24 Απριλίου, 2012

Ο χρόνος μέσα τους - III



κόμη μερικές χρήσιμες πληροφορίες.

Αλήθεια, όταν τα καλοκαίρια πάτε διακοπές στα νησιά, έχετε αναρωτηθεί γιά το ποιόν των πλοίων που σας ταξιδεύουν;
Εν πάσει περιπτώσει, θα σας πω μερικά πράγματα συνοπτικά.

Τα πλοία στις Ελληνικές θάλασσες κατά κανόνα αγοράζονται μεταχειρισμένα, ιδίως τα συμβατικά (μονοκάρινα). Τα καταμαράν, αντιθέτως, συνήθως είναι παραγγελίες (καινούργια, του κουτιού). Τα συμβατικά πλοία, λοιπόν, είναι κατά κανόνα 15ετίας, με ναυπήγηση και προϋπηρεσία στην Άπω Ανατολή (Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊβάν), και προδιαγραφές ν' αντέχουν σε θάλασσα 13 μπωφόρ.
Ως εδώ όλα καλά: και ο εφοπλιστής αγοράζει πλοίο σε χαμηλώτερο κόστος, δηλαδή μπορεί να κρατάει κάπως χαμηλές τις τιμές των εισιτηρίων, και το πλοίο είναι ήδη δοκιμασμένο, και καλών προδιαγραφών. Μ' ένα μικρό κόστος μετασκευής και καθαρισμού, ένα τέτοιο πλοίο γίνεται μέρος των καλοκαιρινών αναμνήσεων κι ερώτων μας γιά καναδυό δεκάδες χρόνια ακόμη.

Εδώ, όμως, αρχίζουν τα δύσκολα! Η "Ενωμένη Ευρώπη" θέλει οπωσδήποτε τα επιβατηγά πλοία να βρίσκονται σε ενεργό υπηρεσία γιά 30 με 32 χρόνια το μέγιστο. Μετά, οπωσδήποτε διαλυτήριο. Οι εγχώριοι εφοπλιστές, όμως, αντιδρούν. Θέλουν το όριο ζωής του πλοίου να παρατείνεται τουλάχιστον στα 35 χρόνια, και πολλοί το παίζουν τσαμπουκά στην πράξη, ταξιδεύοντας πλοία 37-38 ετών. Ώσπου να επιβάλει τα πρόστιμα η ΕΕ, έχει ο Ποσειδών! Τότε, εντάξει, θα συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις, θα γίνουν καλά παιδιά, και θα πάνε το καράβι στην ανακύκλωση σιδηρικών.

Όλα τα παραπάνω σας τα είπα, γιά να καταλήξω στο "διά ταύτα": στο ότι στα πλοία κρουαζιέρας κατά κανόνα η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη! Πλοία 35 ετών θεωρούνται ...βρέφη! (Διότι αγοράζονται "μπίρ-παρά".) Κάποιες εταιρείες κρουαζιέρας παγκοσμίως, υπολογίζω ένα 30% απ' αυτές, παραγγέλλουν καινούργια πλοία, αλλά οι υπόλοιπες θέλουν ...δεσποινίδα ετών 38! (Γιά να θυμηθούμε τον αθάνατο παλιό Ελληνικό σινεμά!)
Φυσικά, γιά έλεγχο ούτε κουβέντα. Τί να ελέγξεις και τί πρόστιμα να επιβάλεις σε "υπεράκτιες" εταιρείες-φαντάσματα;

Ακόμη και τ' αεροσκάφη "κρουαζιέρας" δεν εξαιρούνται από τέτοιους "κανόνες"!... Υπάρχει μία εκπομπή αργά τη νύχτα στο "Μακεδονία TV" (τη βλέπω μερικές φορές), που ασχολείται με αεροπορικά τυχήματα - και τί δεν πήγε καλά. Έ, λοιπόν, υπήρξε περιστατικό υδροπλάνου του ...1947, το οποίο γιά 50 χρόνια πετούσε (Μαϊάμι-Μπαχάμες) με κρυφά ...μπαλώματα, στο σημείο όπου το ένα φτερό ενώνεται με την άτρακτο. Παρ' όλ' αυτά, οι τεχνικοί επιθεωρητές (άλλα κοπρόσκυλα κι αυτά) υπέγραφαν κάθε χρόνο το "καλώς έχειν".

