19 Δεκεμβρίου, 2008

ΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ ΑΣΤΕΡΩΝ


Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑΙ,ΟΥΤΕ ΟΧΙ.
ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ.

Η θέα του ουρανού και των άστρων δεν εκστασιάζει μόνο όσους κατευθύνουν με αισθήματα ρομαντισμού το βλέμμα τους προς τα εκεί. Όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν την αλχημία στη σχέση μικροκόσμου και μακροκόσμου, συχνά μένουν εντυπωσιασμένοι με τις αστρολογικές αντιστοιχίες, που αποκαλύπτει το στερέωμα του ζωδιακού κύκλου, με τις θέσεις των πλανητών και τις μεταξύ τους γωνίες.
Η πλέον χαρακτηριστική αμοιβαία θέση πλανητών την περίοδο που διανύουμε, που σχηματίζεται μεταξύ πλανητών που έχουν σχετικά αργή περιφορά, αφορώσα δηλαδή γωνίες που έχουν κάποια χρονική διάρκεια εβδομάδων ή μηνών, είναι η αντίθεση (γωνία 180 μοιρών) μεταξύ του Κρόνου, που βρίσκεται στην Παρθένο και τον πλανήτη Ουρανό στους Ιχθείς.
Ποιά είναι η αστρολογική αντιστοιχία, που αποδίδει η πάγια βιοβλιογραφία σε αυτό το πλανητικό δεδομένο; Παραθέτω από κάποιο στάνταρ αστρολογικό "αλφαβητάρι":

Αυτή η αντίθεση ανταποκρίνεται σε συμπεριφορά δικτατορικού τύπου, χωρίς όμως κάποια συνέπεια. Παραβιάζει αυθαίρετα τη θέληση της πλεοψηφίας. Ανταποκρίνεται στο να επικαλείται το άτομο κάποια ιδεολογία, ενώ στην ουσία διακατέχεται από βιασύνη και έλλειψη ανοχής. Παρ' ότι επικαλείται την ελευθερία για τον εαυτό του, τη στερεί βάναυσα στους άλλους.
Οι οπαδοί μετατρέπονται σε θύματα παρασυρμού αυτών που τους ελέγχουν. Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή την οδό, στερούνται ευστάθειας στη ζωή τους και δεν εχουν δεχθεί στοργή από το περιβάλλον τους. Στην ουσία με την πρακτική τους κινδυνεύουν να καταστρέψουν κάθε σταθερότητα, που μπορεί να τους είναι χρήσιμη μελλοντικά.
Πάσχουν από πλήρη έλλειψη μετριοπάθειας. Αδυνατούν να αποδεχθούν την ασυνέπεια και τον παραλογισμό της πρακτικής τους. Παρ΄όλο που καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες, στερούνται υγειούς σκέψης και συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. Τους λείπει πλήρως η πειθαρχία που προϋποθέτει μια μεσοπρόθεσμη προσπάθεια. Είναι ευερέθιστοι και εξαγριώνονται πολύ εύκολα.
(Ο τίτλος του βιβλίου, οι συγγραφείς, η έκδοση και ο αριθμός σελίδας στη διάθεση των επισκεπτών. Οι γνωρίζοντες τα σχετικά και κάτοχοι άλλων σχετικών βιβλίων, ας κάνουν σύγκριση με αυτά που γράφονται εκεί).

Η ερμηνεία είναι προφανής. Σημαντικότερος εντοπισμός Η ΕΛΛΗΨΗ ΣΤΟΡΓΗΣ. Η στοργή είναι αυτή που μπορεί να συγκροτήσει ισορροπημένους ανθρώπους, η έλληψη της μπορεί να επενεργήσει ναυάγια.
Η μέση ηλικία των "εξεγερμένων" μειώνεται. Σήμερα φτάσαμε στα γυμνάσια, οδεύοντας αύριο στα δημοτικά, μεθαύριο στο νηπιαγωγείο και μετά στα βρεφοκομεία. Σε λίγο οι "εξεγερμένοι" θα φτειάχνουν τα πανώ με τις πάνες. Και η αστυνομία θα τους αλλάζει πάμπερς.
Και η ηλικία που δοκιμάζουν τα παιδιά τα ναρκωτικά μειώνεται συνεχώς δραματικά.

Ασχοληθείτε επιτέλους σοβαρά με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας. Να τους φουσκώνετε τα μυαλά με φιλοδοξίες της πλάκας, είναι αντιπαιδαγωγικό και καταγράφει τα κόμπλεξ των γονέων.
Γιατί η μαφία καραδοκεί.
Εάν θέλετε να τα παρκάρετε μπροστά στην τηλεόραση και να τους αγοράζετε παιχνίδια με τέρατα, δώστε τους τουλάχιστον έγκαιρα κουκούλες που να μην μπαίνουν στο πλύσιμο. Και περάστε ένα μεγάλο προφυλακτικό στο δικό σας κεφάλι, για να μην βλέπετε τον "όμορφο, θαυμαστό κόσμο", που οικοδομείτε μαζί με τα κόμματα που εκλέγετε και τις "αξίες" επί των οποίων στηρίζετε το αύριο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG

Ανώνυμος είπε...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
landing net