14 Οκτωβρίου, 2018

ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΣΤΟΥ ΜΠΟΤΙΛΙΑ

"Πόλεμος Πατήρ Πάντων"
Ηράκλειτος

Διακόπτω προσωρινώς την ανάπτυξη τού προηγουμένου θέματος, παρ' όλη την ιδιαίτερη προσοχή που τού αποδίδω, ώστε να προβώ σε τοποθέτηση με αφορμή μια σειρά πολύ σημαντικών ζητημάτων, τα οποία ετέθησαν από τούς φίλους και τις φίλες σχολιαστές στην προηγουμένη ανάρτηση.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους σχολίασαν με τρόπο, που κατά τον γράφοντα συνιστά καταθέσεις ψυχής. Η αμεσότητα αυτών τών εκφορών θεωρώ ότι τιμά αυτό το ιστολόγιο και επαυξάνει την ευθύνη τού ιστολόγου έναντι τών επισκεπτών. Θα το επαναλάβω, ενώ το έχω δηλώσει εδώ και χρόνια: Το αγαθό τής διαδράσεως συνιστά κοινή περιουσία τού ιστολόγου κι τών επισκεπτών. Όποιος διαχειριστής αντιλαμβάνεται τον ιστοχώρο που δημιούργησε μέσα από πρίσμα στενά ιδιοκτησιακό, δεν έχει κατανοήσει την αποστολή και τις ουσιαστικές δυνατότητες τού πολυμέσου, στο οποίο θέλει να συμμετέχει με δυναμικό τρόπο.
Για κάποιες αναφορές που ακολουθούν ζητώ συγγνώμη εκ τών προτέρων. Κάποιες τοποθετήσεις που προηγήθησαν μού επιβάλλουν ως ένα βαθμό να γίνω αυτοβιογραφικός. Με αυτόν τον τρόπο καταντάω γραφικός. Στην πορεία άνω τών δέκα ετών, που λειτουργεί αυτός ο ιστοχώρος - άλλοτε έντονα και άλλοτε υποτονικά - απέφυγα επισταμένα να προβώ σε προσωπικές αναφορές. Για τον γράφοντα, η όποια έπαρσις ένεκα υποτιθέμενων ιδίων επιτευγμάτων και η αυτοθωπεία συνιστούν είδος δημοσίου ιντερνετικού αυνανισμού. Η διαδικτυακή ανωνυμία κάθε άλλο παρά αρνητική, ή κατακριταία, μπορεί να είναι ως δομικό συστατικό τής διαδράσεως. Τουναντίον, έρχεται να υπογραμμίσει σε αυτό που ο μακαρίτης Βασίλης Ζήσης είχε οραματιστεί ως καθιέρωση τής "δημοσιογραφίας τής βάσης", ότι τον καθοριστικό ρόλο επιτελούν σε αυτά τα πλαίσια οι εκφραζόμενες απόψεις και όχι η εν τέλει επωνυμία τού γράφοντος. Κατά τον αντίθετο ακριβώς τρόπο, που καθιερώθηκε από την επαγγελματική δημοσιογραφία τών εντύπων. Σε αυτά η πρώτη προσοχή που εδαπανάτο στο παρελθόν - καθ' ότι η όλη πρωτοβουλία τών κινήσεων έχει μεακινηθεί πλέον προς το διαδίκτυο - αφορούσε την "αυθεντία" τού δημιοσιογράφου ως συγκεκριμένο δημόσιο πρόσωπο. Τουναντίον η διαδικτυακή προσωνυμία (nick name) διαμορφώνει μια περσόνα στα πλαίσια τής διαδικτυακής πραγματικότητος, η οποία ενώ δεν βρίσκεται σε κάποια διαφορά φάσεως από τον εμπράγματο επώνυμο κάτοχό της στην συμβατική πραγματικότητα, στις πλείστες τών περιπτώσεων τον επικαλύπτει (χωρίς όμως και να τον συγκαλύπτει) στα πλαίσια τού διαδικτυακού προσκηνείου. Την κύρια εξαίρεση σε αυτήν την πρακτική αποτελούν αρκετοί επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που έχοντας πολυετή θητεία στα έντυπα, αποφάσισαν να αναμειχθούν και στο διαδίκτυο.
   Το διαδίκτυο - ασχέτως τών αιτιάσεων που οι κατασκευαστές του το δημιούργησαν και το έθεσαν σε ευρεία διάθεση - εισάγει νέα πρωτόγνωρα ήθη. Κάποια εξ αυτών είναι ενδεικτικά για τα ήθη ενός καλύτερου κόσμου από αυτόν που βιώνουμε σήμερα και που βαθμηδόν επέρχεται, ενώ συμβάλλουν να προσβλέπουμε σε αυτόν. Πέρα από το τεράστιο δημόσιο βήμα, που προσφέρει το διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο σε κάθε καλοθελητή, γεφυρώνειταυτοχρόνως αποτελεσματικά αλλά και με ελάχιστο κόστος τις γεωγραφικές αποστάσεις, οι οποίες ως δεδομένο τής εικονικής πραγματικότητος καταργούνται πλήρως. Η δεύτερη μεγάλη προσφορά τού διαδικτύου είναι η άνευ κόστους δυνατότητα πρόσβασης σε πληθώρα μέσων, όπως βιβλία, μουσική, ταινίες κοινηματογράφου, βάσεις καθημερινής εημέρωσης που ανανεώνονται ταχύτατα κλπ. Αυτό το "δωρεάν ελάβατε", διαμορφώνει και το αντίστοιχο "δωρεάν δώτε", όπου ο κάθε ιστολόγος ρίχνει μέσα στην μπλογκόσφαιρα τα πονήματά του, στις πλείστες τών περιπτώσεων εν τέλει ένευ αντιμισθίας. Δεδομένης τής διαδικτυακής προσνωνυμίας και ανωνυμίας, ο τυπικός ιστολόγος με την όλη ανάπτυξη τών δραστηριοτήτων του δεν προβάλλει καν την προσωπικότητά του στην συμβατική πραγματικότητα.
   Επειδή όμως οι ανθρώπινες αδυναμίες πάντοτε καραδοκούν, όπως επίσης και καθ' ότι η μετάβαση από το παλαιό στο νεότερο δεν συντελείται χωρίς προσωρινά και επί μέρους πισωγυρίσματα, η πλεύση πολλές φορές στα πλαίσια τής μπλογκόσφαιρας, επιφέρει την τάση, η διαδικτυακή περσόνα να αποκτά την τάση παγιώσής της μέσα στα εικονικά δεδομένα, με το να μετατρέπεται βαθμηδόν σε τοξική, επιδιώκοντας στενά προσωπικά ψευτοωφέλη, τα οποία αφορούν εν τέλη τα δεδομένα τής συμβατικής πραγματικότητος, η οποία εμπεδώνεται επωνύμως και όχι ανωνύμως ή προσωνυμικώς. Όπως η αυτοπροβολή και δημόσια επικύρωση εσώψυχων, σχετικά με τα οποία εκδηλώνεται η τάση αυτά να αναχθούν σε κοινωνική νόρμα,
    Ας μού επιτραπεί λοιπόν ο ισχυρισμός, ότι θέτοντας σε γνώση κάποια προσωπικά δεδομένα που με αφορούν με αφορμή σχόλια που κατατέθηκαν, αυτό δεν γίνεται με υστεροβουλία, ή διάθεση αυτοπροβολής. Στοχεύω αποκλειστικά να καταστήσω κατανοητά τα ελατήρια κάποιων επιλογών μου. Στο βαθμό που αυτές τις επιλογές δεν τις θεωρώ αυστηρά προσωπικές, αλλά συνιστώσες σε μια δημόσια παρέμβαση, η οποία επιδιώκει να συμβάλλει στην επεξεργασία ενός συστήματος αντιμετωπίσεως τών πραγματικών προκλήσεων. Συνιστούν δηλαδή για τον γράφοντα στρατηγικές επιλογές, την γενικότερη αξία τών οποίων φιλοδοξεί να καταδείξει.





