28 Μαΐου, 2010

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ

Στις 8 Μαϊου έκανα ανάρτηση της πρότασης για καταγγελία της κυβερνήσεως επί εσχάτει προδοσία. Στην συνέχεια συμπλήρωσα την πρόταση αυτή με την δημιουργία λαϊκού δικαστηρίου στην Πλατεία Συντάγματος.
Μέρα με την ημέρα η πρόταση αυτή θα γίνεται περισσότερο επίκαιρη και επιτακτική.
Δεν είναι πολύ μακρυά η ημέρα, που καθημερινά θα συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος, για να προετοιμάσουν το λαοδικείο, διεξάγοντας εκλογές των λαϊκών εισαγγελέων.

Όταν έκανα την συγκεκριμένη πρόταση, ήξερα ότι θα χρειαστεί αυτή αρκετό χρόνο, μέχρι να ζυμωθεί στην συνείδηση των πολιτών και να αρχίσει να οδηγεί σε πρακτικά βήματα. Είχα την εντύπωση, ότι η πατρότης αυτής της προτάσεως αναγόταν στο πρόσωπο του γράφοντος.
Όπως διαπίστωσα σήμερα όμως, στην εκπομπή "Δελτίο των 11" την Πέμπτη 28 Απριλίου την ίδια πρόταση έκανε και ο Σπύρος Χατζάρας. Η πρότασή του προηγείται χρονικά της δικής μου και του εκφράζω τα θερμά συγχαρητήριά μου για αυτήν την πρωτοβουλία.
Θα ήθελα όμως να διαφοροποιηθώ απέναντι στην ποινή θανάτου που προτείνει. Είμαι από άποψη αρχής ενάντια στην θανατική ποινή. Η μόνη ζωή επί της οποίας δικαιούμεθα να αποφασίζουμε είναι η δική μας. Και εφ' όσον το κρίνουμε σκόπιμο, δικαιούμεθα να την προσφέρουμε στην υπόθεση του Έθνους και του Λαού. Όμως αυτή η υπόθεση μας χρειάζεται ζωντανούς και ενεργούς με πλήρη αποφασιστικότητα.

Θεωρώ επίσης ότι δεν είναι φρόνιμο να παροξύνονται τα πολιτικά ήθη. Απέναντι στο μίσος οφείλουμε να αντιτάξουμε την διάθεση αυταπάρνησης και αυτοπροσφοράς, προστατεύοντας το δικαίωμα στην ζωή όλων, δείχνοντας την αμέριστη συμπόνοια μας απέναντι σε κάθε ευαίσθητο οργανισμό, τόσο του ζωικού, όσο και του φυτικού βασιλείου. Κύρια το δικαίωμα των παιδιών μας για μια καλύτερη ζωή, που να ανταποκρίνεται στις ανθρώπινες ευαισθησίες και ανάγκες, οφείλει να αποτελεί την μόνιμη έμπνευση στη ζωή μας.
Δυστυχώς αδυνατούμε εδώ και τώρα να επιβάλουμε ως πραγματικότητα αυτό το όραμα. Μπορούμε όμως να γίνουμε οι ίδιοι τύπος και φορέας αξιών μιας τέτοιας μελλοντικής κοινωνίας, αποτελώντας για την νέα γενιά απτό και ζωντανό παράδειγμα, ότι δεν είναι όλα ξεπουλημένα και ποταπά. Διότι το αύριο ξεκινά σήμερα, ξεκινά με εμάς εδώ και τώρα, δομούμενο ως στάση ζωής και εσωτερική επίγνωση.

Διαφωνώ επίσης και με την προβολή της εκτιμήσεως, ότι η εκτέλεση αυτών που θεωρήθηκαν υπεύθυνοι ήτο ορθή και δικαία. Αυτοί υπήρξαν τα εξιλαστήρια θύματα για να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας. Πραγματικός υπεύθυνος ήτο ο Μπεν Εζλόν και η κλίκα του, στους οποίους δόθηκε και στο μέλλον η δυνατότητα αυτοί να εξακολουθήσουν να δρουν ως νεκροθάφτες της Ελλάδος.