Στον μισόν αιώνα, όμως, τα μπαλώματα δεν άντεξαν: εκεί που πήγαινε να προσθαλασσωθεί στις Μπαχάμες, λίγα μέτρα πριν το λιμάνι ξεκόλλησε το φτερό, και το υδροπλάνο βούτηξε από 20 μέτρα στη θάλασσα μεγαλοπρεπώς, με πλήρη ταχύτητα. Αμέσως μετά ακολούθησε έκρηξη, και τα πάντα γράφτηκαν κατά σύμπτωση σε ερασιτεχνικό βίντεο ενός λουόμενου σε κοντινή παραλία, που περίμενε με την κάμερά του να "γράψει" την προσθαλάσσωση.

Σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες, περιττό να σας πω.



Μετά το ναυάγιο του "Θαλάσσιου Διαμαντιού" στην καλντέρα της Σαντορίνης, βρήκαν στη φόρα αρκετά απ' τα κόλπα των "υπεράκτιων" διεθνών απατεώνων, που παίζουν με τις ζωές των επιβατών.
Και, έχοντας τη γνώση αυτή, προσωπικά ήμουνα πολύ περίεργος να δω τί είδους "εταιρείες κρουαζιέρας" θ' αναλάμβαναν τα "επετειακά" ταξίδια στη ρότα του "Τιτανικού".

Με λίγο ψάξιμο, βρήκα πως οι δύο "κρουαζιέρες" (οι αρχικές ειδήσεις τον χειμώνα μιλούσαν γιά τρεις, αλλά δεν το επιβεβαίωσα) διοργανωνόντουσαν από την ίδια εταιρεία - ιδού και το site της.

Όταν έριξα μιά ματιά στον ιστότοπο αυτόν, μου δημιουργήθηκε κάκιστη εντύπωση. Ακόμη σήμερα, 24-04-2012, δεν έχει ανανεωθεί. Δεν μας λέει αν έληξε επιτυχώς η κρουαζιέρα, αν θα επαναληφθεί, αν,... αν. Κατά δε τις ημέρες του πλού (που παρακολουθούσα το συγκεκριμένο url), δεν μας έλεγε αν οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ή αν τα πάντα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ουδείς μπήκε στον κόπο!
Ως γνωστόν, τα κινητά τηλέφωνα απ' τη φύση τους δεν πιάνουν στην ανοιχτή θάλασσα (απαιτούν εκπομπή και λήψη σε ευθεία γραμμή, και εμποδίζονται απ' την καμπυλότητα της Γης σε μεγάλες αποστάσεις), πολλώι δε μάλλον στον ωκεανό, και δορυφορικά τηλέφωνα διαθέτουν ελάχιστοι. (Η δορυφορική τηλεφωνία είναι μία πονεμένη ιστορία. Μην πολυπιστεύετε τις σχετικές κινηματογραφικές σκηνές, που τυχόν έχετε δεί.) Η επικοινωνία με τον έξω κόσμο, επομένως, επαφίεται είτε στα συστήματα επικοινωνίας του πλοίου, είτε στο Διαδίκτυο - αν υποτεθεί, όμως, ότι το πλοίο έχει διαδικτυακό "uplink" με δορυφόρο. (Ώστε οι επιβάτες να στέλνουν έξω τα ημέηλς τους από τα διαθέσιμα τερματικά.)

Το μόνο μέλημα των δημιουργών του site, επομένως, φαίνεται πως ήταν να "τ' αρπάξουν" από ρομαντικούς. Η τιμή του εισιτηρίου ξεκινούσε από 5 χιλιάρικα ντάλλαρζ!

Ρίξτε, όμως, κι εσείς μιά ματιά στον ιστότοπο αυτόν, να μου πείτε τη γνώμη σας, διότι μπορεί και να πέφτω έξω.



