα και στην θαλασσα, τα πραγματα δεν ηταν διαφορετικα. Εκεινη την εποχη υπηρχαν τεραστια ψαρια ,που σημερα ειναι εξαφανισμενα,γιατι οπως μαθαμε απο το σχολειο ΄΄η υδροστατικη πιεση ειναι αναλογη της βαρυτητας'' οποτε αυξηθηκε η βαρυτητα με την ελευση της σεληνης και η πιεση ελιωσε κυριολεκτικα ολα αυτα τα γιγαντιαια γηινα οντα..
Κλεινοντας, διαφωνω πληρως με την θεωρηση.. πως, οπου υπαρχει μεγαλη βαρυτητα υπαρχουν και γιγαντιαιων διαστασεων οντα,και κατα την γνωμη μου οι φαεθωνιανοι -αν υπαρχουν -πρεπει να ειναι ζουμπαδες λογω της τεραστιας βαρυτητας που υπηρχε στον πλανητη τους...
Ετσι, απο τα παραπανω , πιστευω πως οι γιγαντες ηταν γηινα οντα .που για καποιους λογους αγνωστους, σε εμενα επεζησαν της ελευσης της Σεληνης και οχι εξωγηινα οντα ..
Ει, ένας κούκος βγήκε απ' το ρολόι απόψε και είπε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια κ Μια κ σήμερα!
e-e-erxontai!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.gizmag.com/super-earth-tau-ceti-multiple-habitable-zone/25507/?utm_source=Gizmag+Subscribers&utm_campaign=f1f9bc408d-UA-2235360-4&utm_medium=email
Tzifos oi Mayas!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο 1950 σε ναό των Μάγιας στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της Σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της Σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7/10/1959, επομένως ο παλαιός χάρτης βρέθηκε στη γη ή από επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στη γη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουιστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης. Αργότερα η γη είχε 3 δορυφόρους. Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους : 1.20-1.50μ. Όταν είχε 3 δορυφόρους, τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα:2.50-12.00….! μέτρα. Και τέλος με 1 δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου: 1.60-2.00 μ., λόγω βαρύτητας (g=9.81 m/sec2)ουσιαστικά η σεληνη είναι ένα χαλασμένο και σε κακή λειτουργία death star.