Θα ήθελα να στρέψουμε λίγο την προσοχή μας στο μοναδικής εκφραστικότητος άσμα τού Γιάννη Παπαϊωάννου, πού ψάλλει εν είδει ζεϊμπεκιάς την εφόρμηση τού Ελληνισμού μέσα στα ναρκοπέδια τής ιστορίας, αυτό δηληδή που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε πιο σύντομα "Ελληνικό Γλέντι". Μετά τον δεύτερο φθόγγο στο μπουζούκι ακολουθεί μια σύντομη, αλλά ιδιαίτερα εμφατική παύση. Η παύση επαναλαμβάνεται και μετά την τελευταία γκασμαδιά τής πένας πριν την ολοκλήρωση τού πρώτου μέτρου, η οποία διατρανώνει με ηχητικό τρόπο αποφασιστικότητα. Πρόκειται για το κτύπημα τού ποδιού στο έδαφος πριν την εκτίναξη προς το άγνωστο. Η παύση αποτελεί στην μουσική τήν ισχυρότερη μορφή ηχητικής έκφρασης. Λειτουργεί με μεγαλύτερη ισχύ από το οιοδήποτε κρεσέντο ή πτώση, από το οιοδήποτε ηχοχρώμα ή τερετισμό. Γι' αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο μεγάλος δεξιοτέχνης και βαθυστόχαστος μουσικός Γεχούντι Μενουχίν, ότι "μουσική είναι η έντεχνη εναλλαγή ήχων και παύσεων". Αυτός ο ορισμός αποδίδει την ίδια σημασία που υπέχουν όλα τα άπειρα ήδη μουσικών ήχων ισάξια με την μόνη, μοναδική και απλούστατα μονοσήμαντη σιωπή, που εκδηλώνει μια σύντομη παύση. Ο μόνος, από την πληθώρα τών μουσικών, που επιχείρησαν στην πορεία τού χρόνου να ερμηνεύσουνν αυτό το άσμα τού Γιάννη Παπαϊωάννου, που απέδωσε την παύση, ήταν ο Κώστας Παπαδόπουλος. Αυτή η σεμνή λαϊκή φυσιογνωμία, που παρακολούθησε με ευλάβεια την ανάπτυξη τής τέχνης τών παλιών, ήταν ο μόνος που συνέλαβε κατά την γνώμη μου το ηχητικό μήνυμα τού δημιουργού. Και ενώ πέτυχε να το αποδώσει με την ερμηνεία του, γνώριζε, ότι η εκφραστική δυναμική από τον δημιουργό τού άσματος είναι στο συγκεκριμένο μουσικό θέμα απροσπέλαστη. Γι' αυτό, ούτως ώστε να μπορέσει να αποδώσει το μήνυμα τού άσματος, πρόσθεσε στο ιδιαίτερα σύντομο αυτό τραγούδι ως εισαγωγή ένα κατανυκτικό μακρόσυρτο ταξίμι. Η σιωπή και η παύση είναι η στάση προσοχής έναντι τού θανάτου. Με αυτήν την παύση ο Παπαϊωάνου παρουσιάζει όπλα στούς πεσόντας.
   Παρόλο που υποκλείνομαι μπροστά σε αυτό το είδος σιωπής, θα προσπαθήσω να τοποθετηθώ στα ζητήματα που ετέθησαν διαμορφώνοντας φράσεις:
   Μοιράζομαι οπωσδήποτε με τούς σχολιαστές την έκκληση για επιστροφή στα ενεργά διαδικτυακά δρώμενα τού καλού μας φίλου, αλλά και πολύτιμου συνεργάτου με δεκάδες αναρτήσεις εδώ σε προηγούμενες φάσεις. Όμως γνωρίζω, ότι αυτός έκανε και στο παρελθόν αγραναπαύσεις, όποτε έκρινε ότι το χωράφι χρειάζεται ανανέωση, για να επανέλθει στην συνέχεια δρυμύτερος. Πρόκειται για ένα άνθρωπο με υψηλή ευαισθησία, άκρως μειλίχιο. Ο Κλαούζεβιτζ αναλύει στο βιβλίο του για τον πόλεμο, ότι αυτό ακριβώς το είδος ανθρώπων διαθέτει την μεγίστη δύναμη πυρός. Γράφει χαρακτηριστικά, ότι την δύναμη να θράυσει τον βράχο, διαθέτει το μικρό λουλούδι, που ξεπροβάλλει και αναπτύσσεται στην σχισμή του. Ας διασκόμαστε από την εκκωφαντική ησυχία πριν την μπόρα. Το μόνο που επιτυγχάνει ο ακτιβισμός είναι η ανακύκλωση ορίων.
    Η κριτική που εκφράζεται από πιστό, παλιό φίλο τού ιστολογίου σχετικά με την κατ' αυτόν άσκοπη και καιροσκοπική θωπεία "καραφασιστών" από εμένα, όπως ισχυρίζεται, "που εξακολουθώ να γλύφω", θέλω να καταθέσω τα εξής:
1. Ουδέποτε απέκρυψα την αριστερή μου προέλευση. Δεν υπήρξα απλά αριστερός, αλλά όπως έλεγαν οι παλαιότεροι τα χρόνια που αριστερά υφίσταο κρατικές διώξεις. ήμουν "βαμμένος". Τουτέστιν από άνω ως κάτω. Πριν από ακριβώς σαράντα χρόνια, σε νεαρότατη ηλικία ήμουν μέλος ολιγομελούς ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου σε κόμμα τής άκρας αριστεράς. Όμως οι τσάρκες που έφερα έκτοτε με οδήγησεν και σε άλλα περιβόλια διότι εκτός από "βαμμένος" τυγχάνω και "περπατημένος". Είκοσι χρόνια μετά από αυτήν την ιστορία μετέβην εις τήν Κύπρον, προσκεκλημένος υπό τού Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου τής εκκλησίας τών "Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών" (παλαιοημερολογίτες) Επιφανείου για να συζητήσουμε επί θεμάτων γενικότερων εκκλησιαστικών επιλογών και την χάραξη πορείας στην ιεραποστολή τής δυτικής Ευρώπης, για την οποία είχα λιώσει σόλες υποδημάτων πολύ μεγαλύτερης αξίας από την διαδικτυακή μελάνη, την οποίαν δαπάνησαν κάποιοι για να αναρτήσουν απεικονήσεις εικόνων και αγιαστούρες στις προθήκες τών ιστοχώρων τους. Ο Μακαριώτατος μού πρότεινε τότε να εισέλθω στο σχήμα τής ιεροσύνης, πρόταση που αποδέχθηκα μετά χαράς. Στην πορεία εκρίθην από τούς ιθύνοντας ως μη κατάλληλος προς αυτό, γεγονός το οποίον εκ τών υστέρων με χαροποίησε. Διότι τις έντονες αντιρρήσεις και την δρυμεία κριτική που πρόβαλλα στην συνέχεια, ήταν εντόνως προτιμότρο για όλους τούς συμβαλλομένους να το πράξω ως λαϊκός.
Πέραν αυτού πέρασα και από αρκετούς άλλους χώρους, που εφόσον αριθμήσω εδώ και τώρα θα γίνω κουραστικός. Επιγραμματικά αναφέρω μόνον, ότι κατά το έτος 1989 συνίδρυσα με άλλους συναγωνιστές στο Βερολίνο την επιτροπή για την προώθηση τών εθνικών θεμάτων, η οποία δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση. Αποτέλεσμα τών δραστηριοτήτων της ήταν να εξαφανισθεί από το προσκήνιο τής Γερμανίας η "Επιτροπή Τουρκοελληνικής Φιλίας", που είχε ιδρύσει και προωθούσε τότε ο κομματικός χώρος που εκφράζει σήμερα ο "σύριζα".
2. Κατά συνέπεια όποιοι προσπαθούν να με κατατάξουν στα όποια στερεότυπα αναπαράγουν, δεν με γνωρίζουν και κάνουν χρήση τής φαντασίας τους τρώγοντας δοξαστή τροφή. Αυτοί που με γνωρίζουν αντιθέτως, δεν επιχειρούν κάτι τέτοιο, διότι ξέρουν ότι είμαι ιδιόρυθμος και ότι από όπου πέρασα εκδιώχθηκα κακήν κακώς, διότι εχάλαγα την άνωθεν δοτή και επιβεβλημένη συνταγή. Η μόνη ομοταξία όπου ανήκα και αξοκολουθώ να ανήκω, η οποία πάντοτε με αποδέχεται και εκφράζει αισθήματα αγάπης και σεβασμού κατ' αποκοπήν προς εμέ είναι οι ροκάδες και τζαζίστες. Διότι με αυτούς γράψαμε ιστορία στα πατάρια και όποτε έτρεχαν από πίσω τους οι πιτσιρίκες να τούς ζητήσουν αυτόγραφα, γνώριζαν, ότι τον τόνο τον έδινε ο κιθαρίστας. Κι άμα λάχει από αυτής τής θέσεως προκαλώ τον οποιονδήποτε επαγγελματία η ερασιτέχνη, που εκτιμά ότι αντέχει, να βγούμε σε δημόσιο τζαμάρισμα για να δούμε ποιος θα μαζέψει το μάξιμουμ χειροκρότημα. Για να μην αναφερθώ σε κάτι τόνους χέβυ μέταλ μπαλάντες και ύμνους στούς Αρχαίους Θεούς και Μυστικούς Πατέρες, που έχω στα συρτάρια.
3. Ναι γλύφω αυτούς που θεωρώ αδελφούς. Πέρα από τούς ακατάλυτους δεσμούς που έχω με συντρόφους, που οργώσαμε τις εργατικές συνοικίες, όταν ακόμη υπήρχαν γκασταρμπάϊτερ και τούς αδελφούς μοναχούς, που έσκισαν πτυχία και διδακτορικά για να φέρουν πιο κοντά τον παράδεισο σε αμαρτωλούς και αγίους, ή τα πρεζόνια που κάναμε μαζί αγώνα για να αποτοξινωθούν, απαιτώ από την γερμανική κυβέρνηση εδώ και τώρα να μού απονείμει τον Μεγαλόσταυρο τής Τιμής, για τον αγώνα που έχω κάνει σε δισκοθήκες, μπαρ και κέντρα διασκεδάσεως προς ώφελος χιλιάδων γυναικών, για να μην ξεπέσουν στον βούρκο τής γυναικίας ομοφιλοφυλίας.
   Θα πρέπει ο φίλος που έθεσε αυτό το θέμα να κατανοήσει, ότι υπάρχουν πολλά ήδη γλυψίματος. Υπάρχουν οι τσανακογλύφτες, όμως και οι γάτες γλύφουν τα παιδιά τους. Διότι δεν υπάρχουν λουτροκαμπινέδες για γάτες. Και τα γλύφουν για να τα καθαρίσουν και να τα αποστειρώσουν, ενώ τα γατάκια ταυτοχρόνως καταπραΰνονται. Τις γάτες δεν τις ενδιαφέρει η καταπράυνση, αλλά ο καθαρισμός. Η καταπράυνση είναι το δόλωμα. Και αυτήν την πρακτική δεν την επέλεξαν οι γάτες, αλλά η Φύσις που είναι σοφή.
    Φιλαράκι, δεν υπάρχει μόνον το άσπρο και το μαύρο, που ορίζει τα κουτάκια στην σκέψη μας. Όλοι είμαστε αποχρώσεις τού γκρίζου. Κι αν κάποιος μού προσφέρει πάτημα να πάρω λίγο από το γκρίζο του και να τού δώσω λίγο από το λευκό που διαθέτω, θα το κάνω. Με μια προϋπόθεση: Να ανοίξει διάλογο μαζί μου και να μην είναι χαφιεδοκαθίκι. Διότι όπως ισχυρίσθηκε ένας Ινδός Πατέρας "Δεν υπάρχει άγιος χωρίς παρελθόν και αμαρτωλός χωρίς μέλλον".
   Βεβαίως όταν δω, ότι κάποια αδέλφια σκύβουν πολύ στις κουπαστές, εκεί που καραδικούνε τα σκυλόψαρα, θα τούς βάλλω τις φωνές. Όχι γιατί τότε κατάλαβα που πάει το πράγμα, αλλά γιατί τότε είναι αυτοί εις θέση να καταλάβουν, για ποιο λόγο ψιχαλίζει.
   4. Ο καριόλης ο Τσώρτσιλ, όταν χυνόταν το αίμα τών Ελλήνων κατά την αδελφοκτόνο σύγκρουση τού εμφυλίου πολέμου, που επέβαλλαν οι άγγλοι ιμπεριαλιστές, ενώ βρισκόταν σε παραλήρημα χαράς, φρόντισε όμως να προειδοποιήσει τα κωθώνια του λέγοντας: "Εάν καταφέρουν οι Έλληνες να ενωθούν τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη θα μετατραπούν σε νάνους". Μάς έχει καταφάει σαν λαό η διχόνοια και η μαλακία. Και εγώ αυτόν τον δρόμο δεν θα τον τραβήξω. Οι Έλληνες θα ενωθούμε θέλουν δεν θέλουν, θέλετε δεν θέλετε. Αλλιώς θα σάς γαμήσω. Αυτοί που δεν χωράνε μέσα είναι οι χαφιέδες και τα κωλόπαιδα. Όσοι θέλετε ελάτε, όπου και εάν πιστεύετε. Είναι αδιάφορο. Και όσοι γουστάρετε μόνον να παίξετε μαζί μας, σάς συνιστώ το τζίγκινο σωβρακάκι.