Η ποινή που προτείνω για τα φρικιά της εξουσίας είναι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για τα επόμενα σαράντα έτη, πίσσα και πούπουλα επί επταήμερον σε δημοσίως εκτεθημένη γυάλα.






ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ - ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣΤΑΤΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ - ΣΦΗΝΑ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ Η ΠΡΟΔΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ:

11 σχόλια:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 28, 2010

    Mποτίλια παρακολουθώ τις αναρτήσεις που κάνεις και εδώ και αλλού σχετικά με το θέμα και θέλω να ρωτήσω
    α. για το οπλοστάσιο της νομικής και συνταγματικής τεκμηρίωσης
    και
    β. για το συντονισμό των ενεργειών σε μία δεσμίδα με κοινό σημείο εκκίνησης.
    Αυτά τα δύο τα θεωρώ απαραίτητα για να μην πέσει στο κενό η κίνηση για την ανατροπή του ΔΝΤ και των υπεύθυνων που υποδούλωσαν τη χώρα.

    Η γνώμη μου είναι οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ με συντονισμό ενεργειών Αμερικής-Γερμανίας, όπως έδειξαν τα τηλεφωνήματα μεταξύ των ηγετών.

    Η Ευρωζώνη έχει ήδη μετατραπεί σε ΝεοΤαξική Ευρωδικτατορία και από την αποψη αυτή είναι απολύτως συμβατή με τις δυνάμεις που απεργάζονται την επιβολή της Νέας Τάξης από τον ατλαντικό.

    Επίσης δίνω βάση και στα σενάρια που θέλουν τη γερμανία εκτός ευρώ, με ένα νέο μάρκο version 2.0 και ένα κλειστό πυρήνα των ισχυρών χωρών.

    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με το αλλενακι.
    Με δεδομενο οτι δεν υπαρχει θεμα χρεοκοπιας επρεπε να πιεσουμε αφορητα.
    Αυτο ειναι ακατανοητο ή πολυ κατανοητο απο την αλλη.
    Επειδη ομως μας σερνουν σε ενα κονωνικο μεσαιωνα οπου δεν χωρανε κομματικες διαφορες και τα σχετικα πρεπει να κινηθουμε νομικα,οπως οι Λεττονοι(τουλαχιστο).
    Ειναι αδιανοητο να οδηγηθουμε σα σφαγια στο θανατο.
    Μεχρι να καταλαβουν οτι χωρις μισθους δεν υπαρχουν καταναλωτες
    και με πτωματα το παιχνιδι τους δεν μπορει να συνεχιστει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μποτίλια στο πέλαγοςΜαΐου 28, 2010

    @ αλλενάκι

    Σε ευχαριστώ εγκάρδια για το ενδιαφέρον που εκφράζεις στο σχόλιό σου.
    Με τις εκτιμήσεις που γράφεις συμφωνώ. Η Γερμανία υποχρεώθηκε έμμεσα να μπει στο Ευρώ και αντιδρά νομίζω για διαφορετικούς λόγους από τις ΗΠΑ στο σημερινό καθεστώς της Ευροζώνης. Υπάρχει και η μήνυση στο ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο, που έκαναν στην ένταξη στο Ευρώ δυο γνωστοί Γερμανοί καθηγητές (προς στιγμήν δεν μπορώ να βρω στα γρήγορα κάποιο αντίστοιχο σύνδεσμο, υπάρχουν όμως περισσότερα δημοσιεύματα γι' αυτό).
    Παραθέτω λινκ για την μήνυση που έκαναν πέντε καθηγητές ενάντια στην πιστωτική "βοήθεια" της Γερμανίας στην Ελλάδα (Αυτή η ιστοσελίδα είναι γενικότερα σημαντική):
    http://info.kopp-verlag.de/news/prof-schachtschneider-zur-klage-in-karlsruhe.html
    Στο θέμα του ρόλου της Γερμανίας αποδίδω σημασία στην αυξανόμενη παρέμβαση της Ναζιστικής Διεθνούς, η οποία αφορά γενικότερα τον τρόπο που δομείται η νέα τάξη και θα αναφερθώ αναλυτικά σε αυτόν μελλοντικά.