Συνοψίζουμε τα δεδομένα:

Γύρω από την κρίσιμη ημερομηνία, Μεγάλη Παρασκευή και 13 Απριλίου 2012...
  • Ξεκινάνε "επετειακές" κρουαζιέρες με πλοία ...ώριμα, και με διοργάνωση από εταιρεία τύπου "μ' έκαψες".
  • Η ίδια η ιστορία του "Τιτανικού" (πέρα απ' τ' όνομα και τους συνειρμούς που δημιουργεί - Τιτάνες εναντίον Ολυμπίων Θεών, και με την κατάληξη οι Τιτάνες στα Τάρταρα) έχει καταστεί συνώνυμο της απόλυτης καταστροφής.
  • Η "Παρασκευή και 13" είναι επίσης συνώνυμο της απόλυτης καταστροφής... ιστορικώς δύο φορές!
  • Τη μία φορά μπλέκονται οι Έλληνες, και τη δεύτερη οι Ναΐτες (Άτλαντες - έστω και συμβολικώς).
  • Ομοίως και η Μεγάλη Παρασκευή των Ορθοδόξων, που συνδέεται με βυθισμένο πλοίο με νεκρούς (είναι αστείο να μιλάμε απλά γιά "εξαφανισμένους"),...
  • ...που συνδέεται με τη Σαντορίνη (Ατλαντίδα - έστω και συμβολικώς)...
  • ...που συνδέεται με τη μάχη Αρχαγγέλου Μιχαήλ και σατανά, και σατανιστική ανθρωποθυσία.
  • Βάλε και την δεύτερη πρεμιέρα της ταινίας "Τιτανικός", σε τρισδιάστατη (3D) προβολή , στις 6 Απριλίου 2012 (15 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της), λες και κάποιος θέλει να μας θυμίσει κάποιο ...δίδαγμα... (Δεν πιστεύω να ήταν απλή οικονομική "αρπαχτή".)
Ακόμη, η προσωπική μου έρευνα με έχει οδηγήσει σε κύκλους γεγονότων διάρκειας ακριβώς εκατό ετών.

Επομένως, συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω, δεν ήταν δύσκολο να οδηγηθώ στο συμπέρασμα, ότι στις 13 Απριλίου 2012 θα είχαμε πάλι πολύνεκρο ναυάγιο - και διόλου "αθώο": θα ήταν νέα ανθρωποθυσία στον σατανά.

Γιατί, όμως; Απλώς γιά να τηρηθεί από "κάποιους" μία περίεργη αντίληψη περί "εκατονταετίας"; Ποιός ήταν ο σοβαρός λόγος πίσω απ' όλ' αυτά;

Αυτόν θα τον βρούμε, αν καταλάβουμε ποιός ήταν ο σοβαρός λόγος πίσω απ' την ανθρωποθυσία του "Τιτανικού", και παραλληλίζοντας με τη σημερινή πορεία της ανθρωπότητας.



Τον λόγο πίσω απ' την ανθρωποθυσία του "Τιτανικού" σας τον είπα ήδη: ήταν "προσευχή" στον οξαποδώ, να βοηθήσει στον σχεδιασμό του 20ου αιώνα... όπως τον ήθελαν "αυτοί".
Και, όντως, ακολούθησαν 2 παγκόσμιοι πόλεμοι, το τίναγμα στον αέρα των οικονομιών όλων των κρατών, η κατάληξη του παγκόσμιου πλούτου σε πολύ συγκεκριμένες τσέπες, η ουσιαστική υποδούλωση των ανθρώπων σε τεχνολογία πετρελαίου, κτλ κτλ κτλ κτλ. Ων ούκ έστιν αριθμός.

Και σήμερα;

Πρώτα-πρώτα, θυμηθείτε την αναφορά του οικοδεσπότη στον Άλμπερτ Πάϊκ, ο οποίος μιλούσε γιά τρεις παγκοσμίους πολέμους! (Σύνδεσμος 1, σύνδεσμος 2.) Μετά...

...Αλήθεια, σε ποιά χώρα ζείτε; Δεν ξέρετε τί τραβάει σήμερα η Ελλάδα; Το "κακό παιδί" των (τρρομάρα τους) ..."πολιτισμένων χωρών";

Επομένως, εάν γινόταν κάτι τέτοιο, η (έστω έμμεση, συμβολική) απειλή θα κατευθυνόταν εναντίον της Ελλάδας - και θα ήταν  σαφέστατη: η Ελλάδα θα έχει την τύχη του "Τιτανικού"! Μ' άλλα λόγια, θα μιλούσαμε γιά πράξη συμβολικής μαύρης μαγείας εναντίον της χώρας μας, όπως είναι πχ το "βουντού" με τις καρφίτσες στις κούκλες.
Εννοείται, ότι συντάσσομαι 1000% με την άποψη του Μάρκου ντέ Σάντ, ότι το διακύβευμα τώρα δεν είναι "ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας", ή άλλα παρόμοια χρηματο-οικονομικά, που αναφέρουν μερικοί δήθεν υποψιασμένοι. "Αυτό που θέλουν, είναι να σβήσουν από τον χάρτη ο,τιδήποτε έχει μέσα του έστω και 1% Αρχαία Ελλάδα!", γράφει ο Μάρκο χαρακτηριστικά.

Περί αυτού ακριβώς πρόκειται! Μην έχετε αυταπάτες!

Ακόμη...

...Μην ξεχνάτε ότι ορθόδοξη (είπαμε, στον συμβολισμό εμπλέκεται η Μ. Παρασκευή) είναι και η Ρωσσία, οπότε μία τέτοια απειλή θα στρεφόταν και κατά του "πονοκεφάλου" Πούτιν!



Γιατί, τώρα, δεν συνέβη τίποτε; (Εννοώ, πολύνεκρο ναυάγιο στις 13/04/2012.)

Έχω δύο απαντήσεις, όχι μία. Αλλά δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να μου ξέφυγαν ακόμη καναδυό.



5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξακολουθείς να γελιέσαι - εκτός κ αν η υπερβολικά Μανιχαϊκή σου λογική σε οδηγεί να ξεγελάσεις κ άλλους περί αυτού!
Στον κόσμο των ελεύθερων υπάρχει πάντοτε εναλλακτική διαδρομή κ επομένως μόνο ρομπότ που παίζουν την "κασέτα" όπως είπε κ ένας φιλάρας πιο πριν, μπορεί αν δίνουν νόημα σε τέτοιες συμπτώσεις κ ημ/νιες ώστε να τις αναπαράγουν "τελετουργικά". Η τελετουργία είναι στην πραγματικότητα ένδειξη ρομποτικής συμπεριφοράς - συνέλθετε επιτέλους! Έχετε αρχίσει αν παίρνετε σοβαρά κ οι ίδιοι τα όσα μόνον κατώτερες μορφές ζωής υποδύονται?
Εξ άλλου, αν έχτιζε κανείς ένα βιντεο-γκεημ με οτν τίτλο 20ος Αιώνας η 3ος Π Π, το ίδιο θα έκανε! Ε, προφανώς κάποιοι εκμεταλλεύονται τις αυτο-επαληθευόμενες προφητείες. Αλλά προσέξτε ότι σε ένα βιντεο-γκέημ, τα "θαύματα" κ οι "παρεμβάσεις" είναι πάντοτε προσιτές στους Προγραμματιστές κ απρόσιτες στα υπόλοιπα "κόμικς" που παίζουν μέσα!

ΕργΔημΕργ είπε...

Γελιέμαι; Σε τί;

Δεν είναι η συμπεριφορά "αυτών", αυτή ακριβώς που περιγράφω εδώ;

Τόσο λάθος κάνω στην αναγνώριση του εχθρού;

Δεν σε καταλαβαίνω.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

@ Ανώνυμον

Εκλεκτέ μου φίλε:

Δεν έχεις κατανοήσει στο ελάχιστο τι εστί τελετουργία και με ποιόν τρόπο συνδέεται η εν λόγω διαδικασία με τα ανώτατα μαθηματικά, περί των οποίων οποίων επίσης δεν διαθέτεις προβληματισμό.
Εγκλωβισμένος στο Μάτριξ τής συμβατικής και συμβατικοπρεπούς φυσικής, θεωρείς, ασχολείσαι και περιορίζεσαι στην ενασχόληση με τα κατώτερα μαθηματικά, τουτέστιν την ποσοτική τους διάσταση και τα διάφορα συστήματα μετρήσεων και μηχανικών ή ηλεκτρονικών εφαρμογών.
Τα μαθηματικά τα οποία διδάσκεστε οι προγραμματιστές, είναι τής πλάκας, γι αυτό και διακατέχεστε από την τάση να επαίρεστε. Εάν είχατε κατανοήσει έστω κάτι το ελάχιστο από τους βασικούς συμπαντικούς νόμους, τουτέστιν αυτούς τού αιθερικού συντονισμού και τής επαγωγής, τουτέστιν τής γεννεσιουργίας και τής μετουσιώσεως, της υλοποιήσεως και εφαϋλώσεως, θα στεκόσαστε με δέος και ταπεινοφροσύνη ενώπιον των ανώτατων μαθηματικών. Η πρόσβαση σε αυτά επέρχεται είτε δια μυήσεως στα αποκρυφιστικά κυκλώματα (ψευδοπρόσβασις) είτε δια φωτισμού στις αντίπαλες προς αυτά δυνάμεις (α-ληθής πρόσβασις). Δεν προάγεται ούτε από τα πληκτρολόγια, ούτε από τις βοϊδοσχολές τής εσπερίας.
Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο, η μόνιμος τάσις κατά την διάρκεια της ιστορίας να ταυτίζεται η συμβατική πραγματικότης με τα προϊόντα της εκάστοτε ανά εποχή ψευδοεπιστήμης εκφράζει τον εγκλωβισμό στο Μάτριξ.
Το Μάτριξ ΔΕΝ διαρρηγνύεται, αγαπητέ μου φίλε, με τα δικά του καλαμπαλίκια, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, συστατικό στοιχείο τής οποίας είναι η ταπεινοφροσύνη.
Ορθώς ο Εργολάβος ερευνά, παραμένων μονίμως κοσμιότατος και μετριοπαθής στις απαντήσεις του. Αυτοί, οι οποίοι αναμένουν από αυτόν την προσκόμιση για τσακμάκι με ενσωματωμένη την μηχανή τού χρόνου με το πρώτο, ας κάνουν χρήση για ένα φεγγάρι ακόμη αυτών που πουλάνε τα περίπτερα.
ΑΛΛΑ Η ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ. Όταν καθάρισε ο Ηρακλής τα κόλπα του Αυγεία, ένωσε δυο ποταμούς και δεν αγόρασε σκόνη πλυσίματος από βίντεο γκέιμ. Μήπως τους γνωρίζεις θολά;

ΑΟΡΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ είπε...

Ελπίζω στην έξοδο από το Μάτριξ (τον υλικό μας κόσμο) και αυτό ευαγγελίζομαι, τον τρόπο δεν τον γνωρίζω καθαρά...αλλά γι αυτό είμαι στο Σχέδιο Αχιλλέας και γι αυτό κάνω εκπομπές ελπίζονατς οτι είμαι στο σωστό δρόμο έστω...Προς το παρόν έχω μόνο οργή...που διαρκώς συσσωρεύεται γι την ελλαδική υλική πραγματικότητα αλλά και τη παγκόσμια...ελπίζω οτι οι λύσεις θα ρθουν μαζί...θέλω να το ελπίζω οτι θα τα καταφέρουμε...Καθημερινά δίνω μάχες με τον εαυτό μου για το γεγονός αν έχουμε ελπίδες ή όχι...κι αυτό ρωτώ κι εσάς..

ΕργΔημΕργ είπε...

@Αόρατον:

Αν θες τη γνώμη μου, φυσικά και έχουμε ελπίδες. Όχι απλά ελπίδες, βεβαιότητα.

Πλην όμως, ό,τι αξίζει, κατακτιέται. ΔΕΝ χαρίζεται!