   Ο Γρίβας μπορεί να ήταν πράκτορας τών ΗΠΑ, η παρέμβαση τού οποίου στην Κύπρο είχε στόχο εκμεταλλευόμενος την ετοιμότητα τής αυτοθυσίας και τα αντιαποικιακά αισθήματα τού Κυπριακού Λαού, να προωθύσει την επιρροή τών ΗΠΑ στη νήσο, δίπλα στον μονομερή έλεγχό της από τούς Άγγλους. Οι αγωνιστές τής ΕΟΚΑ όμως, που αυτός έβγαλε στο κλαρί, Γρηγόρης Αυξεντίου και Ευαγόρας Παλικαρίδης και που απαγχόνησαν τα αγγλικά βαμπίρ ήσαν Ηρωες. Που κανείς δεν τόλμησε να βγει να αμφισβητήσει. Το έθνος στέκεται γονυπετές έμπροσθεν στην μνήμη τους, θεωρώντας τους πρότυπα αγωνιστικότητος. Ο Αλέκος Παναγούλης, που δολοφονήθηκε άναδρα από τις αντιλαϊκές δυνάμεις τού παρακράτους, ανήκε στην Ένωση Κέντρου. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης και ο Πορφυριάδης, οι οποίοι στάθηκαν στην πρώτη γραμμή τού ειρηνιστικού κινήματος και δολοφονήθηκαν με άγριο τρόπο ανήκαν στην αριστερά. Αυτοί που αμφισβητούν σήμερα την αξία και την προσφορά τους, εφορμούντες από παραταξιακή εμπάθεια είναι χαμερπή παράσιτα, που προάγουν τον διχασμό στούς κόλπους τής κοινωνικής βάσεως. Κάθε κομματικός χώρος και πολιτικός προσανατολισμός στην Ελλάδα κρύβει μέσα του χιλιάδες ρεμάλια, έχει όμως να επιδείξει και ήρωες.Οι περισσότεροι όμως είμαστε μέσοι άνθρωποι. Και η αποστολή μας είναι να συνεισφέρουμε, ώστε να υψωθεί ο μέσος άνθρωπος πάνω από το μέσον. Να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα. Για να δούμε τις αμυγδαλιές να ανθίζουν, τον ήλιο να λάμπει, την θάλασσα να κυμματίζει. Για να απλωθεί η άμπελος μας ως τα πέρατα τής οικουμένης. Όχι με τα χημικά νοθευμένα κρασιά τού κάθε μπουτάρη, αλλά με την ζωντανή διατύπωση και προώθηση τού διαχρονικού μας μηνύματος έναντι τών συγχρόνων προκλήσεων.

   Όταν κατοικοέδρευα στα μαοϊστικά μαγαζιά, μελέτησα πολύ προσεκτικά τα έργα τού Μάο "Για τις αντιθέσεις" και "Για τη σωστή λύση τών αντιθέσεων στούς κόλπους τού λαού". Εκεί ο Μάο Τσε Τουνκγ πραγματεύεται βασικά στοιχεία για την δραστηριότητα αυτών που θέλουν να καταργήσουν παλαιά δεδομένα και να συμβάλλουν στην πραγμάτωση τού νέου. Η τακτική που προτείνει, είναι να προσπαθούμε να ουδτεροποιούμε τους αντιπάλους, να έλκουμε σε συμμαχίες τούς ουδετέρους και να ατσαλώνουμε το φρόνημα τών συμμάχων μας. Μετατρεπόμενοι σε κεντρικό πόλο έλξεως και όχι απωθήσεως. Να ισχυριζόμαστε, ότι εμείς και μόνον έχουμε δίκιο και ότι όλοι οι άλλοι είναι απορριπταίοι, συνιστά το ευκολότερο τών πραγμάτων. Να μπορούμε όμως να επενεργούμε συσπειρώσεις είναι τέχνη. Αυτή, για να την χειριστούν κάποιοι, δεν επαρκεί να είναι νοήμονες. Ταυτοχρόνως επιβάλεται να είναι και ταπεινοί. Ταπεινοί, όσο αφορά μόνον την εκφορά τους. Διότι οι φιλοδοξίες τών στοχεύσεών τους μπορούν να προσβλέπουν μακρυά. Η πορεία όμως προς αυτούς τέτοιους στόχους απαιτεί υπομονή και επιμονή. Όπου δίπλα στις επελάσεις, την ίδια αξία υπέχει και η προώθηση με βηματισμό, οι στασιμότες, ακόμη και η αναδίπλωση, όταν αυτά προβλέπονται από σόφρονα τακτική.

   Κατά τα άλλα, καλέ μου φίλε, σού συνιστώ να εξακολουθείς να μάς τα ρίχνεις και να τούς  τα ρίχνεις ανελέητα. Διότι μέσα στις καταστάσεις παραφροσύνης που διάγουμε, χρειάζεται και η μαγκούρα. Γι αυτό έλεγαν οι παλαιότεροι: "Και τά άγια φοβέρα θέλουνε".

   Με τις υγίες μας μεγάλε Γιάννη. Ζήτω τα πανιγύρια! Γειά σου Παπαιωάννου!


17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μποτίλια, με το συμπάθιο αλλά εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά που λες. θα φταίει φαίνεται που είμαι ολίγον αμβλύνους και ομολογώ ότι ομπρός στο νοητικό εύρος που δείχνει ανοχή σε υπανθρώπους και φασίστες, είμαι πολύ λίγη. υπάρχει δλδ κάποια αμφιβολία ότι δίποδα όπως σουφλή, κώστας ταυρος, σπυρόπουλος, μάρκος δεν είναι ακροδεξια στοιχεία?? εκπλήσσομαι! τωρα εσύ εδώ αποκαλείς αδέλφια σου δηλωμένους φασίστες που ταχα μου παρρέκλιναν ελαφρώς και οφείλεις να τους τραβήξεις τα αφτιά για να συνεχίσετε την κοινή σας πορεία. στην ιστοσελίδα του συνεργάτη σου δεν γνωρίζω τι έχει γίνει, δεν μπαίνω καν εκεί εδώ και πολύ καιρό και δεν προτίθεμαι να ξαναμπώ. είδα κάποια σχόλια εδώ από άλλους και πήρα μια ιδέα όμως και είπα να αφήσω και ένα δικό μου αλλά μάλλον δεν έκανα καλά..όσο για την μαγκούρα που λες..στο σημείο που βρισκόμαστε γενικότερα, θα είναι προσβλητικό για μενα την ίδια αν δεν διαχωρίζω ακόμη και την ενεργεια της μαγκούρας μου στο πού πρέπει να τη ρίξω, γιατί ακόμη κι αυτη ειναι αναζωογονητική και γω στο συνάφι αυτών που κατατρωνε τα δικά μου αδέλφια χιλιετιες τώρα δεν προτιθεμαι να δώσω την παραμικρή ρανίδα ενεργειας.. καλή συνεχεια.

botilastopelagos είπε...

@ Ανώνυμον

Καλή μου φίλη, προφανώς διαφωνούμε στον χειρισμό τού θέματος. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρεσαι στο σχόλιό σου , αρνούμαι αποφασιστικά να τοποθετήσω στην ίδια επιβλαβέστατη κατηγορία με τούς Πλεύρη, Γεωργιάδη, Βορίδη, Καρατζαφέρη, Μπαλντάκο και λοιπούς, που απεχθάνομαι. Τουναντίον αυτά τα πρόσωπα θεωρώ ότι είναι, όχι μόνον εν δυνάμει, αλλά εκ τών πραγμάτων - ως κάποιον βαθμό, πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο - συνοδοιπόροι. Γνωρίζω τις αδυναμίες ενός εκάστου, καθώς και το δεδομένο, ότι ένα λιντσάρισμα μπορεί να γίνει τόσο με λακτισμούς στο κεφάλι, όσο και με το πληκτρολόγιο. Καθώς επίσης, ότι όλη την εγκληματική πολιτική τών ΗΠΑ, που διεξήγαν με τις ναπάλμ και τα Β52, στήριζαν στα μετόπισθεν και επιχειρούσαν να νομιποιήσουν στην μέση συνείδηση τα φερέφωνα τής CIA στα μαζικά μέσα, όπως το CNN κλπ. Όμως εγώ, αφού τούς στηλιτεύσω, με τρόπο που κάθε άλλο παρά χαϊδεύει, δεν θα γίνω ο διαδικτυακός λιντσαριστής, όσων επικρότησαν το λιντσάρισμα. Αυτοί που επικροτούν λιντσαρίσματα εκ τών πραγμάτων είναι δειλοί και τσάμπα μάγκες, διότι καλύπτονται πίσω από το μπουλούκι. Εγώ θα επιχειρήσω ανάλυση βάσει επιχειρηματολογίας. Και εφ' όσον αυτή η μέθοδος προωθείται εμπεριστατωμένα, είμε πεπεισμένος ότι θα επικρατήσει.
Κατά τα άλλα, δεν αναζητώ κολαούζους, για να βαυκαλίζομαι ότι διαθέτω ισχύ. Είμαι ένας φτωχός και μόνος διαδικτυακός καουμπόυ. Όλοι κρινόμαστε και ουδείς κατεργάρης θα μπορέσει να αποφύγει το ξεβράκωμα μεσοπρόθεσμα.
Αυτό που δεν κατανοώ, είναι η εκτίμησή σου, ότι κακώς σχολίασες. Δηλαδή για να μπεις σε διάλογο, πρέπει οι άλλοι να συμφωνούν μαζί σου; Ή μηπως όλοι οι υπόλοιποι, που θεωρούμε φρονιμότερο κάποιον άλλο χειρισμό τού συγκεκριμένου θέματος, είμαστε όλοι μολυσματικοί, ενώ εσύ κατά αποκλειστικότητα φοράς το λευκό γιλεκάκι;

botilastopelagos είπε...

Αγαπητέ φίλε,

τώρα που το θυμήθηκα, και επ' ευκαιρία τού νέου έτους, θέλω να καταθέσω ένα συμβάν, που μού διηγηθήκε γηραιότερος συνάδελφος στις αρχές τής δεκαετίας τού '90, που σχετίζεται με την επιχειρηματολογία και την οπτική σου στο συγκεκριμένο ζήτημα. Σε εκείνη την φάση ήμουν κάτι νεότερος από σαράντα ετών, ενώ ο συνάδελφος ήταν τότε εξηνταπεντάρης. Την αναφορά αυτήν την κάνω, γιατί προφανώς αυτός έχει ενδιαμέσως αποβιώσει, ώστε να μην υπάρχει περίπτωσηαπό από όσα ακολουθούν να εκτεθεί ποινικά.
Αυτός ο συνάδελφος μού είπε, ότι ήταν στέλεχος τής ΟΠΛΑ. Κάποτε συνέλαβαν ένα ομοφιλόφυλο, που είχαν υποψίες ότι ήταν καταδώτης και τον πήγαν σε έρημο μέρος στον Υμμητό για τον ανακρίνουν. Εκεί και ενώ περίμεναν κάποιο στέλεχος τής οργάνωσης ακόμη για να ξεκινήσει η ανάκριση, ένας ΟΠΛίτης έβγαλε το περίστροφο και σκότωσε τον συλληφθέντα. Όταν τον ερώτησαν οι άλλοι για ποιον λόγο έπραξε αυτό απάντησε: "Δενθα κάτσω εγώ τώρα να ανακρίνω τον κάθε πούστη".
Αυτό το κατακάθι πήρε στην συνέχεια και μετάλλιο για την "συμμετοχή του στην εθνική αντίσταση" από την κυβέρνηση τού αλητάμπουρα Ανδρέα Παπανδρέου.
Κατά συνέπεια, οι διαχωρισμοί σε δεξιούς και αριστερούς, φασίστες και δημοκράτες" δεν χωρούν εκεί που επικρατούν τα φαλοκρατικά σύνδρομα τού κάθε τσουτσουνοπαίκτη. Και ναί μεν, μετά την επικράτηση τών ρεφορμιστών στην ιδρυτική συνεδρίαση τής λέσχης μπίλντερμπεργκ έναντι τών συντηρητικών, ξαμολύθηκαν οι δεξιοί και οι αριστεροί να αβαντάρουνε τις λεσβίες, τις μαύρες μάγισες και τούς οικοκώλους τών δεδηλωμένων παιδεραστών, όμως δεν έχει καμία σχέση εν τέλει η πολιτική με το δεδομένο, ότι κάποιοι έχουν κάνει το πετσάκι τους λάστιχο και αισθάνονται την ανάγκη να επικυρώσουν τον ανύπαρκτο ανδρισμό τους, κατακρεουργώντας τον κάθε φουκαρά.

Ανώνυμος είπε...

το τέκνο στα χνάρια του μπαμπά όπως λέμε http://www.kas.de/griechenland/el/events/78839/(οατακτος)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Διονύση,στα δεδομένα της Ελλάδος,τι υπήρχε ως "ιδεολογική αριστερά",πέραν του ΚΚΕ,που σε κέρδισε σε τέτοιο βαθμό;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@Ανώνυμος/Η - Οκτωβρίου 15, 2018

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΓΡΑΨΕΣ:
"...που δείχνει ανοχή σε υπανθρώπους και φασίστες, είμαι πολύ λίγη. υπάρχει δλδ κάποια αμφιβολία ότι δίποδα όπως σουφλή, κώστας ταυρος, σπυρόπουλος, μάρκος δεν είναι ακροδεξια στοιχεία??..."

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙΣ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ

ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ ΜΕΣΑ "υπανθρώπους και φασίστες και δίποδα" ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΕΩΣ ΣΤΙΣ ΣΤΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΧΟΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΕΚΤΕΣ

ΟΜΩΣ

ΜΗΠΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΜΕΣΑ "ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΑΝΤΙΦΑ ΣΥΡΙΖΕΕΣ ΚΛΠ" ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "υπανθρώποι και φασίστριες και δίποδα" ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΔΗ?

ΜΗΠΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΑ ΕΒΑΛΕΣ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ?

ΜΗΠΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΑΠΟ ΣΩΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΑ ΕΒΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ?

ΜΗΠΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΑΔΗΣ" ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΚΑΙΑΔΑΣ" ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ"

ΑΜΑ ΘΕΣ ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ "ΕΜΕΤΙΛΑ" ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΡΩΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ – ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ "υπανθρώπους και φασίστες και δίποδα" ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΒΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΚΑΠΩΣ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ
ΕΔΩ:
http://polemos.pa-sy-a.gr/pa-sy-a_polemos.htm

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ?

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ – ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

@Ανώνυμος/Η - Οκτωβρίου 15, 2018

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΚΑΤΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ
ΕΓΡΑΨΕΣ:
"...που δείχνει ανοχή σε υπανθρώπους και φασίστες, είμαι πολύ λίγη. υπάρχει δλδ κάποια αμφιβολία ότι δίποδα όπως σουφλή, κώστας ταυρος, σπυρόπουλος, μάρκος δεν είναι ακροδεξια στοιχεία??..."
"...στην ιστοσελίδα του συνεργάτη σου δεν γνωρίζω τι έχει γίνει, δεν μπαίνω καν εκεί εδώ και πολύ καιρό και δεν προτίθεμαι να ξαναμπώ..."

ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΙΣΩΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΩ…….
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ Η ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕΣ…….
ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ…….
"...σουφλή, κώστας ταυρος, σπυρόπουλος, μάρκος..."
"...σουφλή, κώστας ταυρος, σπυρόπουλος, μάρκος..."
"...σουφλή, κώστας ταυρος, σπυρόπουλος, μάρκος..."
"...σουφλή, κώστας ταυρος, σπυρόπουλος, μάρκος..."
"...σουφλή, κώστας ταυρος, σπυρόπουλος, μάρκος..."

"...ακροδεξια στοιχεία?? ..."
"...ακροδεξια στοιχεία?? ..."

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟ "ΟΡΓΑΝΟΝ" ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ / ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΡΗΜΑ "ΕΙΝΑΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΕΙ / ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΑ ΑΝΙΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΜΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04787 ] [ 2018.09.26 00:00 ]

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ" - ΑΝΩΝΥΜΟΣ - ΣΧΟΛΙΟ: "...ο φασισμός είναι μια από τις μορφές της αριστεράς, άσχετα με το γεγονός ότι συγκρούστηκε με τους σοσιαλ-κομμουνιστές για τη εξουσία..."

Ανώνυμος - 21 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:45 μ.μ.

Ο Φασισμός του Μουσολίνι είναι ασφαλώς διακριτό πολίτευμα, γενικεύτηκε όμως η χρήση του όρου για να δηλώσει το αυταρχικό καθεστώς, και τελικά τον αυταρχισμό, και αυτό είναι μια νίκη των κομμουνιστών (που ως γνωστόν έχουν την προέλευσή τους στην Ν. Υόρκη) στο επίπεδο της προπαγάνδας και του συλλογικού ασυνείδητου. Ο Φασισμός από την άλλη επηρεάστηκε καθοριστικά από την Αριστερά: αντι-χριστιανισμος, αντι-παράδοση, νέου τύπου οικογένεια και άνθρωπος (υπεράνθρωπος της ύλης), σοσιαλιστικές πρακτικές και μέθοδοι στην κοινωνία, υλισμός, τεκτονισμός και γνωστικισμός κ.α. Επομένως ο φασισμός είναι μια από τις μορφές της αριστεράς, άσχετα με το γεγονός ότι συγκρούστηκε με τους σοσιαλ-κομμουνιστές για τη εξουσία (ή για χάρη του σχήματος της θέσης-αντίθεσης). Αυτό δεν είναι παράδοξο, εφόσον ο Μουσολίνι, ως γνωστόν, διαμορφώθηκε μέσα στην ιταλική αριστερά, της οποίας υπήρξε σημαντικό στέλεχος. Το μόνο σημείο επαφής με την δεξιά είναι ο εθνικισμός (και η άρνηση του διεθνισμού). Αυτό όμως το χαρακτηριστικό για παράδειγμα το είχε και η Ρωσία ή Σοβιετία του Στάλιν που στην πράξη είχε απορρίψει τον διεθνισμό και πραγματοποιούσε τον σοσιαλ-κομμουνισμό σε ένα κράτος (σε αντίθεση με τον τροτσκισμό).