    Σχετικά με το ζήτημα της καταγγελίας, πιστεύω ότι υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεί για να δέσει ο ποινικός φάκελος, αλλιώς δεν θα έκανα αυτήν την πρόταση. Στην περίπτωση μιας καταγγελίας, τα στοιχεία της, αφού δομηθούν με αποδεικτικό τρόπο, αξιολογούνται από τους δικαστές. Συμπέρασμα όμως δεν μπορεί να βγει χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στους κατηγορούμενους να απολογηθούν στα πλαίσια μιας δίκαιης δίκης.
    Κατ' αρχήν απευθύνομαι στο κριτήριο της κοινής γνώμης και μέχρι στιγμής δεν συνάντησα την παραμικρή αντιρρητική, άρα δικαιούμαι να συνεχίζω. Φοβούμαι, ότι η τελική επιλογή των κατηγορούμενων θα είναι η άρνησή τους να παρουσιαστούν στο δικαστήριο, στηριζόμενοι στην γνωστή βία των ισχυρών, που επιδιώκουν πάντοτε αυθαίρετη ασυλία ενώπιον όλων των έγκυρων tribunal και δικαστηρίων. Στην περίπτωση φυγοδικίας θα επιβαρύνουν την θέση τους και θα δικαστούν ερήμην.

    Όπως σωστά θέτεις επίκεινται προσπάθειες συντονισμού. Φυσικά θα είσαι από τους πρώτους που θα ενημερωθούν και θα κληθούν να συμμετάσχουν στην προοπτική δημιουργίας αντίστοιχων πρωτοβουλιών.
    Εάν έχεις ήδη κάποιες προτάσεις, ευχαρίστως μπορείς να τις θέσεις και σε εμένα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, καθ' ότι περισσότεροι είμαστε που προσπαθούμε αυτήν την περίοδο σε μια τέτοια κατεύθυνση και είναι επόμενο στο ερχόμενο μέλλον να προσπαθήσουμε να συγκεράσουμε τις δραστηριότητές μας, εκπονώντας μια κοινή βάση. Αυτή η διαδικασία θα είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους σε ισότιμη βάση.
    Πάντοτε η πρωτοβουλία παίρνεται από κάποιους. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βάση από την διάθεσή μας να συνεισφέρουμε και δεν υπάρχει τάση να προκαθοριστεί οτιδήποτε μονομερώς. Οι ενδιαφερόμενοι είμαστε ιστολόγοι, αλλά και ιδιώτες ακτιβιστές στο διαδίκτυο.
    Δεν θα γίνει κανένα πρακτικό βήμα χωρίς να μπορεί να συγκαθορίσει εξ αρχής όποιος ενδιαφέρεται. Κατά συνέπεια δεν έχει νόημα και η όποια αναφορά στο περιεχόμενο αυτής της προσπάθειας τώρα, στο ποσοστό που οφείλουμε να παραμένουν όλα εκ προοιμίου ανοικτά και να επαφίενται στην ισότιμη ενεργό δικαιοδοσία των νυν και μελλοντικώς μετεχόντων.
    Μπορώ όμως να αναφέρω συγκεκριμένα, ότι κέντρο της υπό γένεση πρωτοβουλίας αποτελεί το διαδίκτυο και συμμετέχουν ήδη κάποιοι γνωστοί ακτιβιστές του.
    Σύντομα θα γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο συμμετοχής, που δεν μπορώ να καθορίσω εγώ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μποτίλια στο πέλαγοςΜαΐου 28, 2010

