16 Δεκεμβρίου, 2008

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ


"Άκου να δεις φιλαράκο: Σα δε μπορείς να παλαίψεις άλλο, θα πεθάνεις."
Μπέρτολντ Μπρεχτ, "Ιστορίες με τον κύριο Κόυνερ"

Ερώτηση σχολιαστού σε προηγούμενο ποστ:

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Πολιτικά είναι προβλέψιμη η καταστροφή στην οποία οδηγούμαστε. Το ερώτημα είναι μήπως υπάρχει ελπίδα να την αποφύγουμε.

Η απάντηση μου:

Δεν γνωρίζω κατά πόσο η ερώτηση είναι ρητορική, στο ποσοστό που ο ερωτών πιστεύει, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια έτοιμη απάντηση, αποσκοπώντας σε κάποιο βαθύτερο προβληματισμό. Ή κατά πόσον η ερώτηση έχει άμεσο χαρακτήρα απέναντι στον υποφαινόμενο. Ευχαρίστως όμως, αναφέρω τη γνώμη μου στο ερώτημα που τέθηκε:

Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. Η καταστροφή στην οποία οδηγούμαστε είναι προβλέψιμη και δεν αποφεύγεται. Γιατί άλλωστε; Το ζητούμενο δεν είναι να αποφύγουμε την κατάστροφή, αλλά να ματαιώσουμε τα σχέδια των καταστροφέων. Να τους αποκαλύψουμε και να εξοντώσουμε τη διαβρωτική τους επιρροή κατά κράτος.

Η ασθένεια αποτελεί μια αντίδραση του οργανισμού, στην πορεία να ανακτίσει την υγεία σε ένα ισχυρότερο επίπεδο, από τη φάση πριν την ασθένεια. Ο οργανισμός καλείται να ανταποκριθεί στη νοσηματική πρόκληση με την εγρήγορση του ανοσοποιητικού του συστήματος. Εάν το πετύχει, βγαίνει μέσα από την ανάρρωση δυναμωμένος. Εάν δεν μπορέσει να ανταποκριθεί, εισέρχεται, ή βρίσκεται ήδη, σε μόνιμα καθοδική πορεία.

Δεν υπάρχει ασθένεια, που να μην θεραπεύεται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο άνθρωπος είναι προικισμένος με όλους τους απαραίτητους αμυντικούς μηχανισμούς. Αυτό που τον οδηγεί στη μοιραία κάμψη, δεν είναι τα μικρόβια και οι μολυσματικοί οργανισμοί. Τέτοιους φέρουμε χιλιάδες στο σώμα μας. Αιτία της νοσηματικής καταπτώσεως είναι πάντοτε η υπολειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ιστορία με το AIDS είναι παραμύθι, όσο αφορά την εξουδετέρωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό που καταβάλει την άμυνα του οργανισμού, είναι η κατάπτωση του. Ισχυρός είναι ο άνθρωπος που διαφυλάσσει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αποφασιστικότεροι από τους φυσικούς παράγοντες, που μπορούν να το αμφισβητήσουν και να το κάμψουν είναι οι ψυχικοί. Νους και σώμα αποτελούν την οργανική ενότητα, που πάντοτε οφείλει να επαγρυπνά προς την κατεύθυνση της διαφύλαξης και αποκατάστασης της υγείας.

Στην κατάπτωση της Ελλάδας οικοδόμησαν οι Μολοχιστές. Θεωρώντας τον Ελληνισμό κύριο αντίπαλο τους στη διαδικασία εξανδραποδισμού της ανθρωπότητας, τον πολεμούν ύπουλα και οργανωμένα εδώ και αιώνες. Οι μεγάλη διάβρωση που έχουν επιφέρει, είναι περισσότερο από ορατή. Όμως τα δηλητήρια που εισάγουν, έπαιξαν το ρόλο εμβολίου για πολλούς ελληνόψηχους και τα αντισώματα που έχουν συγκροτηθεί είναι αξιόμαχα.

Γιατί βάλθηκαν να προπαγανδίζουν, ότι το ρεντίκολο της βίας και του χάους, που επέβαλαν στημένα στην Ελλάδα θα επεκταθεί παγκόσμια; Γιατί αυτή η παγκόσμια πρωτοτυπία; Μήπως πασχίζουν να αποκρύψουν μια άλλη, τελείως διαφορετική παγκόσμια παρέμβαση, που αναμένουν να εκπορεύεται από τον Ελληνισμό;

Η μάχη θα δοθεί. Δεν φοβόμαστε να τη δώσουμε. Αντίθετα το επιδιώκουμε. Οι πρόγονοί μας μας εξόπλισαν επαρκώς για την αντιμετώπιση των τεράτων. Η γλώσσα του μύθου και η φιλοσοφία μας δείχνουν την οδό. Όποιος ζει τη ζωντανή τους πραγματικότητα, βρίσκεται σε μόνιμο Ζευβάκχικο χορό (ζεμπεκιά) με τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Ηρακλή, τον Θησέα, τον Προμηθέα και ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΙΑ. Το πορφυρό άρμα του Φαέθονος μας σύρει πάνω από το λαμπρό εφαλτήριο του νέφους. Αυτά ακούγονται λόγια, αποτελούν όμως χάρτη πλοήγησης, που χάραξε στις καρδιές μας ο Πολυμήχανος.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή φαίνεται ζοφερή. Αυτή είναι και η κύρια στρατηγική του αντιπάλου. Η κάμψη του ηθικού του υποψήφιου θύματος, πριν δοθεί η μάχη. Είναι όμως γνώστες της πλήρους μειωνεξίας τους και εμείς γνώστες της πλήρους υπεροχής μας. Παράτησε τα θαύματα, τη μάσκα πέταξε. Εδώ είναι Μπαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε. Εδώ έπεσε θεμέλιο και πάνω του κτίσμα νοητό. Θερμοπύλες, Ζάλλογο, Χειμάρα, Μονεμβασιά, Μεθώνη, Τελεπένι.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΑΧΘΗΣΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

Ο άνθρωπος δεν αποτελεί λάθος ή ατύχημα της δημιουργίας. Μέσα σε αυτή υπάρχει κεκρυμμένος ο Λόγος, ο Δημιουργός Πατέρας.

Ο άνθρωπος επλάσθη για το Φωτισμό και τη Θέωση.

Ο ΜΙΚΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

ΖΗΤΩ Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ. "ΟΤΙ ΩΣ ΧΑΡΙΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η".

ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝ. Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.

"ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ". Στρατηγός Βον Γκουγιέν Γκιαπ, αρχιτέκτονας της ήττας του Γαλλικού ιμπεριαλισμού στην Ινδοκίνα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επί της ουσίας μου λες ότι θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα αλλά ότι η ζημιά και οι πληγές που θα επιφέρουμε στον αντίπαλο θα τον σκοτώσουν.

Καλές γιορτές.

Ανώνυμος είπε...

@Anonymous
Η εκτίμηση μου είναι, ότι ο αντίπαλος είναι θνησιγενής. Σε αυτή την ιστορική φάση βάζει σε κίνηση το τελευταίο και τελικό επιχειρημά του. Η θεωρητική ανάλυση της κρατικής εξουσίας, νομίζω ότι καταλήγει στο συμπέρασμα, ότι τα λεγόμενα "καθεστώτα εκτάκτου ανάγκης" (δικτατορία, Βοναπαρτισμός) είναι βραχύβια. Επειδή το σκηνικό που επιβάλεται σήμερα, στηρίζεται σε σύνδρομο καταστροφής, ή για να το εκφράσουμε σε φροϋδική διάλεκτο, στο ένστικτο του θανάτου, αντιφάσκει στην έννοια της ζωής, δηλαδή στον πυρήνα της ύπαρξης.
Με αυτά που ανέφερα, δεν ήθελα να επικαλεστώ κάποια νομοτέλεια, ή τελεολογία. Τέτοιου είδους βεβαιότητες διαψεύδει συχνά η ζωή, γιατί στηρίζονται σε απόδωση ιδιοτήτων στα ιστορικά υποκείμενα, που εκ των προτέρων, ή εξ ορισμού δεν μπορούν να έχουν. Το υποκείμενο σφραγίζεται πάντοτε όχι από τη βαβαιότητα, αλλά από τη δυνατότητα, με την πρόκληση να την αξιοποιήσει.
Αν δούμε τα ιστορικά προηγούμενα, τεκμηριώνουν στην περίπτωση μας άνετα αυτή τη δυνατότητα. Από τον Λεωνίδα έως τον Παύλο Μελά καταγράφεται μια ιστορική δυνατότητα, που αμφισβητεί τα αυτονόητα της συγκεκριμένης εποχής. Αυτή όμως αξιοποιείται - ή δεν αξιοποιείται - εκάστοτε, από το ιστορικό υποκείμενο. Η αλυσίδα υπάρχει και μπορεί να συνεχιστεί. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε τον επόμενο κρίκο. Στην ουσία αναφέρθηκα μόνο σε αυτό, ως άνθρωπος που δεν υποχωρεί μπροστά στην ανάληψη ευθυνών. Εάν όμως υπήρχαν τελεολογικές βεβαιότητες, τότε μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι γεννηθήκαμε τζάμπα.
Όσο αφορά το μέλλον των αντιπάλων μας, γι αυτό αποφασίζουν οι ίδιοι. Από τη στιγμή που αμφισβητούν την ύπαρξή μας ολοκληρωτικά, αποβλέποντας στην πλήρη εξόντωση αυτού, που αποτελεί την ουσία του αυτοκαθορισμού μας, αντίστοιχη θα είναι και η απάντηση. Και δεν το εννοώ αυτό στο πεδίο της υλικής βίας. Ο στρατηγός Πάτον ζήτησε τον ευνουχισμό κάποιων μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο μύθος μας διδάσκει, ότι η οδός του Ιόλαου είναι διαφορετική. Η φυσική εξόντωση αποτελεί μια δικαδικασία κατστροφής, που συχνά δυστυχώς μπορεί να καταστεί αναπόφευγη. Η πνευματική δημιουργία όμως σαρώνει τα τέρατα σε βάθος.
Ο Κάρλος Καστανιέντα έβαλε στο στόμα του μάγου την εξής διατύπωση. "Μας κατάστρεψαν ένα κομμάτι του εαυτού μας. Οι μάγοι διασώσαμε την αόρατη πλευρά της νόησης. Αυτή μένει πάντοτε γι αυτούς απροσπέλαστη ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ".

Ανώνυμος είπε...

"Η πνευματική δημιουργία σαρώνει τα τέρατα σε βάθος."
+
"Αυτή μένει πάντοτε γι αυτούς απροσπέλαστη ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ"


Χεχε, γι αυτό σε πάω.

Ανώνυμος είπε...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!

Ανώνυμος είπε...

It seems my language skills need to be strengthened, because I totally can not read your information, but I think this is a good BLOG
landing net