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ: ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ


ΠΗΓΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΘΕΟΔΟΤΟΣ"
http://theodotus.blogspot.com/2018/09/blog-post_12.html?showComment=1537562734052#c556978908938881979

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2018/09/26/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2018-09-26_00-00.htm#plohgos_03

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΑΡΘΡΟ

ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΥ ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟ ΦΥΛΑΓΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΣΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΔΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΧΩ ΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2006 ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΤΟΥ pa-sy-a.gr ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΧΩΡΟ ΣΕ ΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΠΩΣ: "ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ" - "ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ"- "ΣΙΓΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ" - "ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 500 ΑΤΟΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ" ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΔΕΧΘΗΚΑ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΩΡΑ ΔΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΟΜΩΣ ΠΑΡ΄ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΓΩ ΗΔΗ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟ ΕΧΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΗΝ «ΠΟΣΟΤΗΤΑ» ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙΣ ΤΗΝ «ΠΟΙΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ

ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ «ΠΟΙΟΤΗΤΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΔΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ!!

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΚΑΙ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑ» ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ

ΕΚΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: "ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ"

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΦΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ O ΘΕΟΣ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΟΝΟΣ ΣΑΦΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑ» ΩΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΩ

ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΟΒΕΡΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ

ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ Η «ΠΟΙΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΘΕΪΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ «ΠΟΣΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΔΕΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΘΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ

ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ "ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ" "ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ" ΤΟΥ ΕΞΗΓΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΛΩΣ ΜΕΙΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΩ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΩΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΑΡΙΘΜΟ» ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΟ - ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

"ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 04808 ] [ 2018.10.17 00:00 ]

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ: "...ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ "ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ"... ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ..." - - - -
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΕΔΩ:
http://enhmerwths.pa-sy-a.gr/2018/10/17/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2018-10-17_00-00.htm#plohgos_03

Ανώνυμος είπε...

Ό επίτιμος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στό πανεπιστήμιο Howard τής Ουάσιγκτων κύριος Νίκος Σταύρου διαπιστώνει << Ή Ελλάδα, αναμένεται νά συνοδοιπορήσει μέ τίς νέες τάσεις καί νά σπεύσει νά γίνει τό πεδίον πειραματισμού μιάς ύπουλης εκδοχής τού πολυπολιτισμού, ή οποία μέχρι στιγμής τό μόνο πού έδειξε είναι ή υπόσχεση τού κοινωνικοπολιτικού κατακερματισμού τών ενιαίων κοινωνιών….Ή γειτονιά τής Ελλάδος, τά Βαλκάνια, έγινε ή κύρια περιοχή ενός μεγάλου στρατηγικού μετασχηματισμού ώς αποτέλεσμα προσχεδιασμένου κατατεμαχισμού……σέ αυτό τό πλαίσιο ή Ελλάδα καλείται νά ρίξει τό <> χρώμα της, νά μοιραστεί μαζί τους τά πλούτη της, νά ανοίξουν τά σύνορά της καί νά διευκολύνει τόν μετασχηματισμό μίας ενιαίας κοινωνίας σέ ένα πολυεθνικό βαλκανικό μωσαϊκό……Τά Βαλκάνια θεωρούνται τό γεωγραφικό εργαστήριο γιά τήν νομιμοποίηση τού νεοοθωμανισμού ώς περιφερειακού συστήματος>>.( Βήμα 5 Μαϊου 2006).

http://arxaiaithomi.gr/2018/10/21/ετοιμάζεται-πράγματι-τό-υπουργείο-εσ/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ είπε...

"ΑΝΑΚΟΙΝΩΤΗΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Νο [ 00107 ] [ 2018.12.13 04:00 ]
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Η.Ε. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ «ΝΟΜΙΜΗΣ» ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ :: "ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΣΣΕΣ !!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ" - "ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΣΣΕΣ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΙ"

http://anakoinwths.pa-sy-a.gr/2018/12/13/04-00/pa-sy-a_anakoinwths_2018-12-13_04-00.htm#plohgos_03

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - Οκτ. 19, 2019 @ 10:24:50

@ΦΩΤΕΙΝΗ
@ΠΑΛΑΙΟ
@ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ

ΒΑΣΙΚΑ Ο ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ΠΕΤΥΧΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΣΟΥΦΛΗ

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΘΑ ΤΟΥ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ)

ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΑ ΚΑΙ
ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΜΥΝΗΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΑΣ

ΟΠΟΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΟΠΟΤΕ Ή ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΘΕΙΤΕ Ή ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΩΝ

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΙΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΟΦΡΟΝΕΣ» ΗΤΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΦΟΥΡΑΚΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80-90 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟΦΥΛΑ ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΟΦΥΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΓΚΟΛΙΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑ ΑΜΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ

Η ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ

ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ξ ΣΟΥΦΛΗ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΑΛΛΟ ΣΚΕΛΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΚΡΙΝΑΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΨΙΛΟΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΩΝΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 10.000.000 ΓΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΚΑΚΟΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ Ε-ΜΑΙΛΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ: Μία ακόμη σχεδιαζόμενη εθνοξεφτίλα
https://ergdhmerg.wordpress.com/2019/10/18/μία-ακόμη-σχεδιαζόμενη-εθνοξεφτίλα/
https://ergdhmerg.wordpress.com/2019/10/18/μία-ακόμη-σχεδιαζόμενη-εθνοξεφτίλα/comment-page-1/?unapproved=35110

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΝΤΑΥΡΟΝ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
ΕΔΩ:
http://anti-kentauron.blogspot.com/2019/10/blog-post.html

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΑΝΤΙΚΕΝΤΑΥΡΟΝ"
ΕΔΩ:
http://anti-kentauron.blogspot.com/2019/10/blog-post.html

Υ.Γ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΜΠΟΤΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