    @ Ζάχαρη

    Είδα το σχόλιό σου μετά την απάντησή μου σε αυτά που έγραψε το αλλενάκι.
    Θεωρώ ευτύχημα και αισθάνομαι συγκινημένος από την δυναμική παρουσία γυναικών σε αυτήν στην προσπάθεια άμυνας ενάντια στο ξεπούλημα.
    Υπόσχομαι να στηρίξω κάθε πρωτοβουλία που θα πάρεις είτε εσύ, είτε η αλλενάκι.
    Δεν μπορώ να κρύψω ότι αναπτύσσω και προωθώ μαζί με άλλους, τους περισσότερους και περοσσότερες των οποίων γνωρίζετε, μια πρώτη πρωτοβουλία για να γίνει κάτι. Όπως έγραψα, αυτή την στιγμή, γίνεται μόνο προσκλητήριο, χωρίς να καθορίζεται ακόμη τίποτε, γιατί αυτό θα αποτελούσε μονομέρεια.
    Έχω δώσει το τηλέφωνό μου, υπάρχει το μέιλ και τα σχόλια.
    Και δεν είμαι ο μόνος που πάσχει από υπογλυκαιμία. Και άλλοι προσδοκούν οπωσδήποτε Ζάχαρη στο μελλοντικό κοκτέιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑνώνυμοςΜαΐου 28, 2010

    1. Υπάρχει θετικό νομικό προηγούμενο από χώρες του τρίτου κόσμου, που αρνήθηκαν να πληρώσουν το χρέος ή ζήτησαν διαγραφή μέρους αυτού, γιατί το χρέος τους ήταν ΕΠΑΧΘΕΣ.
    Υπάρχουν τα διεθνή κριτήρια για να χαρακτηρισθεί ένα χρέος επαχθές και έχουν αναλυθεί στο διαδίκτυο και στα συμβατικά μέσα.
    Θα στείλω λινκ.
    Στα υπέρ τους αυτές οι χώρες είχαν ότι - ΔΕΝ είχαν ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ - είχαν δικό τους νόμισμα, υποτιμημένο του θανατά βέβαια, δεν έχει όμως σημασία.

    2. Οι συναλλαγές T+3 Τ+10.

    3. Η συνταγματικότητα της πράξης χαρακτηρισμού του κατοχικού μνημονιού ως νόμο του κράτους.
    Αυτή μπορεί να αμφισβητηθεί νομικά;

    Αυτά προς το παρόν.
    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑνώνυμοςΜαΐου 28, 2010

    To κείμενο με τη μετάφραση στα ελληνικά, όπως κυρώθηκε με τον ν.3845/2010 είναι στο link

    http://www.parliament.gr/ergasies/nomosxedia/ValidNomosxedio/1436/M-DNTAMEIO-pap-11-20.qxp.pdf

    Ψάχνω και το αγγλικό κείμενο για αντιπαραβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑνώνυμοςΜαΐου 28, 2010

    Όλο το νομοσχέδιο θα το βρείτε στο http://www.parliament.gr/ergasies/nomodetails.asp?lawid=1436.

    Δίπλα από το Ψηφησθέν Νομοσχέδιο έχει 6 αρχεία pdf.

    Νομίζω ότι καλό θα ήταν να γινόταν μία αντιπαραβολή για διαφορές μεταξύ αγγλικού και ελληνικού σε πρώτη φάση, εκτός αν δεν έχει σημασια, κάτι για το οποίο χρειάζεται η ενημέρωση από νομικό.

    @αλλενάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ειμαι στην Σαλονικη και παρακολουθω το μεγαλο φαγοποτη του ΣΜΕ με καληψη Μανιατακη ..προσεχος συμπερασματα χιχχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και αγαπητοι δεν αντεξα ουτε 5 λεπτα την εισηγηση του Παπαθανασιου Προεδρου ΙΓΜΕ μπερδαιβε τα δις .με εκατ. σκετο τσιρκο παιδια τρελοι μας εξουσιαζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρτων Παπαβασιλειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑνώνυμοςΜαΐου 31, 2010

    Μποτιλια στο Πελαγος, δεν το βλεπεις μονο εσυ ετσι το θεμα...
    Βρισκομαστε μπροστα σε συγκεκριμενο, τερατωδες για τη χωρα, σχεδιο.
    Δες και στο http://olympia.gr/ το "Σημιτης Ο μεγας αρχιερεας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή